Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Arenass: "Kjūbans darīs visu, lai palīdzētu Dončičam un Porziņģim izcīnīt titulu"

Arenass: "Kjūbans darīs visu, lai palīdzētu Dončičam un Porziņģim izcīnīt titulu"
Kristaps Porziņģis, Luka Dončičs un Džeidžei Barea. Foto: Reuters / Scanpix

Kādreizējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Gilberts Arenass izteicies, ka Dalasas "Mavericks" kluba īpašnieks Marks Kjūbans ir izteikti lojāls savas komandas zvaigznēm un darīs visu iespējamo, lai palīdzētu Lukam Dončičam un Kristapam Porziņģim izcīnīt NBA čempiontitulu.

"Esmu bijis līgā un zinu, kāds ir Kjūbans - viņš ir ļoti lojāls. Redzējām to, kā viņš attiecās pret Dirku [Novicki]. Cilvēki nesaprot, cik tas ir svarīgi tavas komandas nākotnei. Tas, kā tu esi attiecies pret zvaigzni, kas bijusi komandā pirms tagadējām zvaigznēm. Lielākā daļa klubu būtu aizmainījušas Dirku pret kaut ko labāku jau pirms sešiem gadiem. Kjūbans ļāva Dirkam spēlēt tik ilgi, cik viņš pats vēlējās," savu viedokli skaidroja Arenass.

"Kjūbans maksāja Dirkam milzīgu naudu, lai gan tas nāca par sliktu viņa komandai. Runa nebija par naudu, runa bija par lojalitāti - viņš izturējās pret Dirku tā, kā Dirks izturējās pret viņu visas karjeras garumā. Ja Dirks būtu gribējis spēlēt vēl vienu sezonu, viņš joprojām būtu Dalasas sastāvā," turpināja bijušais basketbolists. "Jau tagad varam zināt - Luka [Dončičs] un [Kristaps] Porziņģis spēlēs Dalasā 20 gadus. Un Kjūbans šajā laikā darīs visu, lai palīdzētu viņiem izcīnīt čempiontitulu."

Neraugoties uz Kjūbana popularitāti spēlētāju vidū, "Mavericks" nav spējusi iesaistīties cīņā par superzvaigznēm brīvajā aģentūrā, un arī tam Arenasam ir savs skaidrojums. "NBA ir izveidota tā, lai spēlētāji nepamestu savas komandas. Ja mana līdzšinējā komanda var man piedāvāt 250 [miljonus], bet "Mavs" var piedāvāt tikai 190... tie ir 60 miljoni. Atteikties no tādas naudas ir grūti. Turklāt Dalasa nav pietiekami liels tirgus, lai atgūtu šādu naudu biznesā ārpus basketbola. Šī iemesla dēļ Losandželosai, Ņujorkai, Čikāgai vienmēr bijusi priekšrocība, jo šajās pilsētās tu vari atgūt līgumā pazaudēto naudu ar biznesu ārpus laukuma. Lielajos tirgos ar apavu līgumu tu vari dubultot savus ienākumus. Ja Lebrons [Džeimss] būtu aizgājis uz Ņujorku, viņš būtu kļuvis par miljardieri jau pēc sava pirmā titula izcīnīšanas."

37 gadus vecais Arenass NBA ienāca 2001. gadā, kad viņu ar 31. numuru otrās kārtas sākumā draftēja Goldensteitas "Warriors". Jau savā otrajā sezonā Arenass saņēma līgas progresējušākā spēlētāja balvu (no vidēji 10,9 punktiem, 3,7 piespēlēm un 2,8 bumbām uz 18,3 punktiem, 6,3 piespēlēm un 4,7 bumbām). Pēc otrās sezonas Arenass parakstīj sešu gadu līgumu par 60 miljoniem ar Vašingtonas "Wizards", bet piecus gadus vēlāk parakstīja jaunu līgumu par 111 miljoniem.

2009. gada ziemā Arenass "Wizards" komandas ģērbtuvē bija ienesis šaujamieroci, kas izraisīja milzu skandālu un lika līgai diskvalificēt spēlētāju uz 50 mačiem bez samaksas (zaudēja ap 4,8 miljoniem dolāru). Divus gadus vēlāk spēlētāju aizmainīja uz Orlando "Magic", kas nākamajā sezonā pēc lokauta atbrīvoja spēlētāju. Sezonas izskaņā Arenass pievienojās Memfisas "Grizzlies", bet nākamo sezonu pavadīja Ķīnā, spēlējot Šanhajas "Sharks" rindās. Tā bija Arenasa pēdējā sezona profesionāļa karjerā.

Karjeras laikā Arenass NBA aizvadīja 552 regulārā turnīra spēles, vidēji gūstot 20,7 punktus, atdodot 5,3 rezultatīvas piespēles, izcīnot 3,9 atlekušās bumbas un pārtverot 1,6 bumbas. Aizsargs trīs reizes tika izvēlēts dalībai Visu zvaigžņu spēlēs, reizi tika iekļauts sezonas otrajā simboliskajā pieciniekā, divreiz - trešajā. Arenass NBA karjeras laikā nopelnīja gandrīz 163 ar pusi miljonus dolāru.

Izmantotie resursi:
https://www.youtube.com/channel/UCy...


Tairīss Maksijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix
5

''76ers'' aizsargs Maksijs atzīts par NBA sezonas progresējušāko spēlētāju

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas ''76ers'' aizsargs Tairīss Maksijs atzīts par aizvadītās regulārās sezonas progresējušāko spēlētāju.
Luka Dončičs un Pols Džordžs. Foto. AP. Scanpix
13

Dončičam 32+9 revanšā Losandželosā, Siakams lielisks uzvarā pār "Bucks"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadītas vairākas spēles. Vienā no tām Dalasas "Mavericks", pateicoties Lukas Dončiča 32 gūtajiem punktiem, viesos ar 96:93 pārspēja Losandželosas "Clippers". Indianas "Pacers" citā spēlē izdevās pārspēt bez Jaņņa Adetokunbo spēlējošo Milvoki "Bucks" un izlīdzināt rezultātu sērijā.
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
8

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.