Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kanters: "Esmu pelnījis labāku attieksmi no "Knicks" puses"

Rolands Eliņš

Kanters: "Esmu pelnījis labāku attieksmi no "Knicks" puses"
Eness Kanters. Foto: AFP/Scanpix

Turcijas basketbolists Eness Kanters aizvadītās nakts NBA spēlē pret Hjūstonas „Rockets” palika rezervē. Pēc spēles, kurā viņa un Kristapa Porziņģa pārstāvētā „Knicks” cieta zaudējumu ar 110:114, Kanters Ņujorkas medijiem neapmierināti pastāstīja, ka kluba vadība pirms spēles solījusi, ka viņš dosies laukumā.

„Es vēlos spēlēt basketbolu,” pēc spēles medijiem teica Eness Kanters. „Mēs visi esam sportisti. Vēlos spēlēt basketbolu. Tāpēc, ja jūs vēlaties, lai spēlēju šeit, tad laidiet mani laukumā. Ja nevēlaties, tad dabūjiet mani prom no šejienes.”

ESPN vēsta, ka formālu pieprasījumu tikt aizmainītam Kanters Ņujorkas „Knicks” komandai nav iesniedzis, taču par viņa neapmierinātību par valdošo situāciju vēstīts jau vairākkārt iepriekš. Kanters jau iepriekšējos mēnešos saņēma mazāku spēles laiku nekā pagājušajā sezonā, taču janvāra sākumā viņam tika pavēstīts, ka viņš vairs nav aktīvajā spēlētāju rotācijā, jo „Knicks” vēlas izdarīt uzsvaru uz jauno spēlētāju attīstību.

Taču traumu guva Lūks Kornets, un „Knicks” treneri vakardien no rīta Kanteram pateica, ka viņš dosies sākumsastāvā. Bet pirms spēles sākuma galvenais treneris Deivs Fizdeils mainīja savus plānus, sākumsastāvā devās Noā Vonlehs, kamēr Kanters tā arī laukumā nedevās ne uz brīdi.

„Mans darbs šobrīd ir vienkārši uzmundrināt komandas biedrus un pašam censties būt labam komandas biedram,” sacīja Kanters. „Taču tas, ko viņi dara ar mani, ir slikta lieta. Es esmu pelnījis ko labāku. Esmu vīlies par situāciju.”

Pēc zaudējuma „Rockets” Fizdeils savu lēmumu paskaidroja ar to, ka vēlējies laukumā spēlētājus, kuri var labāk tikt galā ar Džeimsu Hārdenu „pick-and-roll” situācijās: „Protams, Hārdens tāpat iemeta tik, cik iemeta, taču domāju, ka mūsu taktika deva iespēju pacīnīties par uzvaru.”

Kanters savā pirmajā sezonā kopā ar „Knicks” parādīja krietnus uzlabojumus spēlē aizsardzībā, salīdzinot ar viņa laiku „Thunder” sastāvā, taču šosezon viņa statistika aizsardzībā ir krietni vājāka. Uzbrukumā Kanters tāpat sniedzis ievērojamu pienesumu, vidēji mačā gūstot 14.4 punktus un savācot 10.8 atlēkušās bumbas, taču „Knicks” acīmredzami vairs nesatraucas par savu uzvaru skaitu – pašreizējā bilance 10-36 ir otra sliktākā visā līgā, bet par "Knicks" lielākās zvaigznes Kristapa Porziņģa atgriešanos laukumā joprojām skaidrības nav.

Kanteram šī ir ir līguma pēdējā sezona, kurā viņš pelna 18.6 miljonus dolāru. ESPN jau iepriekš vēstīja, ka „Knicks” uzklausījusi piedāvājumus par Turcijas centra spēlētāju, taču kā vienu no savām prasībām izvirza to, lai neiegūtu spēlētājus ar līgumiem uz nākamajām sezonām.

"Knicks" nākamā spēle paredzēta pret Bruklinas "Nets", kura kopā ar Rodionu Kurucu aizvada lieliskus pāris iepriekšējos mēnešos un pārsteidzoši nostabilizējusies "play-off" pozīcijās, lai gan starpsezonā "uz papīra" tika likta līdzīgās pozīcijās ar "Knicks".

Izmantotie resursi:
Enes Kanter of New York Knicks says 'I deserve...

  +2 [+] [-]

, 2019-01-24 16:35, pirms 5 gadiem
Lai sūta uz G-league
Katru nedēļu raud

  +3 [+] [-]

, 2019-01-24 16:39, pirms 5 gadiem
Tāds čīkstulis.

  +3 [+] [-]

, 2019-01-24 16:48, pirms 5 gadiem
Būtu priecājies, ka viņu KNicks un Tramps neizdod Turcijai!

  +1 [+] [-]

, 2019-01-24 17:28, pirms 5 gadiem
Mazliet jau par daudz Kantera asaru.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-24 17:28, pirms 5 gadiem
chubaki rakstīja: Būtu priecājies, ka viņu KNicks un Tramps neizdod Turcijai!
Viņu tik vienkārši izdot nevar, man šķiet ka viņam ir dubultpilsonība.

Un Tramps neko te neizšķir, ASV nav Krievija kur viens diktators nosaka lietu kārtību.

  -3 [+] [-]

, 2019-01-24 18:10, pirms 5 gadiem
Lai brauc uz Turciju , tur varēs pačīkstēt

  +1 [+] [-]

, 2019-01-24 21:41, pirms 5 gadiem
Vajag jaunu algu pelnīt,bet te neļauj.Kurš gan būtu priecīgs...

     [+] [-]

, 2019-01-24 23:03, pirms 5 gadiem
Varētu gan arī priecaties, ka nav iespējas satraumēties, sežot rezervē

     [+] [-]

, 2019-01-25 08:20, pirms 5 gadiem
Nu ir jau ari drausmiga situacija- labakajos gados, esot labakais komandaa- netikt pie speles laika,jo tad komanda uzvaretu par daudz un trenetu Kanteru,kursh nakamgad visdrizak tapat nebus komandaa.
Bet nu shaja gadijumaa vinjam javaino tikai sevi- pagarinot ligumu uz sho sezonu vinsh pats izvelejaas naudu nevis apstakljus un to ari sanjem.