Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Dragičs nosaukts par NBA visvairāk progresējušo spēlētāju

Dragičs nosaukts par NBA visvairāk progresējušo spēlētāju
Gorans Dragičs
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Fīniksas "Suns" aizsargs Gorans Dragičs atzīts par līgas visvairāk progresējušo spēlētāju.

27 gadus vecais slovēņu aizsargs Gorans Dragičs šajā sezonā palīdzēja Fīniksas "Suns" izcīnīt par 23 uzvarām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Fīniksai gan nedaudz pietrūka, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs – no astotajā vietā esošā Dalasas "Mavericks" "Suns" atpalika par vienu uzvaru.

Dragičs savas karjeras veiksmīgākajā sezonā vidēji mačā izcēlās ar 20,3 punktiem, 5,9 rezultatīvām piespēlēm un 3,9 atlēkušajām bumbām. Salīdzinājumam – pirms šīs sezonas slovēnis vidēji spēlē bija iemetis tikai 9,5 punktus. Dragičs aizvadītajā sezonā bija vienīgais visā NBA, kurš no spēles iemetis vairāk nekā pusi metienu (50,5%) un realizējis vairāk nekā 40% tālmetienu (40,8%). 75 no 76 mačiem slovēnis sāka "Suns" starta pieciniekā.

Dragiča sniegums aizvadītajā sezonā ļāva slovēnim ar lielu pārsvaru izcīnīt "Kia" visvairāk progresējušā NBA basketbolista balvu. No iespējamajiem 1134 punktiem sporta apskatnieku vērtējumā Dragičs ieguva 408. Otrajā vietā palika Lenss Stīvensons (Indiānas "Pacers", 158) un Entonijs Deiviss (Ņūorleānas "Pelicans", 155).

Izmantotie resursi:
NBA.com


, 2014-04-24 00:15, pirms 10 gadiem
Nav nekāds brīnums, šosezon viņš spēlēja fenomenāli!
, 2014-04-24 00:17, pirms 10 gadiem
Pelnīti! Nākamgad jau play-off, parādīs, kas ir kas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-24 01:15, pirms 10 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Nav nekāds brīnums, šosezon viņš spēlēja fenomenāli!
Nu līdz pussezonai bija cits līderis- Stīvensons. Arī from zero to hero.
, 2014-04-24 05:38, pirms 10 gadiem
Viens pret vienu viņu laikam apturēt nav iespējams, plus vēl baisā fizuha, tāda baltajiem gadās ļoti reti. Ja viņam pašam nebūtu visu laiku jārausta deķis uz savu pusi (izšķirošos brīžos nav cita, kas uzdrošinās uzbrukt), tad suņuki būtu visnotaļ simpātiska komanda. Interesanti (tīri teorētiski, protams) būtu redzēt, kā šis brālītis spēlētu Eirolīgā. Ja jau iekš NBA viņš visas aizsardzības graiza kā mazais nazītis, un šo neviens pat nobloķēt nevar, kā tad būtu Eiropā? 40 pts spēlē?
, 2014-04-24 08:14, pirms 10 gadiem
Zurnaluga gribēja notelot baigo ekspertu! Eiropas basketbols ir izteikts aizsardzības! Nba aizsardziba nav eiroligas līmenī, vismaz reg sezonā. PO, ja, tad vismaz ir prieks skatīties, kā NBA komandas sitas aizsardzībā! Tie pasi punkti vien butu dragicam ari eiropā!
, 2014-04-24 08:34, pirms 10 gadiem
njā, Stīvensons atkal šo nesapratīs!
, 2014-04-24 09:31, pirms 10 gadiem
Franja rakstīja: Zurnaluga gribēja notelot baigo ekspertu! Eiropas basketbols ir izteikts aizsardzības! Nba aizsardziba nav eiroligas līmenī, vismaz reg sezonā. PO, ja, tad vismaz ir prieks skatīties, kā NBA komandas sitas aizsardzībā! Tie pasi punkti vien butu dragicam ari eiropā!
, 2014-04-24 13:38, pirms 10 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Viens pret vienu viņu laikam apturēt nav iespējams, plus vēl baisā fizuha, tāda baltajiem gadās ļoti reti. Ja viņam pašam nebūtu visu laiku jārausta deķis uz savu pusi (izšķirošos brīžos nav cita, kas uzdrošinās uzbrukt), tad suņuki būtu visnotaļ simpātiska komanda. Interesanti (tīri teorētiski, protams) būtu redzēt, kā šis brālītis spēlētu Eirolīgā. Ja jau iekš NBA viņš visas aizsardzības graiza kā mazais nazītis, un šo neviens pat nobloķēt nevar, kā tad būtu Eiropā? 40 pts spēlē?
Eirolīgā viņš mestu ne vairāk kā NBA, jo Eiropā ir mazāks spēles laiks, daudz zemāka rezultativitāte, savādākas/ciešākas aizsardzības sistēmas(sevišķi groza apakšā, kur Dragičs gūst lielu daļu savu punktu) un Eiropā neviens treneris viņam neļautu spēlēt tik individuāli! tas, ka viņš 1:1 var "izģērbt" jebkuru, nenozīmē, ka Eiropā tādēļ viņam ļautu izmest pusi komandas metienu.
, 2014-04-24 15:08, pirms 10 gadiem
Franja rakstīja: Zurnaluga gribēja notelot baigo ekspertu! Eiropas basketbols ir izteikts aizsardzības! Nba aizsardziba nav eiroligas līmenī, vismaz reg sezonā. PO, ja, tad vismaz ir prieks skatīties, kā NBA komandas sitas aizsardzībā! Tie pasi punkti vien butu dragicam ari eiropā!
Un kā tu domā, kā tādas komandas kā IND, MEM, CHI izcīna uzvaras regulārajā sezonā? Vai tad ar uzbrukumu?
, 2014-04-24 19:43, pirms 10 gadiem
Es gan laikam drīzāk būtu devis Stīvensonam vai Deivisam, vai Grifinam.. Bet nu laikam arī Dragičš bij pelnījis.
Kristaps Porziņģis cenšas apturēt Keilebu Martinu. Foto. USA Sports Today. Scanpix
69

Porziņģim vāja metienu precizitāte, "Heat" ar trejaču rekordu nokārto līdzsvaru sērijā

Otro spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Tā ar 101:111 piekāpās Maiami "Heat", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu pirmās kārtas sērijā (1-1). Porziņģis spēli noslēdza ar sešiem gūtajiem punktiem.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.
2024. gada labākais sestais spēlētājs Nezs Rīds. Foto: AP/Scanpix

Par NBA labāko sesto spēlētāju tiek atzīts "Timberwolves" spēlētājs Rīds

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi spēlētāju, kurš ir 2023./24. gada sezonas labākais sestais spēlētājs jeb rezervists. Par to kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra pozīcijas spēlētājs Nezs Rīds.