Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Railijs: "Heat" mērķis ir parakstīt līgumus gan ar Veidu, gan ar Haslemu

Andrejs Siliņš

Railijs: "Heat" mērķis ir parakstīt līgumus gan ar Veidu, gan ar Haslemu
Dveins Veids un Judonis Haslems
Foto: AP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Maiami "Heat" prezidents Pets Railijs izteicies, ka klubs aizvien līdz sezonas sākumam cer parakstīt līgumus ar veterāniem Dveinu Veidu un Judoni Haslemu.

"Mēs dodam viņam laiku," Railijs pēc atgriešanās no atvaļinājuma Eiropā sarunā ar Floridas medijiem norādīja, ka nesteidzina Dveinu Veidu ar lēmuma pieņemšanu par karjeras turpināšanu. 36 gadus vecais Veids aizvien nav oficiāli pateicis, vai vēlas turpināt spēlēt profesionāli un kur to vēlas darīt. 13 ar pusi no 15 savas karjeras sezonām Veids nospēlējis tieši "Heat" rindās, kur pagājušās sezonas vidū atgriezās pēc maiņas darījuma ar "Cavaliers".

"Mēs saprotam savu nākotni. Zinām savus jaunos spēlētājus un to, ka mums nepieciešams šim jaunajam kodolam pievienot veterānus abu šo spēlētāju izskatā," Railijs atzina, ka vēlas jaunajā sezonā redzēt komandā gan Veidu, gan Judoni Haslemu. Otrais Maiami vienībā pavadījis visu savu 15 gadus ilgo NBA karjeru, un, lai gan pagājušajā sezonā deva niecīgu ieguldījumu spēlēs (vidēji piecās minūtēs puspunkts), bija ļoti noderīgs ar savu pieredzi gados jaunajiem basketbolistiem.

"Heat" jau pārsniegusi algu griestus un Veidam varēs piedāvāt ne vairāk par 5,3 miljoniem, kamēr Haslemam - minimālo līgumu 2,4 miljonu apmērā. Railijs sagaida, ka Veids par savu lēmumu pavēstīs līdz septembra pirmajai pirmdienai. Iepriekš tika vēstīts, ka Veidam līgumu piedāvājot arī kāds Ķīnas klubs, turklāt krietni ienesīgāku (25 miljoni dolāru trīs sezonās, turklāt jāņem vērā, ka sezona Ķīnā ir ievērojami īsāka un summa, visticamāk, domāta neto).

38 gadus vecais centrs Haslems karjeras laikā nopelnījis nedaudz vairāk par 58 miljoniem dolāru, kamēr Dveins Veids tikai ar spēlētāja līgumiem nopelnījis gandrīz 194 miljonus dolāru.

Izmantotie resursi:
https://www.miamiherald.com