Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

ESPN: starp kandidātiem uz "Thunder" trenera amatu - arī Mesina

Andrejs Siliņš

ESPN: starp kandidātiem uz "Thunder" trenera amatu - arī Mesina
Tonijs Pārkers un Etore Mesina
Foto: AFP/Scanpix

Ietekmīgais Ziemeļamerikas sporta medijs ESPN ziņo, ka starp kandidātiem uz Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Oklahomsitijas "Thunder" galvenā trenera amatu kandidējot arī itāliešu speciālists Etore Mesina, kurš šobrīd veic Sanantonio "Spurs" trenera-asistenta pienākumus.

Pirms pāris dienām "Thunder" šķīrās no Skota Bruksa, kurš vadīja komandu no 2008. gada novembra. Septiņu sezonu laikā Bruksa vadībā "Thunder" tika 338 uzvarām 645 spēlēs. 2010. gadā Oklahomsitijas komandas treneris tika atzīts par labāko visā NBA. 2012. gadā "Thunder" iekļuva NBA finālā, bet 2011. un 2014. gadā sasniedza Rietumu konferences finālu. Šajā sezonā Oklahomsitija pirmo reizi kopš 2009. gada neiekļuva izslēgšanas spēlēs.

Saprotams, ka jau tiek meklēti kandidāti uz "Thunder" galvenā trenera posteni, un to dara arī mediji. Kā pagaidām galvenais kandidāts tiek minēts Floridas universitātes treneris Billijs Donovans, bet viņš nav vienīgais. Starp kandidātiem ir gan joprojām citā klubā strādājošie, kā Toms Tibodo ("Bulls"), gan brīvie treneri, kā Marls Džeksons. ESPN vēsta, ka starp kandidātiem ir arī itālietis Etore Mesina, kurš šobrīd veic "Spurs" trenera-asistenta pienākumus.

55 gadus vecais Mesina pagājušajā vasarā noslēdza trīs gadu līgumu ar "Spurs", un aizvadītajā regulārajā sezonā arī dažas reizes veica galvenā trenera pienākumus, kad līdzi komandai nebija devies Gregs Popovičs. 26. novembrī Mesina kļuva par pirmo Eiropā dzimušo treneri NBA vēsturē, kurš veicis galvenā trenera pienākumus regulārā turnīra spēlē. Tajā mačā "Spurs" uzveica Indianas "Pacers".

Mesina karjeru sāka 1989. gadā Boloņas "Virtus" vienībā, vēlāk vadīja arī Itālijas valstsvienību, no 2002. gada trīs sezonas vadīja Trevīzo "Benetton", bet kopš 2005. gada strādā ārpus dzimtenes. Šajā laikā Mesina bijis galvenais treneris Maskavas CSKA un Madrides "Real" komandās, bet 2011./2012. gada sezonā bija Losandželosas "Lakers" treneris-asistents.

Sportacentrs.com intervija ar Mesinu 2012. gada oktobrī lasāma ŠEIT

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-04-24 09:00, pirms 9 gadiem
Bagatskis būtu labs kandidāts.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-24 09:05, pirms 9 gadiem
Starpsezona vēl gara. Bet kaut kā liekas ka viņi neko labāku neatradīs. Mark Jackson neliekas ka būtu pareizā izvēle.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-24 11:45, pirms 9 gadiem
Universitātes treneris gan būtu risks,bet ja paveicas,tad kaķis maisā un kas zin varbūt ir cīņa par titulu.