Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"Nets" vadība par Kida atlaišanu nedomā

"Nets" vadība par Kida atlaišanu nedomā
Džeisons Kids un Lorencs Franks
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" vadība turpinās uzticēt komandu galvenajam trenerim Džeisonam Kidam, neskatoties uz pieticīgi aizvadīto jaunās sezonas sākumu.

Pirms šīs sezonas Bruklinas "Nets" komanda tika uzskatīta par vienu no Austrumu konferences favorītēm, bet sākums bijis pagalam grūts. Pirmajās 13 spēlēs "Nets" vienība izcīnījusi vien trīs uzvaras, pašlaik ieslīkstot piecu zaudējuma sērijā un ieņemot vien 14. vietu Austrumu konferencē. Pēdējais zaudējums tika piedzīvots svētdienas vakarā, kad Kida trenētā komanda ar rezultātu 97:109 savā laukumā piekāpās Detroitas "Pistons". Lai arī komandai pēdējās spēlēs bija jāiztiek bez savainojumus guvušajiem potenciālajiem līderiem, Derona Vilijamsa, Brūka Lopeza, Andreja Kiriļenko un Džeisona Terija, neoficāli izskanējušas runas, ka Džeisona Kida krēsls ir krietni sašūpojies.

Dažādi avoti ziņo, ka Kida pozīcijas tomēr esot stabilas, kluba vadībai turpinot atbalstīt savu mazpieredzējušo treneri, komandas slikto startu skaidrojot ar cita rakstura problēmām komandā un lielo savainoto spēlētāju skaitu. Tiek vēstīts, ka viena no šādām problēmām ir starp Kidu un galvenā trenera asistentu Lorencu Franku esošā "filozofiskās domas" atšķirība, taču tiek uzsvērts, ka tā tiek risināta. Tāpat reizēm neizprotama ir Kida taktika ļaut ceturtajā ceturtdaļā spēlēt rezervistiem, ko gan treneris skaidro ar vadošo spēlētāju slikto sniegumu spēļu trešajā ceturtdaļā, kas lielākoties kļūst par zaudējumu iemeslu.

Kidu atbalsta ne vien kluba vadība, bet arī paši spēlētāji. Kā izteicies Kevins Gārnets: "Vaina jāuzņemas mums visiem. Tas viss nav tikai Džeisona (Kida) vaina. Visu slikto nedrīkst uzgrūzt tikai viņam." Līdzīgu viedokli pauž ar pieredzējušais Pols Pīrss: "Spēlētāji un treneri, tā ir viena liela grupa, kas ir nonākusi šajā situācijā. Tāpēc visa vaina nav tikai Kidam, bet gan mums visiem."

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports


, 2013-11-25 12:06, pirms 10 gadiem
Var būt tomēr vajadzēja ņemt pieredzējušu trenneri un Kidu kā palīgu, lai mācās... Šitā ielekt visā uzreiz - jābūt kaut kādam prodigy...

Jau vienmēr par trenneriem runā, ka nez kā būs, jo tur trenneris pāriet, piemēram, no jauniešiem uz pieaugušajiem utml. Bet kā tad ir tam, kuru uzreiz iemet pasaules labākajā līgā ar 0 pieredzi? Nav jau kaut kāds pusamatieru līmenis...
, 2013-11-25 12:07, pirms 10 gadiem
Nu šie vārdi neko gandrīz nenozīmē. Ir bijis n-tie gadījumi, kad menedžments pauž "pilnīgu atbalstu" un treneri atlaiž jau nākošajā dienā pēc šī paziņojuma. Traumas, protams, dara savu, bet Kida krēsls šūpojas ļoti spēcīgi, tas nu ir skaidrs...
, 2013-11-25 12:56, pirms 10 gadiem
Varēja jau nevienam neprasīt, atbildes uz šiem jautājumiem vienmēr ir bijušas vienādas. Visās līgās komandas vadība "pilnīgi atbalsta" pilnīgi visus līdz brīdim, kad ir pēkšņi jākravā čemodāni.
, 2013-11-25 12:57, pirms 10 gadiem
nuu....

Gārnets spēlē cik 23-25 min spēlē... tas nekam nedera
Pīrss un Džonsons ir viena kalibra spēlētāji, un viens otram traucē nevis papildina.
Brūks ir joprojām kruts, bet traumēts viņš nav palīgs.
Dēronss vsp ir epizodisks kapātājs, ar atdeves problēmām.

Otrais ešalons nemaz nav tik spīdošs....

Kidu principā var triek naher, jo tie vecies vilki viņu īpaši nerespektēs...
, 2013-11-25 13:03, pirms 10 gadiem
Vienīgais, kas Nets ir pilnīgs, ir pilnīgs degsmes trūkums. Vecie buki stumj kkādus standarta tekstus par atbildību un saņemšanos, bet laukumā izskatās, ka ir vnk pH uz visu.

Kids arī ir bez degsmes, laukuma malā izskatās pēc statujas. Viņam kkāds ir pateicis, ka viņš ir treneris?

Un kā trenerim ar savu asistentu var būt "filozofiskas" domstarpības, par kurām turklāt ir zināms apkārtējiem? Kā viņi to treneru sastāvu komplektēja?
, 2013-11-25 13:45, pirms 10 gadiem
Shed rakstīja: nuu....

Gārnets spēlē cik 23-25 min spēlē... tas nekam nedera
Pīrss un Džonsons ir viena kalibra spēlētāji, un viens otram traucē nevis papildina.
Brūks ir joprojām kruts, bet traumēts viņš nav palīgs.
Dēronss vsp ir epizodisks kapātājs, ar atdeves problēmām.

Otrais ešalons nemaz nav tik spīdošs....

Kidu principā var triek naher, jo tie vecies vilki viņu īpaši nerespektēs...
Jā,KG 22.5 min šosezon..bet tieši metienu precizitāte krīt acīs 34.9 %(zemāk 46% karjerā nav bijis).Drošvien tas saistīts ar tām minūtēm,katrs tak grib izmest savus metienus.
Tas pats sakāms par Pīrsu 37.9% +27,9 no 3pt-abos ar zemākais rādītājs karjerā.
Ar šiem pašiem spēlētājiem spēlējot,kuri ir sastāvā, vajadzētu spēlēt tīri normāli.Nu nevar tak 12min laikā,kā pret Detroitu zaudēt ar 15:34!
Pagājušā sezonā Evans sevi ļoti labi parādīja,bet tagad praktiski tiek marinēts.Tapēc komanda ar zaudē rebondus.
Jaunais Plumlee ar zemē metams nav,kā redzams bračkam Fīniksā uzticas un džeks ir atvēries.
Pagaidām galīgi kaut kas nav un neticas ka kaut kas mainīsies.
, 2013-11-25 14:33, pirms 10 gadiem
Pag pag. Liela daļa tak uzskatīja jau par konferences un pat NBA finālistiem. Cits pat jau kronēja par čempioniem... Tas tikai vēlreiz pierāda, kāda ir jūsu "saprašana" NBA.
, 2013-11-25 16:41, pirms 10 gadiem
JA tiks 8. vietā PO, tad ar 0:4 zaudēs vienalga kam, kas būs nolikts pretī. Bet pagaidām mav vispār negribas ticēt, ka pat PO tiks.
, 2013-11-25 17:15, pirms 10 gadiem
mar4uks5 rakstīja: Pag pag. Liela daļa tak uzskatīja jau par konferences un pat NBA finālistiem. Cits pat jau kronēja par čempioniem... Tas tikai vēlreiz pierāda, kāda ir jūsu "saprašana" NBA.
un kāda tad ir tava saprašana, ja noraksti komandu jau pēc 13 spēlēm ?
Kristaps Porziņģis cenšas apturēt Keilebu Martinu. Foto. USA Sports Today. Scanpix
39

Porziņģim vāja metienu precizitāte, "Heat" ar trejaču rekordu nokārto līdzsvaru sērijā

Otro spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Tā ar 101:111 piekāpās Maiami "Heat", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu pirmās kārtas sērijā (1-1). Porziņģis spēli noslēdza ar sešiem gūtajiem punktiem.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.
2024. gada labākais sestais spēlētājs Nezs Rīds. Foto: AP/Scanpix

Par NBA labāko sesto spēlētāju tiek atzīts "Timberwolves" spēlētājs Rīds

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi spēlētāju, kurš ir 2023./24. gada sezonas labākais sestais spēlētājs jeb rezervists. Par to kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra pozīcijas spēlētājs Nezs Rīds.