Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Cavs" pagarina līgumus ar Ērvingu, Tompsonu, Zelleru un Veitersu

"Cavs" pagarina līgumus ar Ērvingu, Tompsonu, Zelleru un Veitersu
Kairijs Ērvings
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Klīvlendas "Cavaliers" vadība izmantojusi iespēju pagarināt līgumus ar saviem talantīgajiem, nesen draftētajiem spēlētājiem Kairiju Ērvingu, Dionu Veitersu, Tristanu Tompsonu un Taileru Zelleru.

21 gadu vecais 2011. gada pirmais drafta numurs Ērvings NBA aizvadījis divas sezonas, vidēji gūstot 20,6 punktus, atdodot 5,7 rezultatīvas piespēles un izcīnot 3,7 atlēkušās bumbas. Slavenā bijušā aizsarga Roda Striklenda krustdēls jau otrajā sezonā tika iekļauts Visu zvaigžņu spēles dalībnieku vidū. Par šo sezonu Ērvings saņems 5,9 miljonus dolāru, bet par nākamo - gandrīz 7,5 miljonus.

2011. gada drafta ceturtais numurs Tristans Tompsons divās NBA pavadītajās sezonās vidēji guvis 10,2 punktus un izcīnījis 8,2 bumbas zem groziem. Kanādiešu spēka uzbrucējam šosezon tiks gandrīz 4,3 miljoni, bet nākamajā sezonā Tompsona kontā ienāks 5,4 miljoni dolāru.

Gadu vēlāk ar ceturto numuru draftētais uzbrūkošais aizsargs Dions Veiterss savā debijas sezonā vidēji 28,8 minūtēs guva 14,7 punktus, atdeva 3,0 piespēles un izcīnīja 2,4 bumbas. Par šo sezonu Veiterss saņems 3,9 miljonus, par nākamo nedaudz virs četriem miljoniem, bet par vēl nākamo - vairāk nekā 5,1 miljonu.

Cits 2012. gada drafta pirmajā kārtā izvēlētais spēlētājs Tailers Zellers savā debijas sezonā vidēji guva 7,9 punktus un izcīnīja 5,7 bumbas zem groziem. 213 centimetrus garais NCAA 2012. gada čempions par gaidāmo sezonu saņems 1,6 miljonus, par nākamo 1,7 miljonus, bet par 2016./2016. gada sezonu centra spēlētājam tiks 2,6 miljoni.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-24 15:29, pirms 11 gadiem
Ļoti labs solis no Klīvlendas vadības puses. Pirmkārt drošības balsts priekš pašiem spēlētājiem, ka viņi šeit ir gaidīti un, ka par savu vietu nav jāuztraucās tikai jāspēlē kopā. Otrkārt, komandas fani ir apmierināti, jo komanda soļo pareizā virzienā uz komandas izveidošanu šādā veidā, tāpēc rezultāti būs un fani būs priecīgi.
Tomēr jautājums paliek aktuāls, vai Klīvlenda ir tikusi pāri Lebronam?
, 2013-10-24 15:40, pirms 11 gadiem
Īsti jau nav līguma pagarināšana! Komanda tikai izmantoja opciju, kas jau līgumā ierakstīta pagarināt kontraktu vēl par sezonu! Nu labi - pēc būtības ir pagarināšana! Bet tas nemaina būtību, ka Klīvlendai par Ērvingu piem. vēl būs smagi jācīnās , lai noturētu viņu, kad līgums būs beidzies!
, 2013-10-24 15:45, pirms 11 gadiem
Lasot šādus rakstus acīs krīt cipari, kādus saņem sportisti. Čalis nomācās augstskolā (cik nu kuram tur interesē tās mācības) un jau saņem tādu piķi. Es nolauzu visus piecus gadus un vēl piecus maksāšu kredītu par savu izglītību

Saprotu, ka tas ir profesionālais sports, bet cipri ir nereāli. Pa trīs gadiem jau padsmit miljoni un tas ir tikai rookie līgums, īstais līgums vēl sekos! Ja spēlētājs savas karjeras laikā nopelnītu kādus 10 miljonus, tas jau būtu pietiekami, lai izdzīvotu. Nu ko lai saka, visi tur jau ir izlaisti un tas lauciņš jau ir sačakarēts!

Nav nekas pret to, ja augstākā līmeņa profesionālis saņem pieklājīgu algu, bet tur ir tikai daži augstākā līmeņa profesionāļi, savukārt pieklājīgu algu saņem gandrīz visi!
, 2013-10-24 17:43, pirms 11 gadiem
NBA spēle tikai augstāka limena profisionāli
, 2013-10-24 18:10, pirms 11 gadiem
Pusi no tiem Cavs vajadzeetu atlaist, nekaada pieveduma no vinjiem .. Iirvings vieniigais kursh ir taa veerts.
Kristaps Porziņģis cenšas apturēt Keilebu Martinu. Foto. USA Sports Today. Scanpix
71

Porziņģim vāja metienu precizitāte, "Heat" ar trejaču rekordu nokārto līdzsvaru sērijā

Otro spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Tā ar 101:111 piekāpās Maiami "Heat", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu pirmās kārtas sērijā (1-1). Porziņģis spēli noslēdza ar sešiem gūtajiem punktiem.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.
2024. gada labākais sestais spēlētājs Nezs Rīds. Foto: AP/Scanpix

Par NBA labāko sesto spēlētāju tiek atzīts "Timberwolves" spēlētājs Rīds

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi spēlētāju, kurš ir 2023./24. gada sezonas labākais sestais spēlētājs jeb rezervists. Par to kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra pozīcijas spēlētājs Nezs Rīds.