Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kukočs: "Krauzem tiek pārmests pārāk liels ego, bet netiek novērtēts viņa paveiktais"

Rolands Eliņš

Kukočs: "Krauzem tiek pārmests pārāk liels ego, bet netiek novērtēts viņa paveiktais"
Tonijs Kukočs. Foto: AP/Scanpix

Bijušais NBA basketbolists Tonijs Kukočs, kurš bija daļa no leģendārās Čikāgas „Bulls” komandas 90. gados, kritizējis dokumentālo filmu sēriju „Pēdējā deja”, pārmetot vainīgo meklēšanu un kluba ģenerālmenedžera Džerija Krauzes nostādīšanu „ļaunā puiša” pozīcijā.

„Ceru, ka pārējās sērijas būs gaišākas un vairāk atskatīsies tieši uz mūsu uzvarām un ļaus izbaudīt basketbola svētkus, nevis centīsies meklēt vainīgos, kāpēc „Bulls” izcīnīja tikai sešus titulus, nevis astoņus vai desmit,” izteicies trīskārtējais NBA čempions Tonijs Kukočs, kurš bija kopā ar „Bulls” arī dokumentālās filmas „Pēdējā deja” apskatītajā 1997./98. gada sezonā. „Tolaik visi bija tik priecīgi, nesaprotu, par ko cilvēki tagad satraucas.”

Kukočs īpašus pārmetumus veltīja filmas veidotājiem par veidu, kādā attēlots „Bulls” tā laika ģenerālmenedžeris Džerijs Krauze, kurš pirms trim gadiem aizgāja mūžībā. Krauze 1997. gadā privātā sarunā bija norādījis, ka galvenais treneris Fils Džeksons komandā aizvadīs savu pēdējo sezonu Čikāgā, kas vēlāk noveda pie Maikla Džordana aiziešanas no „Bulls” un ēras beigām.

„Laikā, kad Krauze centās mani pierunāt pievienoties „Bulls”, viņš centās mani pārliecināt ar saviem stāstiem par komandu,” atminējās Kukočs. „Viņā bija tik liels prieks un lepnums par komandu, kad viņš par to runāja. Viņš teica, lai es tikai iztēlojos iespēju, ka uzsāku ātro uzbrukumu ar Džordanu labajā pusē un Skotiju Pipenu kreisajā pusē. Krauze nekad neatstāja iespaidu, ka „Jā, bet es uzbūvēju komandu, es izdarīju to un to”. Ar mani viņš runāja tikai par to, cik lieliska organizācija ir „Bulls”.”

„Cilvēki, kuri nebija kopā ar komandu, tagad izdara savus pieņēmumus un saka, ka Krauzes ego kļuva pārāk liels un iznīcināja komandu. Nevis novērtē viņa paveikto, bet meklē iemeslus, par kuriem kritizēt. Krauze vairs nav ar mums, taču nevēlos teikt, ka viņš vairs nevar aizstāvēt sev, jo nav nekā, par ko aizstāvēties. Viņš ir ģenerālmenedžeris ar sešiem čempiona tituliem. Nosauciet vēl piecus cilvēkus, kuri to paveikuši!”

Kukočs atzina, ka savā basketbolista karjerā nav pievērsis īpašu uzmanību ārpus laukuma notiekošajam: „Varbūt es pārāk koncentrējos uz savām lietām. Zinājām, ka klubā kaut kas notiek, taču trenējāmies un pēc tam devāmies pie savām ģimēnēm, tad nu tādām lietām pārāk daudz uzmanības nepievērsām. Turklāt Fils Džeksons jau tā runāja visu laiku, sak, ka spēlētājiem jābūt gataviem būt pašiem par sevi, jo Maikls pie cita trenera nespēlēšot.”

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/nba-ne...

     [+] [-]

, 2020-04-25 10:06, pirms 4 gadiem
Kādēļ rakstā nav minēts, kāds mums latviešiem ir sakars ar Krauzi? Tas ir vnk jāzina vai arī visiem ir jāver vaļā vikipēdija?

     [+] [-]

, 2020-04-25 10:58, pirms 4 gadiem
vienīgais iemesls kāpēc kukočs to saka ir tas, ka krauze gribēja buļu nākotni veidot tieši ap kukoču...

  +2 [+] [-]

, 2020-04-25 11:18, pirms 4 gadiem
Tomēr varbūt Tonijs Kukočs ir pietiekami inteliģents un gudrs cilvēks, lai spētu atzīt to labo ko izdarījis Krauze, nevis kritizē mirušu cilvēku, kuram nav iespējas sevi aizstāvēt.

     [+] [-]

, 2020-04-25 11:27, pirms 4 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Kādēļ rakstā nav minēts, kāds mums latviešiem ir sakars ar Krauzi? Tas ir vnk jāzina vai arī visiem ir jāver vaļā vikipēdija?
Kā var nezināt,kas ir Krauze Bulls sakarā

     [+] [-]

, 2020-04-25 11:58, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Kā var nezināt,kas ir Krauze Bulls sakarā
Man bija pārāk maz gadu Bulls ērā, lai man interesētu vairāk par Džordanu, Pipenu un Rodmenu
Pirmo reizi dzirdu par šo latvietības pārstāvi!

     [+] [-]

, 2020-04-25 13:02, pirms 4 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Man bija pārāk maz gadu Bulls ērā, lai man interesētu vairāk par Džordanu, Pipenu un Rodmenu
Pirmo reizi dzirdu par šo latvietības pārstāvi!
Krauze uzaicināja pie sevis Miķeli Jordānu un Vili Jaksonu

     [+] [-]

, 2020-04-25 16:35, pirms 4 gadiem
Kukočs ir tās komandas sastāvdaļa un tamdēļ viņa vārdiem ir svars .. Visiem klusēt , meistars runā! Principā Kukočs daudziem aiztaisija mutes un nosēdināja savās vietās .

     [+] [-]

, 2020-04-25 18:18, pirms 4 gadiem
Pilnīgi piekrītu Tonijam. Varam tikai minēt vai Bulls tos titulus izcīnījuši bez Krauzes.