Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Nesenais "VEF Rīga" spēlētājs Gadijs centīsies iekļūt "Thunder" rindās

Nesenais "VEF Rīga" spēlētājs Gadijs centīsies iekļūt "Thunder" rindās
Abduls Gadijs
Foto: Mikus Kļaviņš

2016./17. gada sezonā par Latvijas čempionu basketbolā kļuvušais Abduls Gadijs pirms jaunās sezonas pievienojies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Oklahomasitijas "Thunder" treniņnometnei.

Gadijs karjeru sāka 2013. gadā NBA Attīstības līgā, bet gadu vēlāk pievienojās Boloņas "Virtus", kur nospēlēja divas sezonas. Lai gan Gadijam bija spēkā līgums ar itāliešu klubu vēl uz sezonu, tā kā komanda izkrita uz otro līgu, Gadijs 2016. gada vasarā pārtrauca līgumsaistības ar "Virtus" un vēlāk parakstīja līgumu ar "VEF Rīga".

Nākamajā sezonā VTB Vienotajā līgā Gadijs vidēji mačā izcēlās ar 5,5 punktiem, 4,7 rezultatīvām piespēlēm un 2,9 atlēkušajām bumbām. Latvijas čempionātā saspēles vadītājam 9,7 punkti, 5,4 piespēles un 3,4 bumbas zem groziem. Savas labākās spēles sezonā Gadijs aizvadīja tieši pavasarī, kad norisinājās izslēgšanas turnīrs, palīdzot VEF atgūt Latvijas čempiontitulu.

Pagājušajā sezonā amerikānis aizstāvēja Vācijas bundeslīgas vienības Vircburgas "S.Oliver", ko trenē pazīstamais vācu speciālists Dirks Bauermans. Tās sastāvā viņš 36 spēlēs Vācijas čempionātā izcēlās ar vidēji 8,1 punktu, 4,6 rezultatīvām piespēlēm un 2,5 atlēkušajām bumbām.

Līguma nosacījumi netiek atklāti.

Tāpat "Thunder" komanda piesaistījusi arī vēl vienu aizsargu Braisu Alfordu, uzbrucēju Keidžeju Makdanielsu un centru Ričardu Solomonu. Šobrīd vienības rindās ir 20 basketbolisti, bet līdz sezonas sākumam viņu skaitu nāksies samazināt, jo ar līgumiem vienlaicīgi drīkst būt tikai 15 spēlētāji.

Pirmssezonas treniņus NBA komandas sāks otrdien.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/thunder/news/re...


, 2018-09-24 16:42, pirms 6 gadiem
Hm...interesanti, lai izdodas čalim
, 2018-09-24 17:55, pirms 6 gadiem
Lai izdodas džekam, VEFā viņš bija diezgan labs!
, 2018-09-24 19:26, pirms 6 gadiem
Lai izdodas,bet ja godīgi,tad neticu..
, 2018-09-24 23:14, pirms 6 gadiem
Čalis parakstīja arī, savā Instagram tikko ielika, veiksmi!
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.