Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Debitants Jangs un dominējošais Hārdens – NBA nedēļas labākie spēlētāji

Rolands Eliņš

Debitants Jangs un dominējošais Hārdens – NBA nedēļas labākie spēlētāji
Džeimss Hārdens. Foto: AP / Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā par nedēļas labākajiem spēlētājiem atzīti Atlantas „Hawks” saspēles vadītājs Trejs Jangs un Hjūstonas „Rockets” līderis Džeimss Hārdens.

Trejs Jangs aizvadītajā nedēļā palīdzēja Atlantas „Hawks” izcīnīt divas uzvaras trīs spēlēs, pieveicot Filadelfijas un Jūtas komandas. Jangs pret „76ers” trāpīja uzvaras metienu pēdējās sekundēs un kopumā vidēji mačā guva 25.3 punktus. Viņam arī 11.3 rezultatīvas piespēles un četras atlēkušās bumbas.

Jangs aizvada savu pirmo NBA sezonu, taču Austrumu konferences nedēļas labākā spēlētāja balvu ieguvis otro reizi karjerā – iepriekš viņš šo atzinību saņēma decembra vidū. Jangs savā debijas sezonā vidēji mačā guvis 18.7 punktus un izdalījis 7.9 rezultatīvas piespēles. Savu nākamo spēli viņš aizvadīs parīt pret Daira Bertāna pārstāvēto „Pelicans”.

Savukārt Rietumu konferencē par labāko spēlētāju nosaukts Džeimss Hārdens, kurš šo atzinību šosezon ieguvis ceturto reizi. Hārdens aizvadītajā nedēļā aizveda Hjūstonu līdz trim uzvarām četrās spēlēs un vidēji pretinieku grozā iemeta 44.3 punktus.

Hārdens nedēļas gaitā izcēlās ar divām iespaidīgi rezultatīvām spēlēm – pret „Grizzlies” viņš iemeta 57 punktus, bet pret „Spurs” savāca 61 punktu. Viņam arī 6.3 atlēkušās bumbas un 5.8 rezultatīvas piespēles vidēji spēlē.

Hārdens šosezon ir pārliecinošā pirmajā vietā līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Viņam vidēji mačā ir 36.4 punkti, kamēr tuvākais sekotājs ir Pols Džordžs ar 28.2 punktiem. Hārdena pašreizējā statistika ir labākā līgā pēdējo 30 gadu laikā - 1986./87. gada sezonā Maiklam Džordanam bija 37.1 punkts vidēji mačā.