Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Spahija: Šaričam nākamsezon jāspēlē NBA

Andrejs Siliņš

Spahija: Šaričam nākamsezon jāspēlē NBA
Dario Šaričs
Foto: AP/Scanpix

Pazīstamais horvātu basketbola treneris Nevens Spahija norādījis, ka par 2013. gada FIBA Eiropas labāko jauno spēlētāju atzītajam horvātu talantam Dario Šaričam nevajag uzkavēties Eiropā ilgāk par šo sezonu un nākamsezon jau jāspēlē Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA).

1994. gadā dzimušajam Šaričam lielu nākotni paredz jau gadiem un pāreja pieaugušo basketbolā 208 centimetrus garajam un 104 kilogramus smagajam uzbrucējam izvērsusies ļoti veiksmīga. Aizvadītajā nedēļas nogalē Šaričs palīdzēja Zagrebas "Cibona" vienībai uzveikt "Krka" (92:78), gūstot 20 punktus, izcīnot 14 atlēkušās bumbas un atdodot deviņas rezultatīvas piespēles.

"Ja es būtu Dario Šaričs, es pa taisno dotos uz NBA," savu padomu jaunajam talantam zināja teikt Nevens Spahija, kurš pirms sezonas kļuva par "Cibona" galveni treneri, taču kluba finansiālo problēmu dēļ pameta organizāciju jau novembrī. "Viņš ir karjeras augstākajā punktā, viņam jāpamet "Cibona". Viņam pat nevajadzētu apdomāt iespēju palikt Eiropā vēl sezonu. Vienīgais veids, kā kļūt labākam, ir spēlēt labākā turnīrā pret talantīgākiem pretiniekiem."

Spahija kā labākos eiropiešus NBA nosauca Toniju Pārkeru un Dirku Novicki. "Arvīds Sabonis, Dražens Petrovičs un Tonijs Kukočs arī spēlēja ļoti labi, bet Pārkers un Novickis aizbrauca uz NBA ļoti agri. Dario būtu jāņem piemērs no [Milvoki "Bucks" aizsarga] Janna Antetokunmpo. Viņš ir jaunāks par Dario, spēlē pa 25 minūtēm un ar laiku kļūs par labu NBA spēlētāju."

"Dario ir skaidri jādara zināmu NBA komandām, ka viņš ir gatavs nākamsezon spēlēt ASV, lai klubi iztīrītu vietu rotācijā priekš viņa," uzskata Spahija. "NBA ir slikta pieredze ar spēlētājiem, kurus draftē un kuri atgriežas Eiropā. Pēc tam viņiem nesanāk vairs nonākt NBA."

Šariča līgumā ar "Cibona" ir izpirkuma maksa, kas esot lielāka par vienu miljonu dolāru. Spahija uzskata, ka tas nesagādātu problēmas: "Ja viņš tiek draftēts, NBA klubs samaksās 600 000, un pārējo daļu samaksāts Šaričs pats. Dario uz to jāskatās kā uz investīciju. Ja viņam ir ambīcijas kļūt par vienu no visu laiku izcilākajiem eiropiešiem, viņam jāpieņem šāds upuris."

Interesi par horvātu supertalantu nav slēpuši spāņu giganti Madrides "Real" un "Barcelona", un ļoti ticams, ka Šaričs starp šiem diviem priekšroku dotu "Real", kur savulaik spēlēja arī Dražens Petrovičs. Šaričs nāk no tās pašas pilsētiņas Šibenikas, no kuras nāca Petrovičs un allaž apbrīnojis izcilo aizsargu, kurš spēlēja vēl tad, kad Šaričs nebija dzimis.

Ar 208 centimetru augumu Šaričs var spēlēt abās uzbrucēja pozīcijās, bet Spahija uzskata, ka Dario pamatā jāspēlē ceturtajā pozīcijā. "Viņš grib uzvarēt visu laiku, viņš cīnās karā treniņā, grib piedalīties visās metienu sacensībās. Viņš ir labs cilvēks un viegli trenējams. "Cibona" viņš spēlē tikai spēka uzbrucēja pozīcijā, viņam vajadzētu vismaz desmit minūtes arī kā trešajam. Viņa dabīgā pozīcija ir spēka uzbrucējs, lai gan arī kā trešais numurs būtu interesants prospekts."

Pagājušā gada aprīlī nepilnu desmit dienu laikā Šaričs divas reizes paspēja pieteikties un atteikties no drafta. Vēl pirms tam Šaričs 2012. gadā parakstīja līgumu ar "Bilbao Basket", taču tas nestājās spēkā, jo klubs nebija gatavs samaksāt 550 000 eiro lielo izpirkuma maksu "Zagreb" klubam. Tā paša gada novembrī Šaričs parakstīja līgumu ar citu pilsētas klubu "Cibona" uz četrām sezonām.

Izmantotie resursi:
European Basketball Main Page - EUROBASKET

     [+] [-]

, 2014-02-24 21:57, pirms 10 gadiem
Dario ir viens no jaunajiem eiropiešiem, ko bija prieks vērot Latvijas arēnās! Ceru ieraudzīt NBA viņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja