Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Lakers" aizsargs nolemj nespēlēt Orlando, komanda noskata Džeimsam tīkamu aizvietotāju

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Lakers" aizsargs nolemj nespēlēt Orlando, komanda noskata Džeimsam tīkamu aizvietotāju
Eiverijs Bredlijs. Foto: Scanpix

"Los Angeles Lakers" aizsargs Eiverijs Bredlijs nolēmis nespēlēt NBA sezonas turpinājumā Orlando, basketbolists otrdien, 23. jūnijā, informēja ESPN.

Bredlijs šosezon sāka 44 spēles “ezernieku” starta pieciniekā, vidēji spēlē tiekot pie 8,6 punktiem un 2,3 atlēkušajām bumbām. Izlaižot sezonas turpinājumu, viņš zaudēs 650 tūkstošus ASV dolāru, kamēr aizsarga pārstāvētā komanda ieņem pirmo vietu Rietumu konferencē.

Spēlētāja un viņa sievas Ešlijas ģimenē ir trīs bērni. Lēmums nespēlēt pieņemts, atsaucoties uz vecākā dēla Laiema veselības stāvokli. Zēns slimojis ar elpceļu slimībām, tādēļ maz ticams, ka viņam atļautu uzturēties “Orlando burbulī” kopā ar ģimeni.

“Lai cik ļoti uzticētos komandas biedriem un “Lakers” organizācijai, basketbolu spēlēju, pirmkārt, savai ģimenei,” teica Bredlijs. “Tādā laikā kā pašreiz nevaru iedomāties pieņemt lēmumu, kurš varētu apdraudēt manas ģimenes veselību un labklājību.”

Bredlijs kopā ar Bruklinas “Nets” zvaigzni Kairiju Ērvingu darbojas spēlētāju koalīcijā, kura vēlas risināt sociālā taisnīguma un rasu vienlīdzības jautājumus. Šie jautājumi pārrunāti NBA spēlētāju arodbiedrībā (NBPA).

Par galveno kandidātu Bredlija aizvietošanai tiek uzskatīts Ērls Džozefs “Džeiārs” Smits. Trīsdesmit četrus gadus vecais spēlētājs 2013. gadā tika nosaukts par NBA labāko rezervistu, bet 2014.-2018. gadā kopā ar Lebronu Džeimsu pārstāvēja “Cleveland Cavaliers”. Smits palika Klīvlendā arī pēc Džeimsa pārcelšanās uz Losandželosu, bet 2019. gadā kļuva par brīvo aģentu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...