Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA spēlētāji pēc pāvesta Franciska īpaša ielūguma devušies uz Vatikānu

Agris Suveizda

NBA spēlētāji pēc pāvesta Franciska īpaša ielūguma devušies uz Vatikānu
Marko Belinelli. Foto: AP/Scanpix

Pieci Nacionālās basketbola asociācijas spēlētāji un Spēlētāju arodbiedrības izpilddirektore šodien viesojušies Vatikānā, piekrītot pāvesta Franciska uzaicinājumam uz tikšanos.

Kā ziņo ESPN, iepriekšējā nedēļā pāvesta Franciska asistents sazinājies ar Nacionālās basketbola asociācijas Spēlētāju arodbiedrību, darot zināmu, ka pāvests vēlētos uzzināt vairāk par to, kā spēlētājiem izdevies pievērst uzmanību sociālā taisnīguma un ekonomiskās nevienlīdzības problēmām un kādas ir viņu ieceres nākotnē. Arodbiedrība piekrita un jau drīzumā lidoja uz privātu tikšanos Vatikānā ar pāvestu Francisku.

Spēlētāju arodbiedrību Vatikānā pārstāvēja izpilddirektore Mikele Robertsa, kā arī pieci basketbolisti – veterāni Marko Belinelli, kurš pāvestu uzrunājis itāliski, Kails Korvers un Entonijs Tolivers, 2017. gada drafta sestais numurs Džonatans Aizeks un Stērlings Brauns, kurš Milvoki "Bucks" nomainījis pret Hjūstonas "Rockets".

"Jūs esat čempioni, bet arī lieliski piemēri komandas darbam," sacīja pāvests Francisks. "Jūs esat kļuvuši par paraugu, ne tikai rādot labu piemēru komandas darbam, bet arī allaž saglabājot pazemību un cilvēcību."

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...