Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džefersons liek punktu karjerai, Rouzam elkoņa operācija

Andrejs Siliņš

Džefersons liek punktu karjerai, Rouzam elkoņa operācija
Dāvis Bertāns un Deriks Rouzs. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Minesotas "Timberwolves" klubs pavēstījis, ka komandas aizsargs Deriks Rouzs pārcietis elkoņa operāciju un uz nenoteiktu laiku izkritis no ierindas, bet 14 sezonas līgā pavadījušais Els Džefersons paziņojis, ka liek punktu sava karjerai Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

30 gadus vecais Rouzs mocījās ar labās rokas elkoņa savainojumu un nu viņam veikta operācija. "Timberwolves" vēstī, ka Rouzs izkritis no ierindas uz nenoteiktu laiku, bet šoseozn Minesotas komandai atlikušas vien deviņas spēles. Tā kā "vilki" cerības izslēgšanas turnīrā jau zaudējuši, ļoti iespējams, ka Rouzs šosezon varētu vairs neatgriezties laukumā. Pēc šīs sezonas Rouzam beidzas līgums ar "Timberwolves".

2008. gada drafta pirmais numurs Rouzs šosezon bijis viens no labākajiem rezervistiem visā līgā, vidēji 27 minūtēs gūstot 18 punktus, atdodot 4,3 rezultatīvas piespēles un izcīnot 2,7 atlēkušās bumbas. 2011. gada līgas MVP, kurš divreiz kļuvis arī par pasaules čempionu, šī ir labākā sezona pēc vairāku gadu pārtraukuma.

Tikmēr 2004. gada drafta 15. numurs Els Džefersons paziņojis, ka liek punktu savai NBA karjerai. Līgā centra spēlētājs pavadīja 14 sezonas, vidēji gūstot 15,7 punktus, izcīnot 8,4 bumbas zem groziem, atdodot 1,5 piespēles un bloķējot 1,2 metienus. Labāko sezonu Džefersons aizvadīja Minesotā 2008./2009. gada sezonā, kad vidēji guva 23,1 punktu, izcīnīja 11 bumbas un bloķēja 1,7 metienus.

208 centimetrus garais basketbolists aizvadītajā sezonā spēlēja Ķīnā, taču aizvadīja vien desmit cīņas, vidēji gūstot 15,1 punktu un izcīnot 7,5 bumbas. Tagad 34 gadus vecais Džefersons paziņojis, ka vairs neplāno atgriešanos NBA, bet šovasar piedalīsies veterānu trīs pret trīs basketbola līgā BIG3, kas iemantojusi lielu popularitāti Ziemeļamerikā.