Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Veids šķiras no Čikāgas "Bulls", Mirotičs vienojas par 26 miljoniem divos gados

Veids šķiras no Čikāgas "Bulls", Mirotičs vienojas par 26 miljoniem divos gados
Vai Dveins Veids un Lebrons Džeimss atkal spēlēs kopā?
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Veterāns Dveins Veids pēc vienas pavadītās sezonas dzimtajā Čikāgā nākamo gadu aizvadīs kur citur, jo abas puses ir vienojušās par līguma izpirkumu, vēsta ESPN. Galvenā favorīte uz 35 gadus vecā aizsarga iegūšanu ir Klīvlendas "Cavaliers", tomēr par Veidu interesi, protams, izrāda arī citas komandas.

Līdz tam visu karjeru Nacionālajā basketbola asociācijā pavadījis Maiami "Heat", ar kuru 2006., 2012. un 2013. gadā kļuva par līgas čempionu, iepriekšējā vasarā Dveins Veids atgriezās dzimtajā Čikāgā, ar "Bulls" parakstot divu gadu līgumu par 49 miljoniem ASV dolāru. Līguma otrā sezona bija spēlētāja iespēja, un tajā Veidam būtu bijis jāsaņem 23,8 miljoni dolāru. Kā ziņo ESPN, Veids izpirkuma vienošanās rezultātā ir piekritis atteikties no astoņiem miljoniem jeb aptuveni trešdaļas no summas, un "Bulls" piekrita maksāt 15 miljonus dolāru, jo joprojām ir zem noteiktās algu grīdas.

"Šodien un rīt runāšu ar komandām vai spēlētājiem, kas ir manā sarakstā," sarunā ar ziņu aģentūru AP sacīja Veids. "Mans lēmums ir tīri saistīts ar basketbolu, un es pieņemšu tādu izvēli, kas vislabāk atbilst šim punktam manā karjerā un tam, ko, kā es jūtu, varu piedāvāt komandai, kurai vajag to, ko es varu piedāvāt."

Veidam ir labas attiecības ar Lebronu Džeimsu, un tieši Klīvlendas "Cavaliers" tiek uzskatīta par galveno favorīti uz veterāna iegūšanu. Tāpat ESPN kā iespējamās kandidātes min Sanantonio "Spurs", Maiami "Heat", kuras prezidents Pets Railijs iepriekšējā nedēļā izdarīja mājienu par centieniem pierunāt Veidu, kā arī Oklahomasitijas "Thunder", kuras jaunieguvumam Karmelo Entonijam arī ir labas attiecības ar Veidu.

Visvairāk brīvo līdzekļu, ko piedāvāt Veidam, šobrīd ir viņa pirmajai komandai Maiami "Heat", kas varētu piedāvāt 4,2 miljonus dolāru lielu algu. 3,3 miljonus galdā varētu likt "Spurs", Klīvlenda varētu atļauties divarpus miljonus, bet jau tā sastāvu vērā ņemami papildinājusī "Thunder" var maksāt tikai minimumu – 2,3 miljonus dolāru. Visdārgāk darījums ar Veidu izmaksātu Klīvlendai, kurai par luksusa nodokli būtu jāšķiras no 10,5 miljoniem dolāru. Iepriekšējā regulārajā sezonā Veids piedalījās 60 spēlēs, vidēji laukumā esot gandrīz 30 minūtes. Veids tika pie 18,3 punktiem, 4,5 atlēkušajām bumbām un 3,8 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr jaunam divu gadu līgumam ar "Bulls" piekritis ierobežotais brīvais aģents Nikola Mirotičs, kurš saņems 26 miljonus dolāru. Līguma otrais gads ir ar komandas izvēli, kas nozīmē, ka melnkalnietim šosezon būs veto tiesības jebkādiem maiņas darījumiem. Līgumā garantētā summa ir 12,5 miljoni, bet ar prēmijām tā divos gados var sasniegt arī 27 miljonus. 26 gadus vecais spēka uzbrucējs iepriekšējā regulārajā sezonā piedalījās 70 spēlēs, taču tikai 15 izgāja starta pieciniekā. Mirotičs vidēji laukumā bija 24 minūtes, guva 10,6 punktus un izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
Dwyane Wade, Chicago Bulls agree on contract...
Chicago Bulls, Nikola Mirotic agree on 2-year,...


, 2017-09-25 09:49, pirms 7 gadiem
Pie Lebrona, un tad jāmīca warriors zilie
, 2017-09-25 09:53, pirms 7 gadiem
OKC vai CLe
, 2017-09-25 09:56, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: OKC vai CLe
kapēc gan ne? jau jau gsw var savākt visas zvaigznes
, 2017-09-25 10:05, pirms 7 gadiem
Tak skaidrs, ka uz Klīvlendu. Čikāga nosegs to luksusa nodokli
, 2017-09-25 10:25, pirms 7 gadiem
lai iet uz Rietumiem, jo kāpēc gan lai visi labākie tur nespēlētu, lol
, 2017-09-25 10:34, pirms 7 gadiem
Nu nez, skaidrs, ka Veids vairs nav nekāds lielais spēks, labākās sezonas jau aiz muguras. Šaubos, vai Klīvlenda ar viņu spētu izdarīt cienījamāku pretestību Goldensteitai.

Arī Lebrona noriets diemžēl tuvojas
, 2017-09-25 10:36, pirms 7 gadiem
OkC butu labs variants,bet prieksroku dotu SPU
, 2017-09-25 10:54, pirms 7 gadiem
Pēc rakstura īpašībām, basketbola IQ un darba ētikas viņš ideāli atbilst Spurs. Gribētu cerēt, ka tur viņš arī spēlēs. Tajā pat laikā domāju, ka Cavs varētu būt viņa izvēle nr.1. Heat? Railijs? Nedomāju, ka pēc tā, kāda izvērtās Heat leģendas aiziešana no kluba, viņa pašcieņa ļautu tur atgriezties. Maz ticams, ka tas nepilnais miljons $$$ būtu tas, kas liktu Veidam izšķirties par labu Miami, ņemot vērā to, ka visas karjeras laikā Heat uz Veida rēķina ietaupīja vismaz 10M, ja ne vairāk...
, 2017-09-25 11:01, pirms 7 gadiem
ja apzināsies savu lomu potenciālajā komandā, tad varētu šajā karjeras posmā būt labs role player. Labākie gadi aiz muguras un domāju, ka pirmā piecnieka spēlētājs viņš ir tikai zemākas šlakas komandās. Domāju, tajā pašā cavs viņš varētu būt kā otrās maiņas līderis un epizodiski arī spēlēt kopā ar pirmo blici. Wade lielākais mīnuss mūsdienu basketbolā ir fakts, ka viņš nav labs trīsspunktnieku metējs, pārējos spēles elementos vēl ir gana labs.
, 2017-09-25 11:22, pirms 7 gadiem
GaršīgsTomāts rakstīja: Nu nez, skaidrs, ka Veids vairs nav nekāds lielais spēks, labākās sezonas jau aiz muguras. Šaubos, vai Klīvlenda ar viņu spētu izdarīt cienījamāku pretestību Goldensteitai.

Arī Lebrona noriets diemžēl tuvojas
Protams, ka visi spēlētāji kļūst vecāki. Nu un? Wade varbūt arī vairs nevar būt tas spēlētājs, kas bija pirms 5 gadiem 82 spēļu sezonā no spēles uz spēli, bet Čikāgā viņš tik un tā, uz laukuma esot, bija labākais spēlētājs komandā. Klīvlenda ar Wade kļūtu daudz spēcīgāka - nemet viņu vienā katlā ar D.Williams un citiem scrubiem, kuriem pulveris jau ir izšauts un kuri nekad nav bijuši un nebūs uzvarētāji.
Es redzu tikai un vienīgi Klīvlendu vai San Antonio Wade šim gadam, lai pacīnītos par visticamāk pēdējo gredzenu un pēc šī gada ~16-20 milj. līgumu sezonā Miami uz 2 gadiem.
, 2017-09-25 12:08, pirms 7 gadiem
Manuprāt, Spurs vai Cavs. Bet nu redzēs, var nostrādāt arī Miami vai Karameles faktors..
, 2017-09-25 12:24, pirms 7 gadiem
THU būtu diezgan interesants kokteilis, trīs " uzbrūkošie" ego vienuviet.
, 2017-09-25 13:08, pirms 7 gadiem
DainisU rakstīja: Protams, ka visi spēlētāji kļūst vecāki. Nu un? Wade varbūt arī vairs nevar būt tas spēlētājs, kas bija pirms 5 gadiem 82 spēļu sezonā no spēles uz spēli, bet Čikāgā viņš tik un tā, uz laukuma esot, bija labākais spēlētājs komandā. Klīvlenda ar Wade kļūtu daudz spēcīgāka - nemet viņu vienā katlā ar D.Williams un citiem scrubiem, kuriem pulveris jau ir izšauts un kuri nekad nav bijuši un nebūs uzvarētāji.
Es redzu tikai un vienīgi Klīvlendu vai San Antonio Wade šim gadam, lai pacīnītos par visticamāk pēdējo gredzenu un pēc šī gada ~16-20 milj. līgumu sezonā Miami uz 2 gadiem.
Par pirmo daļu piekrītu - Veids nav tas, kas bija pirms 5 vai 10 gadiem - loģiski. Tajā pat laikā viņam ir daudzas lietas, kuras viņš savai jaunajai potenciālajai komandai var "likt galdā" - IQ, pieredze, attieksme, darba ētika, harizma, gredzeni. Un, galu galā - meistarība jau nekur nav pazudisi - tik vien, ka kļuvis nedaudz lēnāks. Kāds te izteicās par Veida slikto troiku. Muļķības - pēdējās sezonās, jo īpaši - Čikāgā, viņš parādīja, ka brīžiem pat ļoti labi var mest/iemest troikas.
Par otro daļu nepiekrītu - Veids Miami neatgriezīsies! Ja viņam ir kripata pašcieņas(un viņam tāda noteikti ir) - kā spēlētājs viņš Miami savu kāju vairs nespers!
, 2017-09-25 13:23, pirms 7 gadiem
Līguma otrais gads ir ar komandas izvēli, kas nozīmē, ka melnkalnietim šosezon būs veto tiesības jebkādiem maiņas darījumiem.

?????
, 2017-09-25 13:24, pirms 7 gadiem
GaršīgsTomāts rakstīja: Nu nez, skaidrs, ka Veids vairs nav nekāds lielais spēks, labākās sezonas jau aiz muguras. Šaubos, vai Klīvlenda ar viņu spētu izdarīt cienījamāku pretestību Goldensteitai.

Arī Lebrona noriets diemžēl tuvojas
Neesmu pamanījis to norietu..... Pag. sezon bez maz vai statistiski labākā
, 2017-09-25 13:45, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Līguma otrais gads ir ar komandas izvēli, kas nozīmē, ka melnkalnietim šosezon būs veto tiesības jebkādiem maiņas darījumiem.

?????
Ja spēlētājam piedāvā tikai viena gada līgumu ( team un Player options neskaita) un uz viņu attiecas bird rights, tad viņam ir no trade clause.
, 2017-09-25 16:10, pirms 7 gadiem
Emilio rakstīja: Pēc rakstura īpašībām, basketbola IQ un darba ētikas viņš ideāli atbilst Spurs. Gribētu cerēt, ka tur viņš arī spēlēs. Tajā pat laikā domāju, ka Cavs varētu būt viņa izvēle nr.1. Heat? Railijs? Nedomāju, ka pēc tā, kāda izvērtās Heat leģendas aiziešana no kluba, viņa pašcieņa ļautu tur atgriezties. Maz ticams, ka tas nepilnais miljons $$$ būtu tas, kas liktu Veidam izšķirties par labu Miami, ņemot vērā to, ka visas karjeras laikā Heat uz Veida rēķina ietaupīja vismaz 10M, ja ne vairāk...
Pievienošanās SAS būtu kaut kas sen nebijis. Mūždienīgais pretinieks pievienojas savam lielākajam "ienaidniekam".

Neticu, ka tā notiks.
, 2017-09-25 16:11, pirms 7 gadiem
Assasinss' rakstīja: Ja spēlētājam piedāvā tikai viena gada līgumu ( team un Player options neskaita) un uz viņu attiecas bird rights, tad viņam ir no trade clause.
Kopš kura laika tāds likums?

Vai tad viņš tad tāds vienīgais līgā, jo pag. sezon tikai 3 spēlētājiem bija no trade clause.
, 2017-09-25 16:20, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kopš kura laika tāds likums?

Vai tad viņš tad tāds vienīgais līgā, jo pag. sezon tikai 3 spēlētājiem bija no trade clause.
Man šķiet tas jau no lokauta laikā, kopš kolektīvais līgums tika pārslēgta, tāpat NTC ir spēlētājiem kuri ir RFA, un kuru oriģinālā komanda pielīdzina kādas citas komandas likmi, NTC tādā gadījumā attiecas arī tikai uz pirmo gadu.
Tu runā par spēlētājiem kuriem noslēdzot kontraktu ir iekļauts tāds punkts.
, 2017-09-25 16:24, pirms 7 gadiem
2016-17 All-No-Trade Team - Marc Stein- ESPN
Te ir trīs gadījumi aprakstīti:
2. League rules dictate that any player who signs an offer sheet with a new team in restricted free agency, only to see that offer sheet matched by the incumbent team, can't be traded without his consent for one full year after the offer sheet was matched.

3. The final category is made up of 14 players on one-year contracts who are commonly referred to as One-Year Birds.

Such players, in other words, possess one-year deals and can't be traded without their consent because they've signed with the same team two seasons (or more) in a row and would have to forfeit their free-agent Bird rights if traded elsewhere before the end of the current season
, 2017-09-25 18:30, pirms 7 gadiem
Assasinss' rakstīja: 2016-17 All-No-Trade Team - Marc Stein- ESPN
Te ir trīs gadījumi aprakstīti:
2. League rules dictate that any player who signs an offer sheet with a new team in restricted free agency, only to see that offer sheet matched by the incumbent team, can't be traded without his consent for one full year after the offer sheet was matched.


3. The final category is made up of 14 players on one-year contracts who are commonly referred to as One-Year Birds.

Such players, in other words, possess one-year deals and can't be traded without their consent because they've signed with the same team two seasons (or more) in a row and would have to forfeit their free-agent Bird rights if traded elsewhere before the end of the current season
Nu skaidrs. Nebiju šitādu lasījis.
, 2017-09-26 08:02, pirms 7 gadiem
Assasinss' rakstīja: 2016-17 All-No-Trade Team - Marc Stein- ESPN
Te ir trīs gadījumi aprakstīti:
2. League rules dictate that any player who signs an offer sheet with a new team in restricted free agency, only to see that offer sheet matched by the incumbent team, can't be traded without his consent for one full year after the offer sheet was matched.


3. The final category is made up of 14 players on one-year contracts who are commonly referred to as One-Year Birds.

Such players, in other words, possess one-year deals and can't be traded without their consent because they've signed with the same team two seasons (or more) in a row and would have to forfeit their free-agent Bird rights if traded elsewhere before the end of the current season
Paldies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
3

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.