Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Orlovskis

"76ers" izskata iespēju aizmainīt Iguodalu

"76ers" izskata iespēju aizmainīt Iguodalu
Andrē Iguodala
Foto: AP/Scanpix

Jau otro vasaru pēc kārtas Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) vienības Filadelfijas "76ers" uzbrucējs Andrē Iguodala tiek aktīvi minēts, kā viens no spēlētājiem, kuru "76ers" starpsezonā gatavojas aizmainīt. Pagājušajā gadā baumas neapstiprinājās un Iguodala netika aizmainīts, bet, iespējams, šovasar basketbolists beidzot mainīs klubu.

28 gadus vecais uzbrucējs tiek minēts saistībā ar iespējamo maiņu starp "76ers" un Losandželosas "Lakers" vienībām, kurā būtu iesaistīts Iguodala un Pau Gasols. Šādas baumas Filadelfijas kluba vadība nedz noliedz, nedz apstiprina.

Tāpat arī Goldensteitas "Warriors" vienība, kurai gaidāmajā NBA draftā būs iespēja izvēlēties četrus spēlētājus ("Warriors" ir tiesības uz 7., 30., 35. un 52. drafta numuru), izrāda interesi par Iguodalu, kurš būtu labs palīgs aizsardzībā Goldensteitas vienībai, kura iepriekšējās sezonās nav izcēlusies ar labu spēli aizsardzībā. Arī Toronto "Raptors" ir viens no klubiem, kurš interesējas par 198 centimetrus garo uzbrucēju. "Raptors" vienībai gaidāmā drafta 1. kārtā būs iespēja kā astotajai izdarīt savu izvēli.

Iguodalam, kurš NBA visas astoņas sezonas ir aizvadījis "76ers" rindās un aizvadītajā sezonā pirmo reizi tika izvēlēts dalībai Visu Zvaigžņu spēlē, uz nākamo sezonu ar klubu ir līgums par 14,7 miljoniem ASV dolāru. Uzbrucējs bija viens no "76ers" līderiem aizvadītajā regulārajā sezonā, vidēji mačā gūdams 12,4 punktus, izcīnīdams 6,1 atlēkušās bumbas, izdalīdams 5,5 rezultatīvas piespēles un pārtvērtdams 1,7 bumbas. Lai arī iekrātā statistika ir pietiekami solīda, tomēr jau ceturto sezonu pēc kārtas tā bija sliktāka, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu. Labākā Iguodalas aizvadītā sezona, ņemot vērā gūtos punktus, bija 2007./2008. gada sezona, kad viņš vidēji mačā guva 19,9 punktus.

Iguodala "76ers" vienībai sniedz stabilitāti aizsardzībā un, kā veterāns, viņš var sniegt daudz labu padomu jaunajiem komandas spēlētājiem, kuri ir vēl tikai karjeras sākumposmā, tādēļ, aizmainot pieredzējušo Iguodalu, var tikt ietekmēta komandas kopējā ķīmija. Filadelfijai aizvadītā sezona noteikti vērtējama ar pluss zīmi, jo komanda aizcīnījās līdz Austrumu konferences pusfināla sērijai, kurā ar 3-4 piekāpās Bostonas "Celtics".

Izmantotie resursi:
Philly.com: News from the Philadelphia...

Vai Andrē Iguodala arī nākamajā sezonā spēlēs "76ers" vienībā?

  • 77

  • 91



, 2012-06-24 13:14, pirms 12 gadiem
Lakers beidzot tiktu pie laba SF Tiesa Gazols ietu prom bet nu pēdējās 2 sezonās viņš arī ir palaidies. Pietiks arī ar Bainamu
, 2012-06-24 13:30, pirms 12 gadiem
Nu manuprāt Gasolu mainīt pret Igudolu nebūtu prātīgi.
, 2012-06-24 13:43, pirms 12 gadiem
jureks rakstīja: Nu manuprāt Gasolu mainīt pret Igudolu nebūtu prātīgi.
Ja Odoms aiziet atpakaļ uz Lakers tad pat ļoti prātīgi
, 2012-06-24 13:47, pirms 12 gadiem
ehh šis tomēr nav pirmais spēlētājs par ko GSW neizrāda interesi
, 2012-06-24 14:52, pirms 12 gadiem
LAL atlētisks, ātrs 3. numurs noderētu, jo Pasaules Mieram ar to stabilitāti ir kā ir. Nav noslēpums, ka LAL jau sākot no iepriekšējās sākuma sezonas grib aizmainīt Gasolu, pēc aizvadītās sezonas play-off baumas nav mazinājušās, tāpēc maiņa vismaz Lakers noteikti būtu izdevīga, jo citas komandas vnk nevēlas neko treidot pret veco un dārgo Gasolu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-24 15:06, pirms 12 gadiem
Kris777 rakstīja: LAL atlētisks, ātrs 3. numurs noderētu, jo Pasaules Mieram ar to stabilitāti ir kā ir. Nav noslēpums, ka LAL jau sākot no iepriekšējās sākuma sezonas grib aizmainīt Gasolu, pēc aizvadītās sezonas play-off baumas nav mazinājušās, tāpēc maiņa vismaz Lakers noteikti būtu izdevīga, jo citas komandas vnk nevēlas neko treidot pret veco un dārgo Gasolu.
tad man tāds jautājums, ko liks gasola vietā?
, 2012-06-24 16:13, pirms 12 gadiem
Nenoliedzot Iguodalas meistarību, gadi dara savu un pēdējās sezonas rāda, ka tendence ir lejupejoša! Jāņem vērā, ka uzbrukumā galvenais ierocis bija eksplozivitāte, kas ļāva gūt krietnu tiesu punktu, tā kā atrāks vairs nepaliek tad neredzu iemeslu rezultativitātes uzlabošanai! Un jāsaka, ka 14.7 ļimoni arī cipars nav no mazajiem.
, 2012-06-24 16:23, pirms 12 gadiem
dafs rakstīja: tad man tāds jautājums, ko liks gasola vietā?
Tieši par to padomāju, vispār liekas, ka ja tev komandā ir labs shooters, kā Braiants, tad tev nafig nav vajadzīgs super PG vai SF, bet svarīgs ir garais gals C un PF, kas Leikeriem ir labs. Domāju, ka Iguodala interesē Leikerus kā nākotnes ieguldījums jo Kobe teica ka tūlīt tūlīt traumas dēļ aizies no sporta, + Iguodala ir labs azsargs. Bet jebkurā gadījumā Gozola vietā būs jāmeklē labs PF, jo bez viņa NBA tagda iet grūti. Visām top Komandām ir labs PF (Bošs, Gārnets, Gozols, Griffins, Dankans Būzers Ibaka u.c.)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-24 17:29, pirms 12 gadiem
veterans 28 gados normali
, 2012-06-24 17:37, pirms 12 gadiem
irbiite86 rakstīja: Iguldala ir labs, bet Lebrons labaakais pasaulee!! GO HEAT!!
nav diemžēl.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-24 18:39, pirms 12 gadiem
dafs rakstīja: tad man tāds jautājums, ko liks gasola vietā?
Sākumam varētu mēģināt Hilu ielikt par PF. Sezonas beigās sevi ļoti labi parādīja. Tālāk domāt kādā veidā piesaistīt normālus rezevistus C un PF pozīcijās. Protams, ja Odoms atgriežas LAL, tad daudz kas jau būtu atrisināts. Neskatoties uz to, ka LAL ir gan Gasols, gan Bainams, pēdējos gados(2011. ;2012.) play-off nekur tālu Lakers nav tikuši, tāpēc, ka ar labu garo galu ir stipri par maz, lai uzvarētu čempionātu. Vispār kādreiz liekas, ka Gasola&Bainama duo spēks un ietekme ir pārvērtēta, jo ne pret DAL 2011., ne pret OKC 2012. Lakers garie nedominēja, lai gan visi uz to cerēja.
Man pret Gasolu nav nekas pretī. Viņš tomēr bija viens no galvenajiem, kas palīdzēja LAL izcīnīt dubli, bet pašreizējā situācijā(ņemot vērā manu pieminētos piemērus, to, ka Gasols paliek vecāks, tātad arī mazāk produktīvs, un to, ka komandā vairākās pozīcijās ir caurumi) Gasolu būtu labāk treidot.
, 2012-06-24 18:52, pirms 12 gadiem
Marchelitto rakstīja: Tieši par to padomāju, vispār liekas, ka ja tev komandā ir labs shooters, kā Braiants, tad tev nafig nav vajadzīgs super PG vai SF, bet svarīgs ir garais gals C un PF, kas Leikeriem ir labs. Domāju, ka Iguodala interesē Leikerus kā nākotnes ieguldījums jo Kobe teica ka tūlīt tūlīt traumas dēļ aizies no sporta, + Iguodala ir labs azsargs. Bet jebkurā gadījumā Gozola vietā būs jāmeklē labs PF, jo bez viņa NBA tagda iet grūti. Visām top Komandām ir labs PF (Bošs, Gārnets, Gozols, Griffins, Dankans Būzers Ibaka u.c.)
Bet problēma ir tur, ka paturot gan Bainamu, gan Gasolu, Lakers neko nevar mainīt. Bet kkas ir jāmaina, jo pēdējo 2 sezonu rezultāti to apliecina.
Tagad aktuālākā pozīcija visām komandām ir PG, jo pašlaik ir iestājies sava veida PG zelta laikmets, līdzīgi kā 90. gados bija ar centriem. Centri vienmēr būs vajadzīgi, taču šogad čempi pacēla komanda bez laba centra, bet ar izciliem SF un SG!
Vienīgais PF, no kurš var vienatnē izvilkt komandu ir Lavs. Pārējos, vairāk vai mazāk var efektīvi izslēgt no spēles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-24 20:02, pirms 12 gadiem
Kris777 rakstīja: Bet problēma ir tur, ka paturot gan Bainamu, gan Gasolu, Lakers neko nevar mainīt. Bet kkas ir jāmaina, jo pēdējo 2 sezonu rezultāti to apliecina.
Tagad aktuālākā pozīcija visām komandām ir PG, jo pašlaik ir iestājies sava veida PG zelta laikmets, līdzīgi kā 90. gados bija ar centriem. Centri vienmēr būs vajadzīgi, taču šogad čempi pacēla komanda bez laba centra, bet ar izciliem SF un SG!
Vienīgais PF, no kurš var vienatnē izvilkt komandu ir Lavs. Pārējos, vairāk vai mazāk var efektīvi izslēgt no spēles.
Finālā cīnījās komandas bez labiem PG (jo Westbruku us neuzskatu par PG) Uzvarēja komanda kurā bija lielas superzvaigznes, jebkura cita komanda ar šādu komplektāciju kā HEAT zaudētu (Filadelfija kā piemērs) Nostrādāja tas fakors,ka Lebrons spējīgs stāties Jebkurā pozīcijā, bet Bošs var daudz maz aizstāt centru.
Pie tam Heat ir savdabīgi nokomplektēta komanda. Ja ir double team pret big3 tad spēlē Role players ja nē tad big 3 uzbrukumā iznesās cauri visiem. Bet to ka pietrūka garie aizsardzībā bija manām visu playoff laiku.

PG protams nepieciešams, bet neredzu jēgu no viņa tādā komandā kurā ir izteikts Shooters Kobe kurš izmet bez maz vai 3 daļu no komandas metieniem. Ja PG Leikeriem ir vajadzīgs tad tikai kā izcils aizsargs, arī Rondo un Williams nevarētu dot to pienesumu, ja komandā spēlē KB. Enyway NBA uzvar nokomplektētākā komanda nevis zvagznēm bagātākā.

piem Howards Kobe dotu lielāku pienesumu (manuprāt) nekā KD un LJ vienā teamā kaut otros es vērteju augstāk.
, 2012-06-25 02:09, pirms 12 gadiem
tie GSW bezcerīgi visur mēģina ielīst ar saviem piedāvajumiem, kur tik notiek kādas runas par kādu aizmainīšanu tur jau GSW ir paspējusi iebāzt degunu
Kristaps Porziņģis cenšas apturēt Keilebu Martinu. Foto. USA Sports Today. Scanpix
60

Porziņģim vāja metienu precizitāte, "Heat" ar trejaču rekordu nokārto līdzsvaru sērijā

Otro spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Tā ar 101:111 piekāpās Maiami "Heat", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu pirmās kārtas sērijā (1-1). Porziņģis spēli noslēdza ar sešiem gūtajiem punktiem.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.
2024. gada labākais sestais spēlētājs Nezs Rīds. Foto: AP/Scanpix

Par NBA labāko sesto spēlētāju tiek atzīts "Timberwolves" spēlētājs Rīds

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi spēlētāju, kurš ir 2023./24. gada sezonas labākais sestais spēlētājs jeb rezervists. Par to kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra pozīcijas spēlētājs Nezs Rīds.