Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Grizzlies" aizsargs Konlijs iegūst Dumārsa balvu

"Grizzlies" aizsargs Konlijs iegūst Dumārsa balvu
Maiks Konlijs
Foto:AP/Scanpix

Basketbola kluba Memfisas „Grizzlies” aizsargs Maiks Konlijs ieguvis Džo Dumārsa balvu kā sezonas „džentlmenis” jeb spēlētājs, kura uzvedība laukumā un ārpus tā atbilst līgas ētikas un godīgas spēles pamatprincipiem.

Par Maiku Konliju kā šīs balvas ieguvēju nobalsoja 77 balstotāji no 334, un kopā viņš ieguva 2355 punktus. Otrajā vietā palika Džefs Grīns no Bostonas „Celtics”, bet trešais – Čeningss Frajs no Fīniksas „Suns”.

Bijušā NBA spēlētāja Džo Dumārsa vārdā nosauktā balva tiek pasniegta jau kopš 1996. gada un jau desmit gadus balsojumā piedalās arī paši spēlētāji. Katra komanda sākotnēji izvēlas vienu kandidātu, kuru virzīt šīs balvas iegūšanai.

Džo Dumārsa balva („NBA Sportmanship Award”) tiek piešķirta NBA spēlētājam, kurš iemieso sevī sportiskās cīņas ideālus, tāpat tiek ņemta vērā uzvedība laukumā un ārpus tā, kā arī darbības NBA labdarības programmas ietvaros. Kā balvu Konlijs varēja izvēlēties iestādi (Svētā Jūda bērnu slimnīcu Memfisā), kurai NBA veiks ziedojumu desmit tūkstošu dolāru apmērā.

Konlijs un „Grizzlies” šobrīd cīnās par uzvaru NBA „play-off” pirmās kārtas sērijā pret Oklahomas „Thunder”. Pagaidām ir neizšķirts 1:1, bet sērijas trešā spēle tiks aizvadīta jau šonakt. Konlijs ir stabils komandas sākumsastāva spēlētājs un šosezon vidēji spēlē guva 17,2 punktus un izdarīja 6,0 rezultatīvas piespēles.

Džo Dumārsa balvas ieguvēji

GadsSportistsKomanda
2014Maiks KonlijsGrizzlies
2013Džeisons KidsKnicks
2012Džeisons KidsMavericks
2011Stefans KarijsWarriors
2010Grants HilsSuns
2009Čānsijs BilapssNuggets
2008Grants HilsSuns

Izmantotie resursi:
Grizzlies' Conley claims NBA Sportsmanship...


, 2014-04-24 18:29, pirms 10 gadiem
Čānsijs Bilapss

, 2014-04-24 18:44, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Čānsijs Bilapss



Tas nekas ka vārdu nepareizi uzraksta, labāk ir fakts 2012, 2013 balvas uzvarētājs šogad izcēlies ar braukšanu pie stūres ''pālī'' un spēles laika vilcināšanu speciāli izgāžot dzeramo laukumā, jo nebija vairāk minūtes pārtraukumu.... vnk Džeisons Kids ir arī šīs sezonas „džentlmenis”
, 2014-04-24 18:52, pirms 10 gadiem
ass*ole rakstīja: Tas nekas ka vārdu nepareizi uzraksta, labāk ir fakts 2012, 2013 balvas uzvarētājs šogad izcēlies ar braukšanu pie stūres ''pālī'' un spēles laika vilcināšanu speciāli izgāžot dzeramo laukumā, jo nebija vairāk minūtes pārtraukumu.... vnk Džeisons Kids ir arī šīs sezonas „džentlmenis”
Znacit Konlijam ir kur augt

Laba SC administrācija- es nevaru uztaisīt quote ass*ole, bet tāds niks ir
, 2014-04-24 20:26, pirms 10 gadiem
a.sshole rakstīja: Tas nekas ka vārdu nepareizi uzraksta, labāk ir fakts 2012, 2013 balvas uzvarētājs šogad izcēlies ar braukšanu pie stūres ''pālī'' un spēles laika vilcināšanu speciāli izgāžot dzeramo laukumā, jo nebija vairāk minūtes pārtraukumu.... vnk Džeisons Kids ir arī šīs sezonas „džentlmenis”
Šogad viņš bija treneris nevis spēlētājs.
, 2014-04-24 20:55, pirms 10 gadiem
summa tiešām iespaidīga
, 2014-04-24 21:32, pirms 10 gadiem
rafons rakstīja: summa tiešām iespaidīga
Es par to pašu. Spēlētājus par minimālu izlamāšanos soda ar mega soda naudām, nemaz nerunājot par pašu spēlētāju algām, nu bet tas jau protams vairāk attiecās uz klubu īpašniekiem. Bet nu NBA varēja vismaz kādus 100k sagrabināt, nedomāju, ka diži nabagāki kļūtu.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
12

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Greisons Alens ar bumbu. Foto: AFP/Scanpix
3

Karjerā labāko regulāro sezonu aizvadījušais Alens tiek pie 70 miljonu līguma ar ''Suns''

Savā karjerā labāko Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulāro sezonu aizvadījušais amerikāņu aizsargs Greisons Alens vienojies ar Fīniksas ''Suns'' par līguma pagarināšanu uz nākamajām četrām sezonām par 70 miljoniem ASV dolāru, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Entonijs Edvardss un Kevins Durents jau drīzumā atkal tiksies uz laukuma. Foto: AFP/Scanpix
13

Pamatturnīra beigas: "Thunder" triumfē Rietumos, "Suns" tiksies ar "Timberwolves"

Aizvadītas noslēdzošās 2023./24. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā turnīra spēles. Austrumu konferencē otro vietu izcīnījusi Ņujorkas "Knicks", kas pagarinājumā pārspēja Čikāgas "Bulls", savukārt Rietumos triumfēja Oklahomsitijas "Thunder", kurai seko attiecīgi čempione Denveras "Nuggets" un Minesotas "Timberwolves".