Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Mavericks" iesniedz oficiālu protestu par zaudējumu Atlantai

Rolands Eliņš

"Mavericks" iesniedz oficiālu protestu par zaudējumu Atlantai
Riks Kārlails. Foto: AP/Scanpix

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas „Mavericks” vērsusies pie NBA vadības ar oficiālu protestu par vakarnakt aizvadītās spēles iznākumu, pieprasot pārspēlēt pēdējās desmit sekundes.

Aizvadot spēli bez Kristapa Porziņģa sastāvā, „Mavericks” ar 107:111 piekāpās Atlantas „Hawks”. Par šo zaudējumu Dalasas kluba pārstāvji ar īpašnieku Marku Kjūbanu priekšgalā bija visnotaļ sašutuši, un tagad iesniegts arī oficiāls protests, vēsta „NY Times”.

„Mavericks” protestā pieprasa, lai NBA konstatētu tiesnešu kļūdu, ieskaitot Atlantas spēlētāja Džona Kolinsa gūtos divus punktus, un nozīmētu spēles izskaņas pārspēli, proti, lai tiktu atjaunota spēles situācija ar rezultātu 109:107 Atlantas labā, uz spēles tablo būtu atlikušas 9.7 sekundes, kad tika pieņemts izšķirošais tiesnešu lēmums. Pārspēles sākumā tiktu izspēlēta strīdus bumba.

Tāpat Dalasa pieprasa NBA izvērtēt, kādēļ netika izskatīta iespēja piešķirt nesportisko piezīmi spēles sākumā, kad pēc asa noteikumu pārkāpuma traumu guva „Mavericks” spēlētājs Džeilens Bransons.

Protestu izskatīs NBA komisārs Adams Silvers, taču "Ny Times" atgādina, ka neatkarīgi no protesta iznākuma Kjūbanam gaidāms pamatīgs naudas sods par tiesnešu kritizēšanu sociālajos tīklos un sarunās ar medijiem.

Šī ir otrā reize šosezon, kad iesniegts protests par spēles iznākumu. Iepriekš to darīja „Rockets”, sūdzoties par zaudējumu „Spurs”. Hjūstonas komanda protestēja par kļūdaini neieskaitīto Džeimsa Hārdena groza guvumu un tajā pašā situācijā nepiešķirto trenera iespēju pieprasīt video atkārtojumu. NBA atzina kļūdu un sodīja trīs spēles tiesnešus, taču protestu noraidīja un pārspēli nepieļāva, toreiz kā argumentu minot to, ka pēc tiesnešu kļūdas „Rockets” palika pietiekami daudz laika, lai Hārdena epizode nebūtu uzskatāma par izšķirošo notikumu spēlē.

NBA vēsturē apmierināti tikai trīs šāda veida protesti.

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com

  +1 [+] [-]

, 2020-02-24 01:11, pirms 4 gadiem
Ja nu tiešām Porziņģim un Dončičam nebija traumas, kas liedza spēlēt, paši vainīgi, ka vismaz vienu no viņiem nepalaida, laikam kruīzā bija izdomājuši pastarīšiem pārbraukt pāri.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-24 03:37, pirms 4 gadiem
Looloo rakstīja: Ja nu tiešām Porziņģim un Dončičam nebija traumas, kas liedza spēlēt, paši vainīgi, ka vismaz vienu no viņiem nepalaida, laikam kruīzā bija izdomājuši pastarīšiem pārbraukt pāri.
Kā tas maina, ka tiesneši tiesāja nepareizi?

  +1 [+] [-]

, 2020-02-24 06:07, pirms 4 gadiem
ZIWRAV rakstīja: Kā tas maina, ka tiesneši tiesāja nepareizi?
vovo, man arī šādos gadījumos patīk šitie teksti no sērijas "paši vainīgi, ka izlaida pārsvaru", it kā tas dotu tiesnešiem tiesības kļūdīties.

     [+] [-]

, 2020-02-24 06:43, pirms 4 gadiem
Paši izdomāja pastarīšus apspēlēt bez līderiem, kad zaudē sāk meklēt attaisnojumu!

  +1 [+] [-]

, 2020-02-24 08:08, pirms 4 gadiem
Looloo rakstīja: Ja nu tiešām Porziņģim un Dončičam nebija traumas, kas liedza spēlēt, paši vainīgi, ka vismaz vienu no viņiem nepalaida, laikam kruīzā bija izdomājuši pastarīšiem pārbraukt pāri.
Bļe KP nespēlē back to back un Lukam bija sāpes potītei..

  +3 [+] [-]

, 2020-02-24 08:12, pirms 4 gadiem
Bļa, slinkie autori... Pašam viss jāmeklē. Jēga no jūsu boxscore atreferējumiem? Te video: https://youtu.be/9pFqVU_D-ww?t=244

     [+] [-]

, 2020-02-24 10:08, pirms 4 gadiem
Prasīt īstās pārspēles ir vienkārši , es pat nez, pirmkārt bezjēdzīgi, līga to NEDRĪKST pieļaut, otrkārt stulb, jo situāciju atkārtot ir neiespējami.

     [+] [-]

, 2020-02-24 15:10, pirms 4 gadiem
Raitcha rakstīja: Prasīt īstās pārspēles ir vienkārši , es pat nez, pirmkārt bezjēdzīgi, līga to NEDRĪKST pieļaut, otrkārt stulb, jo situāciju atkārtot ir neiespējami.
Pārspēles jau ir notikušas NBA vēsturē