Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ross lielisks pret bijušo komandu, "Raptors" bez Lenarda piekāpjas "Magic"

Ross lielisks pret bijušo komandu, "Raptors" bez Lenarda piekāpjas "Magic"
Terens Ross. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta ietvaros spēli aizvadīja Toronto “Raptors” (44-17) un Orlando “Magic” (28-33) komandas. Spēlējot bez sava līdera Kavai Lenarda, Toronto “Raptors” atzina Orlando “Magic” pārākumu ar rezultātu 113:98.

Lai gan “Raptors” un “Magic” pozīcijas turnīra tabulā ir krietni atšķirīgas, abām komandām februāra mēnesis ir bijis itin veiksmīgs. Toronto “Raptors” septiņās kalendārā mēneša spēlēs izcīnījusi tikai uzvaras, kas komandai ir ļāvis saglabāt otro labāko izcīnīto uzvaru procentu visā līgā. Savukārt Orlando “Magic” astoņos februāra mačos spējusi izcīnīt sešas uzvaras. Tas Floridas štata komandai no jauna ļāvis iesaistīties cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, kuras komanda nav sasniegusi kopš 2012. gada sezonas.

Īsi pirms spēles sākuma parādījās ziņa,, ka mačā nepiedalīsies Toronto “Raptors” līderis Kavai Lenards. Spēlētājam tika dota atpūta pirms gaidāmās otrdienas spēles pret Bostonas “Celtics”. Lenarda nespēlēšana gan nebija vienīgā izmaiņa “Raptors” pieteikumā. Savu debiju komandas sākuma sastāvā piedzīvoja Marks Gasols, kuram šī bija piektā spēle jaunajā komandā. Gasols starta pieciniekā aizvietoja veiksmīgi sezonu aizvadošo Seržu Ibaku. Šāds “Raptors” galvenā trenera lēmums tika pamatots ar to, ka Gasols varētu būt piemērotāks spēlētājs “Magic” līdera un Visu zvaigžņu spēles dalībnieka Vuceviča apturēšanai.

Spēles sākums veiksmīgāks izdevās viesiem no Orlando, kuriem jau pirmajā ceturksnī izdevās iekrāt desmit punktu pārsvaru. Lai gan “Raptors” aizsardzība bija labā līmenī, problēmas radīja savu iespēju realizēšana uzbrukumā. Arī Gasols savu debiju jaunās komandas starta pieciniekā iesāka neveiksmīgi. Spānis pirmajās septiņās minūtēs spēja realizēt divus no pieciem izmestajiem metieniem un iekrāt divas personīgās piezīmes. Pēc pirmās ceturtdaļas rezultāts uz tablo 25:15 par labu “Magic”. Šādu pārsvaru viesi spēja saglabāt līdz pat otrās ceturtdaļas vidum, taču tad “Raptors” veica izrāvienu. Džodijs Mīks, kuram šī bija pirmā spēle šajā sezonā, realizēja divus trīspunktu metienus pēc kārtas. Vēl vienu precīzu trejaci pievienoja Paskāls Siakams, un rezultāta starpība samazināta līdz minimumam. Taču neskatoties uz Toronto centieniem, “Magic” vadību neatdeva, pirmo spēles pusi pabeidzot ar plus trīs, 53:50.

Spēlei atsākoties Furnjē un Vuceviča pūlēm īsā laikā viesi atjaunoja desmit punktu pārsvaru, taču vēl ātrāk “Raptors” pārsvaru spēja sadeldēt. Ilgstoši rezultāta starpība turējās viena punkta robežās, taču mājinieki pārņemt mača vadību nespēja. Ceturtajā ceturtdaļā “Raptors” uzbrukums apstājās pilnībā. To izmantoja “Magic”, kas savas iespējas realizēja un izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 113:98.

Par mača galveno varoni kļuva aizsargs Terens Ross. Ross otrā puslaika vidū veicināja izšķirošo Orlando izrāvienu, sešu minūšu laikā aizsargs salādēja 12 punktus savas bijušās komandas grozā. Visā mačā spēlētājs guva 28 punktus un izcīnīja deviņas atlecošās bumbas zem groziem. Rezultatīvākais mājinieku rindās bija Kails Laurijs, kurš demonstrēja daudzpusīgu sniegumu. “Raptors” saspēles vadītājs 19 punktiem pievienoja desmit rezultatīvas piespēles, četras atlecošās bumbas un četras pārtvertas piespēles. Tiesa, spēlētāja rēķinā arī piecas kļūdas.

Pēc uzvaras izcīnīšanas Orlando joprojām saglabā devīto vietu Austrumu konferencē, taču nu uzvaru skaits ir vienāds ar priekšā esošajām Detroitas “Pistons“ un Šarlotes “Hornets” komandām, kuras attiecīgi ieņem konferences septīto un astoto vietu. No atrašanās augstākā pozīcijā komandu attur vienīgi vairāk piedzīvotie zaudējumi. Savukārt “Raptors” zaudējums liedza kaut nedaudz pietuvoties līgas līdervienībai Milvoki Bucks, kurai iekrāts par vienu uzvaru vairāk, taču aizvadītas divas spēles mazāk. Ņemot vērā “Raptors” un “Magic” komandu pozīcijas turnīra tabulā reāls ir variants, ka abas komandas var sastapties NBA izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

KomandasRez.Rezultatīvakie
Raptors - Magic98:113Laurijs 19 - Ross 28
Nuggets - Clippers
Knicks - Spurs

Izmantotie resursi: The official site of the NBA | NBA.com

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com jauno žurnālistu akadēmijas dalībnieks.

     [+] [-]

, 2019-02-25 03:50, pirms 5 gadiem
Jaunajam žurnālistikas censonim- kopumā raksts ir daudzmaz ok.
Šis gan nav saprotams-
"Ross savas bijušās komandas grozā starp trešo un ceturto ceturtdaļu sešu minūšu laikā salādēja 12 punktus"
Un statistika pietrūkst

     [+] [-]

, 2019-02-25 13:06, pirms 5 gadiem
Piekrītu, raksts ir tīri labs, varbūt priekš vienas spēles apraksta nedaudz par gsrš, kaut ko īsāk varēja pateikt, bet tik un tā ok 😎

     [+] [-]

, 2019-02-25 13:48, pirms 5 gadiem
druupis87 rakstīja: Piekrītu, raksts ir tīri labs, varbūt priekš vienas spēles apraksta nedaudz par gsrš, kaut ko īsāk varēja pateikt, bet tik un tā ok 😎
Tā taču bija agrā spēle. To jau bērniem ir atļauts skatīties