Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

O`Nīls noslēdz līgumu Goldensteitā, Odens atrādās "Heat" un "Pelicans"

O`Nīls noslēdz līgumu Goldensteitā, Odens atrādās "Heat" un "Pelicans"
Džermeins O`Nīls
Foto:AP/Scanpix

Seškārtējais NBA Visu zvaigžņu spēles dalībnieks Džermeins O`Nīls parakstījis viena gada līgumu ar Goldensteitas „Warriors”. Savukārt cits centrs, 2007. gada drafta pirmais numurs Gregs Odens turpina atrādīties potenciālajiem darba devējiem.

Goldensteitas „Warriors” pēc Andra Biedriņa aizmainīšanas uz Jūtas „Jazz” un Festusa Ezili savainojuma bija palikusi bez rezerves centra spēlētāja, taču nu šis caurums aizlāpīts ar Džermeina O`Nīla palīdzību. O`Nīls pagājušo sezonu pavadīja kopā ar Fīniksas „Suns” un laukumā devās 55 spēlēs (tikai četrreiz pamatsastāvā), vidēji spēlē gūstot 8,3 punktus, savācot 5,3 atlēkušās bumbas un bloķējot 1,4 pretinieku metienus.

Šī O`Nīlam jau būs 18. sezona Nacionālajā basketbola asociācijā, bet „Warriors” būs jau septītā komanda, kuru 2002. gada progresējušākā spēlētāja balvas ieguvējs pārstāvēs. Viņa šodien parakstītā līguma vērtība ir divi miljoni dolāru.

Savukārt Gregs Odens, kura NBA karjeras pirmos piecus gadu neglābjami sabojāja traumas, turpina meklēt jaunu komandu. Šodien viņš piedalījās divu stundu treniņā, kuru vēroja Maiami „Heat” galvenais treneris Eriks Spolstra, Sakramento „Kings” ģenerālmenedžeris Pīts D`Alesandro un Ņūorleānas „Pelicans” pārstāvji. Parīt ieplānots līdzīga atrādīšanās Atlantas „Hawks” pārstāvju priekšā, bet nedēļas nogalē Lasvegasā Odens sēdīsies pie neoficiāla sarunu galda ar „Pelicans”.

Aktīvu interesi par Odenu saglabā arī Sanantonio „Spurs” un Dalasas „Mavericks”, taču ESPN rīcībā esoši avoti vēsta, ka visas komandas pagaidām vēl ir nogaidīšanas režīmā un konkrētu piedāvājumu neviens vēl 2007. gada drafta pirmajam numuram nav izteicis. Vislielākās iespējas parakstīt līgumu ar Odenu esot šīs sezonas finālistēm – „Spurs” un „Heat”.
Odens savu pēdējo NBA spēli aizvadījis tālajā 2009. gadā, un visu savu karjeru cīnījies ar ceļgalu savainojumiem, kuru dēļ arī pārdzīvojis trīs operācijas. Karjerā aizvadītajās 82 spēlēs 25 gadus vecais Odens vidēji guvis 9,4 punktus un savācis 7,3 atlēkušās bumbas.

Savu savainojumu dēļ Odens nereti tiek raksturots kā viena no neveiksmīgākajiem drafta pirmajiem numuriem, turklāt jāatceras, ka viņa dēļ Portlendas „Trail Blazers” palaida garām iespēju draftēt Kevinu Durentu, kurš devās uz Sietlu (vēlāk Oklahomsitiju) un izveidoja vienu no līgas šobrīd spēcīgākajām komandām.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports


, 2013-07-24 12:19, pirms 11 gadiem
Odens - cilvēks neveiksme!
, 2013-07-24 12:35, pirms 11 gadiem
Gribētos, lai čalim viss izdodas! Un gribētos redzēt viņu, kāda sliktākā komandā nekā HEAT, piem. Kings un Pelicans.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-24 13:27, pirms 11 gadiem
es jau domaju ka shakam otra elpa atgriezusies, normals api*iens virsraksta
, 2013-07-24 13:52, pirms 11 gadiem
amurs.007 rakstīja: es jau domaju ka shakam otra elpa atgriezusies, normals api*iens virsraksta
nebuutu apisiens ja biezak izlasitu ko vairak par virsrakstiem
, 2013-07-24 13:58, pirms 11 gadiem
marcishh rakstīja: Odens - cilvēks neveiksme!
kas attiecas uz karjeru, tad ja, jo cik atceros bija intervija, kura vins teica, ka pat izbauda dzivi bez basketbola, kura del sacis pastiprinati dzert u.t.t Naudu esot sapelnijis pietiekami un pat pieversies macibam.
Ta ka nav saja gadijuma nebija launuma bez labuma
, 2013-07-24 14:07, pirms 11 gadiem
amurs.007 rakstīja: es jau domaju ka shakam otra elpa atgriezusies, normals api*iens virsraksta
Nedari ko nemāki, nedomā ! Ja kādam interesē tad te būs links uz portlendas visu laiku sliktāko izvēli Sam Bowie - Going Big - YouTube
, 2013-07-24 14:18, pirms 11 gadiem
Super, Šaks beidzot atgriezies!
, 2013-07-24 15:30, pirms 11 gadiem
Jā, Portlendai draftējot ar augstiem numuriem katastrofāli neveicas, paņēma Bouviju pirms MJ, tagad arī Odens pirms Duranta... Ja Odens attaisnotu tās cerības, kas uz viņu tolaik tiktu liktas, Portlenda noteikti nesērotu par to, ka nedabūja KD
, 2013-07-24 16:06, pirms 11 gadiem
Ja Odenam nebūtu šo problēmu ar traumām, tad Portlenda jau vienu gredzenu vismaz būtu paņēmusi!
, 2013-07-24 19:16, pirms 11 gadiem
Chris_Drury rakstīja: nebuutu apisiens ja biezak izlasitu ko vairak par virsrakstiem
... vai paskatītos uz bildi.
, 2013-07-24 19:39, pirms 11 gadiem
Odens bija 1. picks. Durants bija otrais.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
3

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.