Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Porziņģis par savu atgriešanos: "Jūtos patiešām labi, esmu šeit, lai uzvarētu"

Porziņģis par savu atgriešanos: "Jūtos patiešām labi, esmu šeit, lai uzvarētu"
Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs. Foto: mavs.com

Latviešu spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis pēc ilga pārtraukuma atgriezies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apritē. Dalasas "Mavericks" savā laukumā uzvarēja Vašingtonas "Wizards" (108:100). Pirmā spēle sanāca lieliska, un ir laba cerība, ka turpinājums būs vēl labāks.

Porziņģis netrāpīja savus pirmo četrus metienus, taču galu galā 29 minūtēs sakrāja 23 punktus. "Gribēju saglabāt agresivitāti un joprojām vēlos vēl vairāk tiekties uz grozu," komentē latvietis. "Pret mani tika pārkāpti noteikumi, nokļuvu uz soda metienu līnijas, realizēju dažus metienus un mazliet vairāk iegāju ritmā. Tas ir maratons, nevis sprints. Zinu, kā esmu spējīgs turpināt."

Dalasas vienība uzvarēja, lielā mērā pateicoties Dončičam un Porziņģim. "Gandrīz pusotru gadu viņš bija ārā. Pēc tik ilgas prombūtnes viņš spēlēja apbrīnojami," saka Luka Dončičs. "Zinu, ka viņš būs vēl labāks." Slovēņu talants sezonas pirmajā mačā salādēja 34 punktus. "Lukam bija patiešām laba spēle. Bet domāju, ka mēs kā komanda varam kļūt daudz labāki nekā patlaban. Mums ir milzīgas iespējas augt," norāda Dončiča komandas biedrs.

Latviešu spēka uzbrucējs aizvadīja pirmo regulārās sezonas spēli kopš ceļgala operācijas 2018. gada 13. februārī. "Biju ārā ilgu laiku. Atgriežoties laukumā, jutos patiešām labi. Priecājos, ka esmu šeit un ka sezona ir sākusies," atklāj Kristaps Porziņģis. "Beidzot tas notiek. Vienkārši gribu izbaudīt šo brīdi. Nevēlos izdarīt pārāk lielu spiedienu uz sevi. Svarīgākais ir tas, ka esmu šeit, lai uzvarētu. Neesmu šeit, lai dzītos pēc kaut kā individuāli."

"Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails: "Domāju, ka Porziņģis pēc ne pārāk labā sākuma iejutās un atrada savu ritmu uzbrukumā. Mums ir daudz puišu, kuri var iemest - daži atrada savu ritmu, bet daži ne. Bet labi, ka uzvarējām spēcīgi spēlējošu komandu. Ir pagājis kāds laiks, kopš esam uzvarējuši savā sezonas atklāšanas spēlē."

Šī bija pirmā reize kopš 2015. gada, kad "Mavericks" uzvarēja sezonas pirmajā mājas spēlē. Vēl svarīgāk ir tas, ka Dončiča un Porziņģa kombinācija izrādījās tik nāvējoša, kā tika reklamēta, rakstīts teksasiešu kluba mājas lapā.

"Apgrūtinoši, kad bija tikai viens atslēgas spēlētājs. Tas acīmredzami palīdz, kad ir vairāk nekā viens. Mazina spiedienu. Pāris gadu laikā tā nav bijis. Kristaps Porziņģis vienmēr ir atvērts. Viņš vienmēr būs Lukas mērķis, kas atvieglos viņa dzīvi. Tagad laukumā būs vieglāk arī Timijam Hārdvejam un citiem," atzīst Dalasas kluba īpašnieks Marks Kjūbans. "Pirms tam [pagājušajā sezonā] nervozēju par komandas izdzīvošanu un pārbūvi. Tagad atkal esmu nervozs, šoreiz pozitīvā nozīmē."

ESPN basketbola eksperts Pols Pīrss: "Domāju, ka ar Porziņģi un Dončiču šie puiši sasniegs izslēgšanas spēles. Domāju, ka viņi abi būs "All-Stars", tas būs viens no labākajiem duetiem NBA. Tā ir tikai pirmā spēle, bet Porziņģis izskatījās tik labs!"

.

Izmantotie resursi:
dallasnews.com
AP / espn.com
mavs.com


Slēpts komentārs: Dzimmiy
, 2019-10-24 11:48, pirms 4 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Kristapam plastmasa zobi parādījušies
Plastmasas smadzenes tev drīzāk parādījušās
, 2019-10-24 13:41, pirms 4 gadiem
Irving & Levert 70 Total Points in First Game together... uttt....
, 2019-10-24 14:04, pirms 4 gadiem
Irving & Kurucs 50 Total Points in First Game together!
, 2019-10-24 14:30, pirms 4 gadiem
vii rakstīja: Irving & Kurucs 50 Total Points in First Game together!
Super! Labāk nekā Jordan & Pippen vai LeBron & Wade.
, 2019-10-24 18:25, pirms 4 gadiem
Eh amerikāņu vēlme pēc statistikas lai kaut kā atrastu kā izcelties.
, 2019-10-24 21:46, pirms 4 gadiem
Spēcīgi spēlējošu komandu.. mjā vašingtona ir ļoti spēcīgi spēlējoša..
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.
Bleiks Grifins
Foto: AP/Scanpix
3

Par karjeras beigām paziņo 2009. gada drafta pirmais numurs Grifins

Šodien sociālajos tīklos par basketbolista karjeras beigām paziņoja 35 gadus vecais Bleiks Grifins, kurš 2009. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā tika izvēlēts ar pirmo numuru un kurš līgā nospēlēja 14 sezonas.
Jannis Adetokunbo. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

ESPN: Adetokunbo traumas dēļ nesāks ''play-off'' sēriju pret ''Pacers''

ESPN ziņo, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Milvoki ''Bucks'' līderis Jannis Adetokunbo ikra muskuļa savainojuma dēļ nesāks izslēgšanas spēļu sēriju pret Indiānas ''Pacers'', taču pastāvot optimisms par viņa atgriešanos ierindā sērijas gaitā.