Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Popovičs neatgriezīsies arī uz piekto "Spurs" un "Warriors" spēli

Andrejs Siliņš

Popovičs neatgriezīsies arī uz piekto "Spurs" un "Warriors" spēli
Etore Mesina un Petijs Milzs
Foto: AFP / Scanpix

Arī piektajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas spēlē pret Goldensteitas "Warriors" pie Sanantonio "Spurs" stūres būs itāliešu speciālists Etore Mesina, aizstājot sērojošo Gregu Popoviču.

Pēc tam, kad Grega Popoviča sieva devās aizsaulē, galvenais treneris pie komandas vairs nav bijis. Galvenā trenera pienākumi uzticēti Popoviča pirmajam asistentam Etorem Mesinam, kura vadībā komanda trešo maču zaudēja, bet ceturtajā spēlē izcīnīja uzvaru, Mesinam tiekot pie pirmās uzvaras NBA "play-off" kā galvenajam trenerim. Iepriekš Mesina izcīnījis uzvaras galvenā trenera aizstājēja statusā regulārā turnīra mačos.

58 gadus vecais Mesina "Spurs" organizācijā strādā jau ceturto sezonu, bet vēl vienu sezonu itālietis pavadījis kā Losandželosas "Lakers" konsultants. Mesina jau vairākus gadus bijis kandidāts dažādām komandām uz galvenā trenera posteni. Arī šajā starpsezonā Mesina tiks izskatīts kā galvenā trenera amata kandidāts, piemēram, Šarlotes "Hornets" klubs jau saņēmis atļauju aicināt Mesinu uz darba interviju.

Eiropā Mesina četras reizes izcīnījis Eirolīgas čempiontitulu, vadot Boloņas "Virtus" (1998, 2001), kur bija arī pašreizējā "Spurs" veterāna Manu Džinobili treneris, un Maskavas CSKA (2006, 2008). Tāpat Mesinam daudz titulu Itālijā un Krievijā, bet izlašu līmenī 1997. gada Eiropas sudrabs ar Itālijas izlasi.

"Spurs" un "Warriors" piektā sērijas spēle norisināsies naktī uz otrdienu Ouklendā. Šobrīd sērijā rezultāts 3-1 "Warriors" labā.

Izmantotie resursi:
ESPN

     [+] [-]

, 2018-04-24 07:27, pirms 6 gadiem
Šis gan būs pēdējais mačs. Jocīgas beigas visdrīzāk arī Manu un Tonija karjerām. Bet nu galvenais,lai Dāvis beidzot trāpa to pirmo trīnīti

  +2 [+] [-]

, 2018-04-24 09:39, pirms 6 gadiem
Ja Spurs būs laba precizitāte no distances,tad viņiem ir pa spēkam uzvarēt kareivjus. To arī viņiem novēlu.