Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

STĀSTS PAR 76ERS 2018./19. NBA SEZONU: FANTASTISKAIS PIECINIEKS UN IESPĒJAS PACĪNĪTIES PAR NBA TITULU.

Labdien NBA basketbola fani! Cīņas par NBA Austrumu konferences titulu šogad solās būt īpaši spraigas. Šoreiz par vieniem no galvenajiem favorītiem - Filadelfijas 76ers - komanda, kas spēlē interesantu un skatāmu basketbolu. Komanda ar saviem plusiem un mīnusiem. NBA Fināli šosezon? Kāpēc ne?

STĀSTS PAR 76ERS 2018./19. NBA SEZONU: FANTASTISKAIS PIECINIEKS UN IESPĒJAS PACĪNĪTIES PAR NBA TITULU.

Salīdzinot ar sezonas sākumu Filadelfijas komandas sastāvs, ko mēs redzam šobrīd ir ievērojami mainījies. Vairāk par komandu, kurai noteikti ir viens no spēcīgākajiem starta pieciniekiem NBA stāstā par viņu 2018/19 gada sezonu.

NBA karstajā vasarā arī Filadelfijas 76ers komandas vārds vairākkārt figurēja cīņā par superzvaigznēm-brīvajiem aģentiem – Lebronu Džeimsu, Kavai Leonardu un Polu Džordžu.

 

„Līdz šim nekas nav nostrādājis. Pols Džordžs paliek OKC, Lebrons nolēma pievienoties Lakers vienībai un sarunas ar Spurs par Kavai nevedas īpaši aktīvi.”(https://thesixersense.com/2018/07/0...)

Situācija priekš Filadelfijas komandas un tās ģenerālmenedžera Eltona Brenda regulārās sezonas laikā ievērojami uzlabojās.

Ko Breta Brauna trenētā komanda nespēja sasniegt starpsezonā, to viņi izdarīja regulārās sezonas laikā!

Batlers uz 76ers un Kovingtons & Saričs uz Timberwolves.

Gan Kovingtons, gan Saričs ir lieliski spēlētāji, bet acīmredzami ne pietiekami labi priekš tik ambiciozas komandas kā Filadelfija, kuras mērķis ir NBA tituls jau šosezon. Lai gan fakts ir tāds, ka tieši Kovingtons un Saričs atrodoties laukumā reizē ar Embīdu, Rediku un Simonsu veidoja labāko piecinieku pēc +/- visā NBA 2017./18. gada sezonā.

Batlers sāk lieliski! Divi uzvaru nesošie metieni spēles pēdējās sekundēs pāris spēļu laikā kā Filadelfijas spēlētājam.

Uzvaru nesošais metiens pret Šarlotes Hornets (pagarinājumā; Kemba Volkers 60 punkti).

Džimijs Batlers iemet vēlvienu spēli uzvarošu metienu (buzzer-beater) šoreiz pret Rodiona Kuruca pārstāvēto Bruklinas Nets.

Vēlāk sezonas gaitā Sixeru rindas pastiprina TOBIASS HARISS, Bobans Marjanovičs un Maiks Skots, kuri iepriekš pārstāvēja Losandželosas Clippers komandu.

Pēc manām domām ļoti labs lēmums bija „atbrīvoties’’ no Fulca, aizmainot viņu uz Orlando Magic vienību. Nav viegli šķirties no iepriekš #1 draftēta spēlētāja, bet tas bija jādara.

                        

 

KĀDA STILA BASKETBOLU SPĒLĒ FILADELFIJAS 76ERS?

Kad treneris Brets Brauns apraksta kādu viņš vēlās redzēt bumbas kustību uzbrukumā viņš saka, ka grib, lai tā kustās no spēlētāja uz spēlētāju kā „paukšķ popkorns”.

KOMANDA, KAD KUSTINA BUMBU.

Gan uzbrukums (uzbrukuma reitings 10. labākais NBA), gan aizsardzība (11.) virs vidējā līgā.

Viena no labākajām komandām pēc gūtajiem punktiem NBA – 115.9 spēlē (3.).

Par spīti spēlējot diezgan ātru basketbolu (7.) 76ers ir komanda, kas izmet vismazāko metienu skaitu pret 100 uzbrukumiem visā līgā (30.).

Rodas jautājums, kā var gūt daudz punktus spēlē, ja tiek relatīvi maz mests pa grozu? Atbilde = mest labi (TS% 58.2 3.) + izprovicēt daudz piezīmes, kas ļauj Breta Brauna komanda būt 2. vietā NBA pēc izpildītajiem soda metieniem pret 100 uzbrukumiem.

Liels skaits rezultatīvu piespēļu – dalīta 3./4. vieta pēc piespēļu skaita uz 100 uzbrukumiem.

Atpaliekot tikai no Goldensteitas Warriors Filadelfijas komandai ierindojas 2. vietā NBA pēc asistēto metienu skaita (cik no visiem metieniem ir iemesti pēc rezultatīvas piespēles). Īsāk sakot bez dribla pirms metiena.

Augstākais procents NBA no visu realizēto trīspunktnieku skaita, kas iemesti pēc rezultatīvas piespēles. Labākais trīspunktnieku metējs komandā – Rediks, bieži vien izpilda metienus, kurus komandas biedri izkārto pēc blokiem. Līdzība ar Kleju Tompsonu, bet pilnīgi pretēji Hārdenam, kurš galvenokārt izkārto trīnīšus pats sev.

Lai 76ers būtu reāls NBA Titula kanditāts būtu ļoti svarīgi samazināt kļūdu skaitu – 15.0 kļūdas/100 uzbrukumi (24. no 30).

NBA komandas ar augstāko izpildīto soda metienu attiecību pret 3-punktnieku skaitu vidēji spēlē.

Interesanti, ka Marjanoviča pievienošanās sastāvam padara 76ers par GARĀKO KOMANDU NBA, kā arī 4. „smagāko” visā līgā.

 

FANTASTISKAIS PIECINIEKS

 

Pārliecinoši labākais piecinieks pēc +/- = +11 (pēc 4 spēlētām spēlēm kopā).

Trešais ''garākais'' starta piecinieks NBA.

Pat pirms T. Harisa pievienošanās Sixeri bija vienīgā komanda NBA ar četriem spēlētājiem virs 17.0 punktiem spēlē. Harisa pievienošanās radīja unikālu situāciju, ka visi sākumsastāva spēlētāji vidēji spēlē šosezon ir guvuši 17+ punktus vidēji spēlē.

 

Tobias Hariss VISVAIRĀK PROGRESĒJUŠAIS SPĒLĒTĀJS šosezon?

 

EMBĪDS

Iespējams labākais garais spēlētājs NBA. Līga līderis pēc Double-Double (48). 6. Labākais punktu guvējs. Top 3 pēc atlēkošajām bumbām/tikšanas pie soda metieniem/bumbas saņemšanas postā ar muguru pret grozu. Kamerūnietis ir svarīga Filadelfijas uzbrukuma sastāvdaļa un viņš ir otrs visvairāk uzbrukuma sadarbībās iesaistītais spēlētājs līgā (USG%) tikai pēc Hārdena.

2017-18 NBA Labāko Aizsardzības spēlētāju izlase (NBA All-Defensive team).

Pēdējās spēlēs pirms Visu Zvaigžņu spēles pārtraukuma varēja novērot, ka komandas izvēlās stratēģiju atstāt Embīdu brīvu aiz trīs punktu līnijas (31.4 karjeras 3-punktnieku %) tādejādi provocējot Filadelfijas centru izdarīt metienu no distances. Embīds savā pirmajā NBA sezonā trīspunktniekus izpildīja ar 36% precizitāti, kas ir ļoti pieklājīgs rādītājs priekš centra spēlētāja.

Embīds: ‘’Man nepatīk mest trīspunktniekus” & „es to daru tikai mūsu komandas spacing dēļ”.

Jauns spēlētājs, kuram vajadzētu samazināt pieļautu kļūdu daudzumu, kā arī kontrolēt savu ego un emocijas.

  

SIMMONS

2017-18 sezonas Gada "Rūkijs" (ROY). Atlētisks spēlētājs ar augstu basketbola IQ. Par spīti tam, ka ir spēlētājs „bez metiena’’ no tālienes (0/14 karjeras 3-punktnieki..) austrālietis bieži izkārto iespējas komandas biedriem. – 6. vieta līgā pēc piespēļu procenta (viņš ir asistējis vairāk kā 1/3 no visiem iemestajiem metieniem, kad atradies laukumā). 3. vieta NBA pēc Triple-Double šajā sezonā – 8. Lielisks ātrā spēlē, īpaši pārejā no aizsardzības uzbrukumā.

BATLERS

Viens no labākajiem aizsargiem NBA (4x All-Defensive Team). Lai gan Batlers līdz šim nebija īpaši veiksmīgs spēļu izšķirīgajos momentos savas karjeras laikā, tieši viņš realizēja 2 spēli uzvarošos metienus savai jaunajai 76ers komandai īsā laika brīdī pēc pievienošanās. Iespaidīgi!

Neskatoties uz līgas superzvaigznes statusu Džimmijs Batlers nekad īsti nav bijis spēlētājs, kurš izpilda ļoti daudz metienu no spēles, kā arī nekad nav izcēlies ar ļoti augstu precizitāti no trīspunktu līnijas, lai gan realizēto trīspunktnieku % ir uzlabojis pēdējas sezonās. Cīnītājs. Svarīgi atrast un pieņemt lomu komandā un kontrolēt savas emocijas. Jāatzīmē, ka šis vērtīgais spēlētājs pēdējā laikā (un ne tikai) diezgan ievērojami iedragājis savu reputāciju. Ļoti noderīgs spēlētājs jebkurai komandai pat negūstot 30+ punktus spēlē.

HARISS

T. Harris ir viens no galvenajiem kandidātiem uz „Visvairāk Progresējušā Spēlētāja” (MIP) titulu šosezon. Lielisks sezonas starts ar Clippers komandu. Diezgan labs atlēkušo bumbu izcīnītājs. Efektīvs pārējā no aizsardzības uz uzbrukumu (līdzīgi kā Simmons). Harisam ir tendence vairāk iet uz grozu (drive) nekā mest no distances, lai gan pēdējās 2 sezonas 3-punktnieki mesti ar 40%+ precizitāti). Ļoti labs aizsargs, var veiksmīgi segt dažādu pozīciju spēlētājus. Svarīgi, ka Hariss ar savām kvalitātēm ir spējīgs pielāgoties gandrīz jebkuras komandas uzbrukuma sistēmai.

Hariss aizsardzībā veiksmīgi aptur Teitumu.

 

J.J. REDIKS

Lielisks 3-punktniekos = savā karjerā realizējis 41.3% trīnīšus. Spēlētājs, kurš lielāko daļu metienu izpilda pēc piespēles vai 1-2 dribliem. Redika spēja būt efektīvam catch-and-shoot spēlētājam, kurš var izskriet no blokiem un precīzi izpildīt metienus rada galvassāpes daudzu NBA komandu aizsardzībām. Savas karjeras laikā izpildījis vairāk 3-punktniekus nekā 2-punktniekus. Svarīgi saglabāt precizitāti arī play-off spēļu laikā (Reg. sez. 41.3 > play-off 36.3%)

Noteikti nav starp labākajiem Filadelfijas komandas aizsargiem. Komandas bieži izmanto Redika fiziskos trūkumus un liek viņam „strādāt aizsardzībā”, īpaši postā! Lielisks piemērs = pagājušā gada play-off sērija pret Bostonu.

 

PIRMS TRADE DEADLINE UN PĒC. KURU FILADELFIJAS SPĒLĒTĀJU LOMA KOMANDAS UZBRUKUMA SISTĒMA IR PALIELINĀJUSIES VAI MAZINĀJUSIES?

Tas ir tikai loģiski, ka pievienojot vēlvienu tuvu All-Star līmenim spēlējošu spēlētāju komandas sākumsastāvam kāda cita spēlētāja vai spēlētāju pienesums komandas uzbrukumā mazināsies.

Vislielākās raizes var radīt Džimmijs Batlers. Diagramā redzams, ka BATLERA LOMA KOMANDAS UZBRUKUMĀ IR SAMAZINĀJUSIES VISVAIRĀK (USG% -6.5). Tas ir svarīgi, lai šis spēlētājs pielāgojas šajai situācijai un pieņem to. Viens no labākajiem aizsardzības spēlētājiem NBA var būt noderīgs pat nespēlējot ar bumbu visu laiku.

Liels ieguvums priekš 76ers ir tas, ka šiem spēlētājiem spēlējot kopā = vairāk brīvu metienu katram no viņiem, jo katrs no šī ‘’Lieliskā Piecinieka” var piesaistīt pretinieku aizsargu uzmanību.

Es nevaru iedomāties, ka visi šie spēlētāji varētu spēlēt slikti vienlaicīgi.

 

SPĒLE POSTĀ AR MUGURU PRET GROZU.

4 no 5 sākumsastāva spēlētajiem (izņemot Rediku) var efektīvi spēlēt ar muguru pret grozu.

 

76ERI VAR SPĒLĒT AIZSARDZĪBĀ!

Tikai J.J. Rediks aizsardzībā ir zem vidējā līgas līmeņa līdzīgi kā citi viņa tipa „šūteri”. Pagājušās sezonas play-off sērijā Bostona lieliski izmantoja Redika un Makkonela auguma centimetru trūkumus un „spieda uz groza apakšu”, kad Bostonas spēlētāju sedza viens no viņiem. Protams, Bostona ir komanda, kas var atļauties to darīt.

Hariss/Batlers/Simmons/Embīds = visi var spēlēt lielisku aizsardzību!

 

REZERVISTI

„Sastāva dziļums” noteikt nav šīs komandas spēks, ja mēs salīdzinam ar tiešajiem konkurentiem uz Austrumu Konferences uzvarētāja titulu – Bucks, Raptors un Celtics (arī Pacers), bet ja treneris Brauns atradīs veidu pareizos spēlētāju virknējumus veiksmīgi iesaistot rezervistus, tas var nostrādāt. 76ers sākumsastāvs („Lieliskais Piecinieks”) pirmajās 4 spēlēs vienlaicīgi laukumā atradās vidēji 18.2 minūtes spēlē.

2018./19. NBA sezonā Filadelfijas 76ers ierindojas tikai 25. vietā (no 30) pēc rezervistu punktiem – 32.9 punkti.

76ERS DIEZGAN IZTEIKTI PAĻAUJAS UZ SĀKUMSASTĀVA SPĒLĒTĀJIEM. Ja mēs papētam visas 4 spēles pēc Trade Deadline Filadelfijas komanda būtu 29. vietā (no 30) pēc rezervistu punktiem tikai aiz Hjūstonas komandas (26.5 punkti spēlē no rezervistiem).

 

MARJANOVIČS. Garākais un smagākais NBA spēlētājs. Lēns, bet viņa auguma centimetri ir viņa spēks gan aizsardzībā, gan uzbrukumā.

Piemērs,kur Marjanovičs izcīna atlēkošu bumbu pat nepalecoties.

Bobanam reizēm nevajag īpaši sarežģītas Kairija tipa dribla kustības, viņš vienkārši pārmet pāri aizsargam :)

Labs piespēlētajs no posta.

Pretinieki var izmantot Bobana nespēju pietiekami ātri kustēties un bieži vien ar nodomu iesaista viņu pick-and-roll sadarbību segšanā.

Ja viņš dodas pārāk tālu prom no groza, lai apturētu spēlētāju ar bumbu, kurš izmanto komandas biedra aizsegu = spēlētājs ar bumbu (ball-handler) var izmantot ātruma priekšrocības un doties caurgājienā (drive).

Ja viņš atrodas pārāk tuvu grozam = metiens. Ja daļu NBA saspēles vadītājus var provocēt uz trīspunktnieku izpildīšanu, tad Karijs (Warriors) var sodīt šādu stratēģijas izvēli pēc pilnas programmas.

Piemērs kā Heivords (Bostonas Celtics) izmanto situāciju, kad serbu centrs atrodas pārāk tuvu grozam.

Eirolīgas 2014. Sezonas MVP, kurš realizē 60% no viņa metieniem noteikti var dot atpūtu Embīdam 10-15 minūtes.

 

MAKKONELS

„Komandieris” (‘’Floor General”) Makkonels ir enerģijas spēlētājs, kurš ir lielisks perimetra aizsargs. Diezgan labs piespēlētājs. Kā jau minēju iepriekš komandas kā Bostonas Celtics var izmantot auguma pārsvaru un „spiest uz groza apakšu”, ja viņš sedz garāku spēlētāju (līdzīgi kā situācija ar Rediku).

Pārējiem komandas spēlētājiem galvenie uzdevumi ir dot iespēju komandas līderiem atpūsties, stretch the floor un izpildīt kvalitatīvus metienus ar pieklājīgu precizitāti un „nekrist iekšā” aizsardzībā.

 

NBA TITULS/AUSTRUMU KONFERENCES UZVARĒTĀJI?

Komandas ķīmija un EGO.

Bez šaubām = 76ers sākumsastāvs šobrīd ir viens no labākajiem NBA + rezervisti var ļaut sākumsastāva spēlētājiem atpūsties nepazaudējot spēles ritmu.

Es varētu teikt, ka vislielākais spiediens ir uz treneri Bretu Braunu. Kā pielāgot katra spēlētāja lomu viņa „bumbas kustības” uzbrukumā un kā iesaistīt rezervistus?

Komandas ķīmija ir bijusi problēma pēc Batlera pievienošanās komandai. Ne katrs ir bijis spējīgs pielāgoties. EGO problēmas, protams, nav nekas jauns šajā basketbola līgā.

„Džimmijs Batlers nav priecīgs par savu lomu komandā. Šis ir brīdis, kad Sixers tiešām vajag ticēt „Procesam”.

Arī Embīds nav bijis apmierināts ar viņa lomu komandas uzbrukumā. Sixers Džoels Embīds nav priecīgs ar lomu komandā pēc Džimmija Batlera pievienošanās: „Tas mani nomāc’’.

Ir vērts pieminēt, ka Embīds nav „priecīgs par viņa NBA 2K18 reitingu”...

Labas ziņas ir, ka līdz ar Harisa un Marjanoviča piesaistīšanu komandas mikroklimatam, kuru iepriekš varētu raksturot kā „indīgu, vajadzētu uzlaboties.

Batlera/Harisa PĒDĒJAIS LĪGUMA GADS. Labāki statistikas rādītāji = labāks līgums? Batlera apmierinātība lielā mērā noteiks, cik izdevies būs 76ers sezonas turpinājums. Pat ja viņa loma komandas uzbrukumā ir samazinājusies pēc trade deadline, man personīgi patīk Batlera iekļaušanās komandas uzbrukumā pēc Harisa un Marjanoviča pievienošanās.

AUSTRUMU KONFERENCES/ NBA TITULS?

Pat ja Filadelfijas komandai pavisam noteikti ir TOP3 sākumsastāvs NBA es nevaru apgalvot, ka viņi ir neapšaubāmi Austrumu konferences favorīti. Tiešie oponenti kā Toronto, Milvoki ir spēlējuši labu, stabilu basketbolu visas sezonas garumā + „komandas sastāva dziļums” + arī abas šīs komandas papildinājušas sastāvu ar diviem ļoti vērtīgiem spēlētājiem, kas iekļaujas lieliski abu komandu uzbrukuma sistēmās – M. Gazols (Toronto) un Mirotičs (Milvoki).

Piedevām visas komandas, kas ir uzskatāmas par Austrumu konferences favorītiem, ir starp TOP 8 labākajām aizsardzībām NBA – Milvoki (1.), Bostona (5.), Toronto (8.), kā arī ir vērts pieminēt Indianas Pacers (2.).

Arī Bostonas Celtics ir laiks sakārtot savas problēmas komandas iekšienē un nostabilizēties. Bostona ir play-off komanda.

Un noteikti nevar aizmirst par Indianas Pacers, kuri spēlē diezgan labi neskatoties uz komandas līdera Oladipo traumu, kas liegs viņam spēlēt visu atlikušo sezonu. Indianas komanda varētu būt lielākais drauds šīm par favorītiem uzskatāmajam Austrumu konferences četriniekam pirmajā play-off kārtā. Cerams redzēsim Kuruca Bruklinas Nets starp labākajām komandām austrumos.

Pēc manām domām 76ers noteikti var cīnīties par Austrumu konferences titulu un pat par NBA titulu, bet daudz kas ir atkarīgs no viņiem pašiem... Vai viņi ir gatavi spēlēt kā vienota komanda? Vai viņi ir pietiekami mentāli spēcīgi? Īsts tests būtu kāda neliela zaudējumu sērija vai atrašanās play-off kārtā iedzinējos.

Austrumu konferences 2018-19 gada play-off spēles būs ļoti aizraujošas NBA basketbola faniem. Fakts, ka Golden State Warriors nespēlē tik stabili kā esam pieraduši redzēt + kvalitatīvu rezerves spēlētāju trūkums var dot reālas iespējas Austrumu konferences komandām pacīnīties par titulu.

Varu tikai novēlēt veiksmi trenerim Bretam Braunam and TICĪBU PROCESAM!

Paldies lasītājiem! Kristians.

     [+] [-]

, 2019-02-27 23:14, pirms 5 gadiem
wordings pasmags, bet laba analīze un bagātīgs info iekļauts rakstā, labs