Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Orlovskis

Vai Ērvings un "Cavs" otro reizi nedēļas laikā piekāpsies Laurija "Raptors"?

Vai Ērvings un "Cavs" otro reizi nedēļas laikā piekāpsies Laurija "Raptors"?
Kairijs Ērvings
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) laukumos dosies 14 komandas, lai aizvadītu septiņas spēles. Intriģējošs saspēles vadītāju duelis gaidāms Klīvlendā, kur vietējā "Cavaliers" vienība ar Kairiju Ērvingu priekšgalā mērosies spēkiem ar Kaila Laurija pārstāvēto Toronto "Raptors". Cīņas sākums plkst. 2.00 pēc Latvijas laika.

Toronto "Raptors" (bilance 31-25, 3.vieta Austrumu konferencē) pēdējos sešos mačos guvusi piecas uzvaras. Viena no šīm piecām uzvarām tika gūta piektdien, kad ar 98:91 savā laukumā tika apspēlēta gaidāmās spēles pretiniece Klīvlendas "Cavaliers" (22-35, 10.v. Austrumu konferencē).

Atlantijas okeāna divīzijas pašreizējā līdervienība "Raptors" pēdējos piecos mačos savā grozā vidēji ielaidusi vien 90,2 punktus, kas ir par 6,3 mazāk nekā vidēji sezonā. Tieši aizsardzība ir viens no iemesliem, kādēļ Toronto vienība aizvada labāko sezonu pēdējo sešu gadu laikā.

Abu vienību šīs sezonas pirmajā duelī mājiniece "Raptors" viesu vienības basketbolistiem no spēles ļāva realizēt vien 39,0% izmesto metienu. Savukārt divas dienas vēlāk 23.februārī, svētdien, Orlando "Magic" basketbolistiem no spēles tika ļauts realizēt 41,4% izmesto metienu, kas palīdzēja Dveina Keisija vadītajiem basketbolistiem savā laukumā svinēt uzvaru ar 105:90. Paši Toronto basketbolisti mačā pret "Magic" realizēja 52,3% izmesto metienu, ieskaitot deviņus no 17 izmestajiem tālmetieniem.

Kails Laurijs svētdien bija rezultatīvākais spēlētājs "Raptors" rindās, gūdams 28 punktus. Demāra Derouzana kontā tikmēr bija 24 punkti. Tiesa, Laurijs un Derouzans pa abiem kopā iekrāja arī 12 kļūdas. Derouzans februārī ir starp 10 rezulatīvākajiem spēlētājiem līgā. Uzbrūkošais aizsargs šomēnes vidēji guvis 25,0 punktus. Piektdienas mačs pret Klīvlendu gan viņam neizvērtās veiksmīgs, jo Derouzans no spēles realizēja vien piecus no 14 izmestajiem metieniem, kopumā gūdams 14 punktus.

Tikmēr Terenss Ross pret "Cavaliers" pamanījās iekrāt 20 punktus un kļūt par rezultatīvāko spēlētāju komandā. Uzbrucējs arī veiksmīgi darbojās aizsardzībā pret aizvadītās "All Star" spēles MVP Kairiju Ērvingu. Klīvlendas līderis Ērvings realizēja tikai trīs no 16 izmestajiem metieniem. Tiesa, ar labu soda metienu realizāciju (10/12) viņam izdevās kopumā iekrāt 17 punktus, bet ar to izrādījās par maz, lai "Cavaliers" tiktu pie uzvaras. Piektdienas spēle bija zīmīga ar to, ka "Raptors" apturēja Klīvlendas sešu uzvaru sēriju.

Svētdienas mačs Ērvingam arī nebija izdevies, jo viņš guva 15 punktus, realizēdams sešus no 17 metieniem. Un tieši saspēles vadītāja vājais sniegums bija viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ "Cavaliers" svētdien cieta neveiksmi savā laukumā Vašingtona "Wizards" ar 83:96. Aizsargs pēdējās divās spēlēs realizēji divus no 11 izmestajiem trejačiem, savukārt Klīvlendas vienība kopumā spējusi realizēt astoņus no 38 tālmetieniem.

Luolam Dengam svētdien arī nesekmējās ar punktu gūšanu. Uzbrucēja kontā bija 17 punkti, taču viņš no spēles realizēja vien četrus no 13 metieniem. Veiksmīgs mačs toties padevās komandas jaunpienācējam Spenseram Hozam, kurš iekrāja "double-double", gūdams 16 punktus un izcīnīdams 12 atlēkušās bumbas. Jāuzsver, ka "Cavaliers" komanda svētdien grozam uzbruka ar 38,5% precizitāti.

Klīvlendas vienībai šovakar joprojām nevarēs palīdzēt savainotie spēlētāji Andersons Varežao (mugura), Dions Veiterss (ceļgals) un Sīdžejs Mailss (potīte). Savukārt Toronto gaidāmajā cīņā, iespējams, nevarēs palīdzēt pamatsastāva uzbrucējs Amīrs Džonsons, kurš svētdien pret "Magic" guva 12 punktus, taču spēles trešajā ceturtdaļā sastiepa potīti. Džonsons nepiedalījās komandas pirmdienas treniņā, un tikai īsi pirms spēles būs zināms, vai viņš dosies laukumā.

Jāatgādina, ka "Raptors" vienība uzvarējusi četros no pēdējiem pieciem komandu dueļiem, kas aizvadīti Klīvlendā. Vienīgais zaudējums pēdējās piecās spēlēs "Quicken Loans" basketbola arēnā tika piedzīvots pagājušā gada februārī ar 92:103, pat par spīti Derouza 34 gūtajiem punktiem.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 11

  • 6



, 2014-02-25 23:48, pirms 10 gadiem
Diemžēl Cavs nav variantu, nebūtu traumu, vēl pacīnītos.
, 2014-02-28 23:23, pirms 10 gadiem
AKs rakstīja: Diemžēl Cavs nav variantu, nebūtu traumu, vēl pacīnītos.
Varianti ir vienmēr.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.