Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Railijs: "Vēlamies saglabāt kodolu un atalgot tādus uzticīgos spēlētājus kā Dragičs"

Rolands Eliņš

Railijs: "Vēlamies saglabāt kodolu un atalgot tādus uzticīgos spēlētājus kā Dragičs"
Pets Railijs. Foto: EPA/Scanpix

NBA kluba Maiami "Heat" prezidents, leģendārais Pets Railijs pēcsezonas sarunā ar medijiem pavēstīja, ka starpsezonā neplāno milzīgas pārmaiņas komandā, cer noturēt sastāva kodolu, taču reizē arī saglabāt elastību algu sarakstos, lai varētu pretendēt uz augsta līmeņa brīvā aģenta piesaistīšanu 2021. gada starpsezonā.

"Mums ir skaidra ideja, ko vēlamies paveikt starpsezonā," sacīja Pets Railijs. Viņš gan piekrita, ka kategoriskus solījumus šobrīd nevajag veikt, jo NBA situācija joprojām ir neskaidra, un šobrīd var tikai minēt par to, kāda būs klubu finansiālā rocība nākamajā sezonā, proti, kāds būs algu griestu līmenis.

Railijs toties darīja skaidru savu nostāju, ka par prioritāti tiks izvirzīta jauna līguma noslēgšana ar jauno zvaigzni Bamu Adebajo. Adebajo līgumā vēl palikusi tikai viena sezona, un skaidrs, ka viņa alga par nākamo sezonu (pieci miljoni dolāru) ir krietni zem viņa vērtības. Railijs medijiem norādīja, ka cer jau drīzumā atrisināt jautājumu par ilgtermiņa vienošanās panākšanu ar Adebajo.

Railijam gaidāms visnotaļ saspringts periods. Līgums uz vēl vismaz divām sezonām ir Džimijam Batleram un Andrē Igudalam, taču vairāki svarīgi spēlētāji, kuri palīdzēja komandai nonākt NBA finālā, kļūs par brīvajiem aģentiem. Kellijam Olinikam ir spēlētāja iespēja par 12 miljoniem dolāru, kamēr brīvo aģentu statusu iegūs Gorans Dragičs, Solomons Hils, Mejers Leners un Džā Krauders.

"Mēs zinām, kas ir mūsu prioritātes," sacīja Railijs, uzsverot, ka cer saglabāt lielāko daļu komandas kodola. "Vispirms jāparūpējas par spēlētājiem, kuri mums jau ir, par kuriem mums lēmumi jāpieņem jau tagad uzreiz. Zinām, ka Adebajo jāpieņem lēmums. Zinām, ka ir puiši, kuri daudz ziedojuši mūsu labā un tagad ir brīvo aģentu statusā, it īpaši to varu teikt par Goranu Dragiču."

Dragičs Maiami komandu pārstāv kopš 2015. gada un ar stabilu sniegumu bijis starp komandas līderiem, lai gan iepriekšējās divās sezonās arvien biežāk patraucēja traumas. Dragičs šajā regulārajā sezonā sākumsastāvā devās tikai trīs reizes, taču tāpat izcēlās ar 16.2 punktiem un 5.1 rezultatīvu piespēli vidēji spēlē.

Izslēgšanas spēlēs Dragičs regulāri devās sākumsastāvā, sameta 19.1 punktu vidēji spēlē un sekmēja komandas nokļūšanu finālā. Cīņā pret "Lakers" Dragičs gan guva traumu un vairākas spēles bija spiests noskatīties no malas, taču sērijas sestajā mačā piedalījās par spīti neizārstētai traumai. Dragiča pienesums laukumā nav apšaubāms, taču Slovēnijas saspēles vadītājam brīvo aģentu tirgū pie bagātīga ilgtermiņa līguma 34 gadu vecumā tik un tā varētu nebūt viegli.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...