Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Nesenais Detroitas "Pistons" spēlētājs Lūrs 31 gada vecumā beidz profesionāļa karjeru

Agris Suveizda

Nesenais Detroitas "Pistons" spēlētājs Lūrs 31 gada vecumā beidz profesionāļa karjeru
Džons Lūrs pret Kristapu Porziņģi. Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu spēka uzbrucējs Džons Lūrs, kuram maija vidū apritēja 31 gads un kurš savu pēdējo oficiālo spēli aizvadīja pagājušā gada aprīlī, sociālo tīklu vietnē Instagram pavēstījis par karjeras beigām.

"Mīlu basketbolu, joprojām vēlos to spēlēt, taču dziļi sirdī zinu, ka tas vairs nebūtu pareizais lēmums manai veselībai. Iepriekšējo trīs gadu laikā esmu cīnījies ar virkni savainojumu, ieskaitot divus, kas lika izlaist visu šo sezonu. Vajadzēja ilgu laiku, lai nonāktu līdz šim lēmumam, taču esmu patiešām samierinājies ar to, ka oficiāli beidzu savu karjeru," raksta Lūrs.

"Lai arī cik lielu vilšanos nejustu šo savainojumu dēļ, joprojām esmu pateicīgs par katru brīdi, ko pavadīju šajā sporta veidā. Basketbols bijis lieliskākais ceļojums manā dzīvē. Tas mani aizveda uz vietām, par kurām varēju tikai sapņot. Attiecības, ko tas man ir devis, man nozīmē visu. Šī spēle man devusi daudz vairāk kā tikai basketbolu. Esmu pateicīgs par šo apbrīnojamo braucienu un visiem, kuri man šajā ceļā ir palīdzējuši," spēka uzbrucējs turpina.

Labāko sezonu karjerā Lūrs aizvadīja 2016./17. g., kad debijas sezonā Detroitas "Pistons" rindās pēc pārejas no Fīniksas "Suns" sāka 34 no 75 spēlēm un vidēji 25,9 minūtēs sakrāja 10,2 punktus, 5,4 atlēkušās bumbas un 1,5 rezultatīvas piespēles. Nākamajā sezonā potītes operācijas dēļ viņš gan aizvadīja tikai astoņus mačus, vasarā sekoja arī ceļgala operācija, un 2018./19. g. sezonā Lūrs sāka vienu no 41 mača, vidēji 9,8 minūtēs atzīmējoties ar 3,8 punktiem un 2,4 atlēkušajām bumbām.

2019. gada jūnijā Lūrs drafta vakarā tika aizmainīts uz Milvoki "Bucks", kas pretī deva Toniju Snellu un ar 30. numuru draftēto Kevinu Porteru, taču līgas čempione drīzumā Lūru atlaida. 2011. gadā ar 40. numuru Lūru draftēja tieši "Bucks", un tāpat viņš ir spēlējis arī Klīvlendas "Cavaliers" un Memfisas "Grizzlies".

Izmantotie resursi:
https://www.instagram.com/p/CAlHr2E...

     [+] [-]

, 2020-05-26 10:14, pirms 4 gadiem
"...taču līgas čempione drīzumā Lūru atlaida." Suveizdas kungs! Kādā kontekstā šī frāze? 1971.gada kontekstā?