Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Warriors" uzņems Denveru

"Warriors" uzņems Denveru
Foto: AP

Šonakt pulksten 5:30 pēc Latvijas laika spēli Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA) sāks Goldensteitas "Warriors", kas savā laukumā tiksies ar vienu no labākajām Rietumu konferences komandām Denveras "Nuggets".

Iepriekšējās dienās aktuālākā tēma "Warriors" nometnē ir bijusi latviešu centra Andra Biedriņa sniegums, kas šosezon nav bijis cerētajā līmenī. Pēc otrdienas zaudējuma kritiku Biedriņa virzienā raidīja "Warriors" galvenais treneris Dons Nelsons, kurš tādējādi cer motivēt savu pamatsastāva centru. Nelsons vēlais, lai Biedriņš laukumā būtu aktīvāks un agresīvāks. "Viņam vajag iedegt liesmiņu, kas jādara pašam. Spēlējam gandrīz katru otro dienu, tāpēc nevar iedegt to viņa vietā. Mums vajag cīņu par atlēkušajām bumbām, labu aizsardzību. Iemaņas skriet, laba aizsegu veidošana, piespēles. Mums vajag daudz vairāk no piektajiem kā tikai atlēkušās bumbas," tā Nelsons.

Lielākā atšķirība starp to Biedriņu, kura norma bija "double-double" spēlē un tagad, Nelsons min: "Agresivitātes trūkums. Skriešana prom no vietām, kur var gūt punktus." Goldensteitas komandas trenerim ir savs skaidrojams, kāpēc Biedriņš izvairās no lielākas lomas uzbrukumā. "Domāju, ka tas ir saistīts ar soda metieniem. Būšana pasīvākam uzbrukumā, lai izvairītos no stāšanās uz soda metienu līnijas. Teicu viņam, ka es tādā gadījumā tieši gribētu soda metienus, lai nekļūtu par sliktāko soda metēju NBA vēsturē. Meklētu iespēju izprovocēt sodus un domāju, ka viņš tieši to negrib."

Iepriekš lielu daļu punktus Biedriņš guva pēc "pick and roll" izspēlēm. Lielākie latviešu centra apgādnieki agrāk - Stīvens Džeksons un Barons Deiviss - vairs nav sastāvā, tāpēc arī šīs sadarbības ar esošajiem aizsargiem vairs nav tik efektīvas. "Ir iespēja kļūt iesaistītam uzbrukumā ar šīm izspēlēm, bet ir arī iespēja noslēpties un nebūt iesaistītam. Domāju, ka viņš pašreiz izvēlas paslēpties. Mēģinām pieprasīt, lai viņš dabū bumbu un dara kaut ko ar to, būdams agresīvs," atklāj Nelsons." Pats basketbolists izteicies, ka viņam pašam jāspēj pārvarēt pašreizējās neveiksmes: "Tas viss ir uz mani. Visi man ir centušies palīdzēt . Taču galu galā viss sākas ar mani un vienkāršo lietu paveikšanu, kuras darīju iepriekš, lai atgūtu pārliecību."

Goldensteitas pretinieki Denveras "Nuggets" iepriekšējo spēli aizvadīja svētdien, kad savā laukumā pieveica Bostonas "Celtics". Pēdējās astoņās spēlēs denverieši uzvaras ar zaudējumiem dalījuši uz pusēm. Jau vairākas spēles ierindā ir atgriezies komandas rezultatīvākais basketbolists Karmelo Entonijs. Šīsnakts spēles sākums pulksten 5:30 pēc Latvijas laika. Šī būs viena no retajām "Warriors" spēlēm, kuru rādīs kādā no lielajām ASV televīzijām - maču translēs TNT.

Izmantotie resursi:
sfgate.com
contracostatimes.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-02-26 00:24, pirms 14 gadiem
lielā mamba rakstīja: kko sakarīgu nelsons pateica. un tā arī ir. nav jau nelsona vaina, bet gan andra vaina, za što mēs visi uzreiz nelsonu vainojam
iisteniibaa es arii piekriitu,jo skatoties highlights var redzeet,ka vinsh izvairaas un neuznjemaas atbildiibu,bet gan paretam uzbruuk grozam tikai ar dankiem un retiem caurgaajieniem

  -2 [+] [-]

, 2010-02-26 01:53, pirms 14 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: AB jāpaveic,tas ko viņš vislabāk ir paveicis savā karjerā,visvairāk pts pret šo komandu sameta,tātad tas atkal ir jāatkārto,par lielu AB un Nelsonu,būs pārmaiņas viņa spēlē,es tam ticu,tāpat kā GW fani ticēja,ka GW iekļūs PO,kad speleja Davis,Rich,S-Jax,Haris un AB.
jābūt uzvarai!!
Visvairak vins sameta pret Supersonics,kad tādi vel bija.

  +1 [+] [-]

, 2010-02-26 02:31, pirms 14 gadiem
furcuks rakstīja: Visvairak vins sameta pret Supersonics,kad tādi vel bija.
Season Highs: 31 @ Denver 11/24/06

  +3 [+] [-]

, 2010-02-26 03:20, pirms 14 gadiem
Skatishos sho speeli TNT,bet jau otrdien Biedrins buus manaa pilseetaa Miami un doshos skatiities dziivajaa Heat pret Warriors!!! Ceru ka Biedrs buus liimenii...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-26 07:59, pirms 14 gadiem
Nu nevajag to komandu mums !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-26 18:15, pirms 14 gadiem
kārtējais brāķis biedram būs