Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Gobērs: "Amerikāņiem es kļuvu par koronavīrusa simbolu"

Gobērs: "Amerikāņiem es kļuvu par koronavīrusa simbolu"
Rudī Gobērs. Foto: AFP/Scanpix

Francijas izlases un Jūtas "Jazz" centrs Rūdijs Gobērs kļuva par pirmo NBA spēlētāju, kuram konstatēja koronavīrusu. Lielā mērā tieši viņa dēļ marta pirmajā pusē tika pārtraukta NBA sezona. Šis francūzis atklāj, ka joprojām nav pilnībā atguvies pēc koronavīrusa, taču vēlas atkal spēlēt.

Nožēlojat, ka pēc tās intervijas ar rokām apgrābstījāt mikrofonus? "Protams. Bet tur bija konteksts. Tā bija pirmā diena, kad žurnālisti nevarēja mums tuvoties. Tas bija veids, kā viņiem pateikt, ka mēs sazināmies, visi esam vienā situācijā. Šodien es to vairs nedarītu, bet toreiz telpā visi smējās. Kopš tā laika pierādīts, ka pieskarties mikrofoniem bija mazāk riskanti nekā runāt tajos," saka Rūdijs Gobērs. "NBA gaidīja pirmo gadījumu, lai apturētu čempionātu, un tas uzkrita man! Amerikāņiem es kļuvu par koronavīrusa simbolu, domino, kas izraisīja sezonas pārtraukšanu. Bet ne jau es šo vīrusu atvedu uz Amerikas Savienotajām Valstīm."

.

Saņēmāt kritiku un pat draudus, kā jūs to pārdzīvojāt? "Tas ietekmēja mani, esmu tāds pats cilvēks kā citi. Tas bija dīvains laiks. Pasauli satricināja bezprecedenta parādība un bailes. Pats nezināju, kas ar mani notiks. Pēc dažu sekunžu video noskatīšanās cilvēki sociālajos tīklos atļāvās vērtēt, kritizēt vai apvainot, nezinot situāciju. Tā ir mūsu laika īpatnība. Lai sevi attaisnotu, būtu lieki jātērē enerģija, devu priekšroku to izmantot, kalpojot noderīgām lietām un palīdzot tiem, kam tas vajadzīgs," atklāj Jūtas kluba centrs, kurš ziedoja ievērojamas naudas summas cīņai pret koronavīrusa izplatīšanos.

Pašam nopietnu simptomu nebija, tikai ožas trūkums, taču joprojām vēl nav īsti atguvies. "Tas sanāca ilgāk, nekā es biju iedomājies, bet šodien jūtos arvien labāk un labāk. Trenējos katru dienu, strādāju fiziski, nodarbojos ar basketbolu un jogu, peldu un boksēju. Laiku pa laikam dodos uz trenažieru zāli, grupas treniņi vēl nav atsākušies, tāpēc visbiežāk trenējos mājās," atklāj basketbolists.

Kā jau zināms, 31. jūlijā NBA sezonas varētu atsākties, spēles ieplānotas slavenajā Disneja Pasaulē, kas atrodas netālu no Orlando pilsētas Floridas štatā.

Ko domājat par sezonas atsākšanās plānu Floridā? "Joprojām ir daudz jautājumu zīmju, taču NBA dara visu iespējamo, lai viss noritētu labi un mēs būtu labākajos apstākļos arī saistībā veselības stāvokli. Ja mēs varētu spēlēt, tās būtu labas ziņas sportam, līdzjutējiem un biznesam. Vēlos atkal spēlēt."

Izmantotie resursi:
Le Parisien / lequipe.fr


Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
3

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
16

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Luka Dončičs. Foto: AP/Scampix
30

Dončičs, Jokičs un Gildžess-Aleksandrs pretendē uz NBA sezonas MVP balvu

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas spēlētāju balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvu kandidē Dalasas ''Mavericks'' spēlētājs Luka Dončičs, divkārtējais šīs balvas ieguvējs Nikola Jokičs un ''Thunder'' līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs. Divās nominācijās balvu var iegūt debitants Viktors Vembanjamā.