Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Nets" aizmaina Tīgu uz "Sixers", "Pelicans" pagarina līgumu ar Deivisu

"Nets" aizmaina Tīgu uz "Sixers", "Pelicans" pagarina līgumu ar Deivisu
Entonijs Deiviss
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" vadība oficiāli aizmainījusi 21 gadu veco aizsargu Markīzu Tīgu uz Filadelfijas "76ers", pretī saņemot citu aizsargu Kasperu Veiru. Tāpat klubs pagarinājis līgumus ar Meisonu Plamlī un Sergeju Karasjovu.

188 centimetrus garais Tīgs karjeru sāka Čikāgas "Bulls", kas draftēja jaunieti ar 29. numuru 2012. gadā. Pēc divām sezonām "buļļos" Tīgs tika aizmainīts uz Bruklinu, kur pagājušajā sezonā vidēji 9,6 minūtēs guva 3,0 punktus un atdeva 1,4 rezultatīvas piespēles. Tagad, īsi pirms nākamās sezonas sākuma, Tīgs atkal aizmainīts, šoreiz uz Filadelfijas "76ers".

Pretī Bruklina saņems augumā mazo (178 cm) Kasperu Veiru. 24 gadus vecais basketbolists 2012. gadā netika izvēlēts draftā un uzsāka profesionāļa gaitas Itālijā. Pēc divām sezonām tur Veirs šī gada pavasarī pārtrauca sadarbību ar Boloņas "Virtus" un pievienojās "76ers". Deviņās spēlēs Veirs vidēji guva 5,4 punktus un atdeva 1,1 piespēli.

Tāpat "Nets" izmantojusi iespēju laicīgi pagarināt sadarbību ar jaunajiem Meisonu Plamlī un Sergeju Karasjovu. Spēka uzbrucējs Plamlī debijas sezonā vidēji guva 7,4 punktus un izcīnīja 4,4 atlēkušās bumbas nedaudz vairāk nekā 18 laukumā pavadītajās minūtēs. Plamlī septembrī ASV izlases rindās kļuva par pasaules čempionu.

Karasjovs, kuru 2013. gada draftā ar 19. numuru izvēlējās "Cavaliers", Bruklinā nonāca šovasar maiņā darījuma rezultātā. Debijas sezonā 21 gadu vecais krievu talants piedalījās 22 mačos, vidēji 7,1 minūtē gūstot 1,7 punktus. Karasjovs dau sezonas pavadīja arī Attīstības līgā.

Abiem spēlētājiem spēkā līgums līdz 2016. gada vasarai.

Tāpat Ņūorleānas "Pelicans" vienība pagarinājusi līgumu ar pasaules čempionu Entoniju Deivisu, kuram tuvākajās sezonās paredz kļūt par labāko spēka uzbrucēju līgā. 21 gadu vecais spēlētājs, kuru 2012. gadā draftēja ar pirmo numuru, pagājušajā sezonā vidēji guva 20,8 punktus, izcīnīja 10,0 bumbas un bloķēja 2,8 metienus, kas bija labākais rādītājs visā līgā. Tāpat Deiviss pagājušajā sezonā pirmo reizi tika iekļauts Visu zvaigžņu spēles dalībnieku sastāvā.

Līdzīgi rīkojusies Detroitas "Pistons", kas pagarinājusi līgumus ar jaunajiem Andrē Dramondu un Kentaviousu Koldvelu-Poupo. 21 gadu vecais Dramonds 2012. gadā tika izvēlēts ar 9. numuru un divu sezonu laikā kļuvis par stabilu komandas pamata centru. 213 centimetrus garais un 127 kilogramus smagais basketbolists pagājušajā sezonā vidēji guva 13,5 punktus un izcīnīja 13,2 bumbas, kā arī bloķēja 1,6 metienus. Tāpat kā Plamlī, arī Dramonds septembrī kļuva par pasaules čempionu. Dramonda vienaudzis Koldvels-Poups, kuru pagājušā gada draftā izvēlējās ar 8. numuru, debijas sezonā vidēji guva 5,9 punktus un izcīnīja 2,0 bumbas.

Arī šiem abiem spēlētājiem līgums būs spēkā līdz 2016. gada vasarai.

Ar "Jordan" zīmolu līgumu parakstījis viens no labākajiem spēka uzbrucējiem līgā Lamarkuss Oldridžs. Portlendas "Trail Blazers" spēlētājs pēdējās trīs sezonās bijis Visu zvaigžņu spēļu dalībnieks. Pagājušajā sezonā Oldridžs aizvadīja labāko gadu karjerā, vidēji gūstot 23,2 punktus, izcīnot 11,1 bumbu un atdodot 2,6 piespēles.

Tikmēr gados jaunais Orlando "Magic" uzbrucējs Tobiass Heriss nevēlas piekrist kluba piedāvājumam pagarināt sadarbību arī pēc gaidāmās sezonas. 206 centimetrus garajam un 107 kilogramus smagajam Herisam, kuru 2011. gadā draftēja ar 19. numuru, līgumā ar "Nike" esot punkts par lielākiem ienākumiem gadījumā, ja spēlētājs pievienojas komandām Losandželosā, Ņujorkā vai Čikāgā, un tas esot galvenais iemesls 22 gadus vecā Herisa lēmumam šobrīd nepagarināt līgumu. Heriss pagājušajā sezonā vidēji guva 14,6 punktus un izcīnīja 7,5 atlēkušās bumbas.


, 2014-10-25 13:05, pirms 10 gadiem
Tiigsu vajag pie brachkas suutiit, lai pamaaca kaa speeleet.
, 2014-10-25 14:45, pirms 10 gadiem
Entonijs Deivids ir next big thing iekš NBA !
, 2014-10-25 15:37, pirms 10 gadiem
Kapec jaliek garumzime uz i burta Tigam?
, 2014-10-25 18:24, pirms 10 gadiem
aa10095 rakstīja: Kapec jaliek garumzime uz i burta Tigam?
Bez garumzīmes ir vēl trakāk.... Deiviss būs pēc Dankana labākais PF līgā. Nesaprotu kāpēc iepriekšējā sezonā netika All-Defensive Team... Bet Hiberts tika...
, 2014-10-25 19:15, pirms 10 gadiem
katevietunkotudari rakstīja: Entonijs Deivids ir next big thing iekš NBA !
Ie tur Durants par šo izteicies, ka tā būs. Es neko nesaku, ka būs labākais PF/C, bet viņiem neiztikt bez laba PG/SG. Un pagaidām līgā valda PG, neskaitot, protams, pāris SF.
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
1

Porziņģis un Bostona turpinās pirmās kārtas sēriju pret "Heat"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēles turpinās Bostonas "Celtics" un Kristaps Porziņģis, pulksten 2:00 Austrumu konferences pirmās kārtas sērijas otrajā spēlē uzņemot Maiami "Heat".
Tairīss Maksijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix
5

''76ers'' aizsargs Maksijs atzīts par NBA sezonas progresējušāko spēlētāju

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas ''76ers'' aizsargs Tairīss Maksijs atzīts par aizvadītās regulārās sezonas progresējušāko spēlētāju.
Luka Dončičs un Pols Džordžs. Foto. AP. Scanpix
13

Dončičam 32+9 revanšā Losandželosā, Siakams lielisks uzvarā pār "Bucks"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadītas vairākas spēles. Vienā no tām Dalasas "Mavericks", pateicoties Lukas Dončiča 32 gūtajiem punktiem, viesos ar 96:93 pārspēja Losandželosas "Clippers". Indianas "Pacers" citā spēlē izdevās pārspēt bez Jaņņa Adetokunbo spēlējošo Milvoki "Bucks" un izlīdzināt rezultātu sērijā.