Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

NBA uz drafta "green room" uzaicina vien desmit spēlētājus

NBA uz drafta "green room" uzaicina vien desmit spēlētājus
Ukrainis Oleksijs Lens - viens no kandidātiem uz Top5 vietu šī gada draftā
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) vadība pirms naktī uz piektdienu gaidāmā drafta uz Bruklinā notiekošās svinīgās ceremonijas "zaļo istabu" klātienē sagaidīt rezultātus uzaicinājusi tikai desmit jaunos spēlētājus.

Parasti NBA drafta ceremoniju klātienē apmeklē vismaz 13-15 jauno talantu, kuriem tiek prognozēta droša vieta pirmajā kārtā. Šogad uz ceremoniju uzaicināti vien desmit spēlētāji - Nerlenss Noels, Viktors Oladipo, Oto Porters, ukrainis Oleksijs Lens, kanādietis Entonijs Benets, Bens Maklemors, Trejs Bērks, Maikls Kārters Viljamss, Sīdžejs Makolams un Koudijs Zellers.

Šie desmit talanti sagaidīs drafta rezultātus "zaļajā istabā" jeb aizskatuvē kopā ar savām ģimenēm un aģentu. Kad spēlētājs tiek nosaukts, viņš pamet istabu un dodas uz skatuvi, kur paspiež roku NBA komisāram Deividam Stērnam. To, kuri spēlētāji jāuzaicina klātienē uz draftu, NBA nosaka, apjautājot klubu ģenerālmenedžerus.

Kā zināms, šogad draftam pieteicies arī latviešu uzbrucējs Jānis Timma, bet Marekam Mejerim, kurš arī atrodas ASV un atrādās NBA komandām, speciāli nebija jāpiesakas - 1991. gadā dzimušos spēlētājus var draftēt bez pieteikšanās.

Nbadraft.net versijā ar pirmo numuru tiks izvēlēts 1993. gadā dzimušais ukraiņu centrs Oleksijs Lens, kurš pēdējos divus gadus pārstāvējis Merilendas universitāti. Draftexpress.com versijā pirmais numurs atvēlēts par gadu jaunākajam Kentaki spēka uzbrucējam Nerlensam Noelam. Arī ESPN apskatnieka Čeda Forda prognozēs Noelam atvēlēta pirmā izvēle.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-06-24 17:32, pirms 11 gadiem
Pagājušo gadu mans favorīts draftā bija Tomas Robinsons, šogad tas ir Bens Maklemors. Nu vel Noels labs un cerams Ukrainim veiksies ar komandu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-06-24 18:00, pirms 11 gadiem
Tākā Cavs pieder pirmais picks, es saku, ka viņi ies uz C vai SF, jo šajās pozīcijās nav izteiktu, labu spēlētāju. Domāju, ka viņi kā pirmo varētu paņemt Oto Porteru, kurš varētu būt ļoti labs palīgs Irvingam ārējā līnijā un būtu kam izmest stūros, vai Oleksiju Lenu kā centru. Visi jau zin cik traumatisks ir Varežao un Thompsons ir vairāk ceturtais.
, 2013-06-24 18:00, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: būtu vismaz salikuši video ar katra spēlētāja mini-movie kvai, kur parāda kā šamējais spēlē, savādāk man nav ne nojausmas cik labi viņi tur
Youtube pilns ar viņu hailaitiem, ne tikai spēļu momentiem, bet arī ar visiem paskaidrojumiem. Savdabīgs scouting report ar stipro un vājo vietu analīzi.
, 2013-06-24 18:16, pirms 11 gadiem
quatro rakstīja: Tākā Cavs pieder pirmais picks, es saku, ka viņi ies uz C vai SF, jo šajās pozīcijās nav izteiktu, labu spēlētāju. Domāju, ka viņi kā pirmo varētu paņemt Oto Porteru, kurš varētu būt ļoti labs palīgs Irvingam ārējā līnijā un būtu kam izmest stūros, vai Oleksiju Lenu kā centru. Visi jau zin cik traumatisks ir Varežao un Thompsons ir vairāk ceturtais.
Zellers var pa piekto spēlēt. Viņiem labs frontkorts. Principā viņiem uz katru pozīciju ir pa perspektīvam čalim. Paņemt var jebko, tas pats Nerlens Noels un Bens Maklemors ir pievilcīgi. Točna neņems Bērku, nav vajadzīgs tagad. Diez vai Lens ir pirmā izvēle pat šajā draftā. Visu cieņu bet nē.
, 2013-06-24 18:36, pirms 11 gadiem
Prieks par ukraini! malacis, cerams, ka būs labs spēlētājs NBA
, 2013-06-24 19:06, pirms 11 gadiem
Mans favorīts ir Trejs Bērks
, 2013-06-24 19:12, pirms 11 gadiem
D.Rose The best rakstīja: Mans favorīts ir Trejs Bērks
Kaut kā Rouzu atgādina vai ne? Varētu būt labs.
, 2013-06-24 19:24, pirms 11 gadiem
Marchelitto rakstīja: Kaut kā Rouzu atgādina vai ne? Varētu būt labs.
Bišķ jau atgādina. Bērkam labi highlights it īpaši ar tām troikām. Kaut nu tiktu labā komandā
, 2013-06-24 19:42, pirms 11 gadiem
Marchelitto rakstīja: Zellers var pa piekto spēlēt. Viņiem labs frontkorts. Principā viņiem uz katru pozīciju ir pa perspektīvam čalim. Paņemt var jebko, tas pats Nerlens Noels un Bens Maklemors ir pievilcīgi. Točna neņems Bērku, nav vajadzīgs tagad. Diez vai Lens ir pirmā izvēle pat šajā draftā. Visu cieņu bet nē.
Zellers var spēlēt, bet viņš ir vairāk backup centrs, kurš uznāk, atpūtina starteri, nospēlē savas epizodes aizsardzībā un iet malā. Toties Lens Ir Centrs ar potenciālu, ar vienreizēju koordināciju priekš centra un var veiksmīgi spēlēt uzbrukumā. Un, protams, nedrīkst jau par zemu novērtēt Alonzo Gee, bet no SF ar 30+ minūtēm man prasās vairāk par 1,5 piespēlēm vai 3,6 bumbām. Labi 10 punkti nav maz, ja tavā komandā spēlē Irvings, bet tomēr...
, 2013-06-24 21:55, pirms 11 gadiem
, 2013-06-24 22:30, pirms 11 gadiem
Timma 59. vietā , domāju vilki pat varētu paņemt , viņi bieži draftē Eiropiešus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
2

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.