Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Porziņģis: "Ernangomess pelnījis spēlēt vairāk"

Porziņģis: "Ernangomess pelnījis spēlēt vairāk"
Villijs Ernangomess (pa labi)
Foto: EPA / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" latviešu spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis izteicies, ka viņa komandas biedrs Villijs Ernangomess esot pelnījis lielāku spēles laiku, nekā tas bijis pirmajās divās sezonas spēlēs.

Lai gan vasarā kluba vadība Ernangomesu pieskaitīja pie jaunā "Knicks" modeļa galvenajiem spēkiem, sezonas ievadā spāņu centrs spēlējis minimāli - laukumā iziets vienā mačā un nospēlētas vien četras minūtes. Porziņģis, kurš ir labs Villija draugs arī ārpus laukuma, "New York Post" izteicies, ka, viņaprāt, Ernangomess būtu pelnījis spēlēt vairāk.

"Zinu, ka viņš ir grūtā pozīcijā, viņš vēlas spēlēt, jo smagi strādājis visu vasaru. Viņš bija savā izlasē, viņš mīl basketbolu un vēlas būt laukumā katru brīdi. Cenšos ar viņu runāt, lai nenokar galvu un nekoncentrējas uz sliktajām lietām, bet gan tām lietām, ko var paveikt labāk," citēts Porziņģis. "Tādā veidā viņam jāpierāda, ka ir pelnījis būt laukumā. Mums viņš ir vajadzīgs laukumā. Kā tuvs draugs cenšos ar viņu runāt un būt drošs, ka viņš saglabā labu noskaņojumu."

"Domāju, ka jā," vaicāts, vai Ernangomess būtu pelnījis spēlēt vairāk, atbildējis Porziņģis. "Bet mums ir daudz lielo spēlētāju un saprotu, ka katrs cīnās par minūtēm. Katrs netiks pie tā, ko ir pelnījis." Pats Ernangomess atzinis, ka situācija nav viegla: "Joprojām esmu dusmīgs. Nevaru palīdzēt komandai uzvarēt, ja sēžu uz soliņa. Jau divas spēles pēc kārtas. Ir grūti. Man jāgaida mans brīdis, neko vairāk teikt nevaru."

"Domāju, ka katrs spēlētājs iet cauri šādiem brīžiem. Tas nav pasaules gals. Domāju, ka šim visam jādod viņam vēl vairāk motivācijas strādāt. Tas arī viss. Katru dienu jānāk niknam uz treniņu, jāatdod tajā sevi visu. Kādā brīdī tu būsi tik labs, ka viņi nevarēs vairs tevi ignorēt," situāciju komentējis Porziņģis.

Treneris Džefs Hornačeks atzinis, ka treniņos varot redzēt - Ernangomess ir motivācijas pilns sevi pierādīt: "Puišiem vajadzētu būt neapmierinātiem, lai gribētu strādāt vairāk, un tas arī ar viņu ir noticis. Treniņos viņš sevi cenšas pierādīt. Man patīk tas, ko redzu no viņa."

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs naktī uz trešdienu, kad izbraukumā spēlēs pret Bostonas "Celtics".

23 gadus vecais Ernangomess tika izvēlēts 2015. gada draftā ar 35. kārtas numuru, taču pirms NBA vēl sezonu nospēlēja Madrides "Real" rindās. Pagājušajā sezonā 211 centimetrus garais centrs debitēja NBA, vidēji gūstot 8,2 punktus un izcīnot 7,0 atlēkušās bumbas ik maču. NO 2013. līdz 2015. gadam abi ar Porziņģi pārstāvēja "Sevilla" komandu Spānijā.

Izmantotie resursi:
Porzingis: I think Hernangomez...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-23 09:41, pirms 6 gadiem
Nez, autors pats spētu noticēt tam, ko uzrakstījis? Sezonas sākumā 6 dienu pauze? Yeah, right!
, 2017-10-23 09:41, pirms 6 gadiem
Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs naktī uz sestdienu, kad izbraukumā spēlēs pret Bostonas "Celtics".

Tiešām???
Kopš kura laika Tuesday, Oct. 24 ir nakts uz sestdienu?
, 2017-10-23 09:44, pirms 6 gadiem
Subaars rakstīja: Ja tev patīk, tad laid laukumā!! Varēja nokomentēt arī par Kuz. No šāda sastâva ir grūti krist ārā.
Kuzam bija trauma,un viņa minūtes tagad Mcdermors principā ņems..
, 2017-10-23 09:45, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Nez, autors pats spētu noticēt tam, ko uzrakstījis? Sezonas sākumā 6 dienu pauze? Yeah, right!
Toč gribēju jau prasīt, vai tad tiešām būs tik lielas pauzes visu sezonu.
Slēpts komentārs: Šindleru Jēkabs
, 2017-10-23 09:46, pirms 6 gadiem
Vienradzis ir izteicies! Gaidīsim reakciju no kluba vadības!
, 2017-10-23 09:50, pirms 6 gadiem
Es lasīju baumas, ka iespējams O'Quinnu grib atrādīt citiem pārdošanai, līdz ar to Kanters, O'Quinns un cik tur atliek Ernangomesam!
, 2017-10-23 09:54, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Vienradzis ir izteicies! Gaidīsim reakciju no kluba vadības!
Ša Džefu atlaidīs
, 2017-10-23 10:10, pirms 6 gadiem
Sportacentrs kā vienmēr "līmenī". Kā var sajaukt trešdienu ar sestdienu? Vai nu pie jums tur strādā cilvēki ar 4 klašu izglītību vai arī pensionāri, kuri jau no vecuma dienas jauc. Citu loģisku izskaidrojumu man nav, un tā katrā rakstā...
, 2017-10-23 10:16, pirms 6 gadiem
ja jau KP pateica, tad skaidrs ka spēlēs vairāk. Hornačeks tur tāds pavājš..

bet interesanti - pērn NYK it kā bija spēcīgāks sastāvs, bet Willijs un Kuz spēlēja. šogad nespēlē - tad sanāk ka ir spēcīgāki tagad?
, 2017-10-23 10:20, pirms 6 gadiem
Baker jālaiž vairāk laukumā, viņš ir visa NBA nākotne!
, 2017-10-23 10:23, pirms 6 gadiem
Man dikti patīk doma, ar kādu izvēlēta bilde. Villijam Holiday
, 2017-10-23 10:36, pirms 6 gadiem
Protams, ka ir pelnījis spēlēt vairāk. Kanters un Makdermotts vispār nevienā brīdī nav labāki par Hernangomez + Kuzminskas. Hornačeka mīlestība pret OKC spēlētājiem ir izskaidroja tikai ar to, ka viņi ir "jauna prece". Kanters pilnībā attaisno viņa reputāciju par slikto spēli aizsardzībā. Laiks laist Willy + Kuz laukumā vai arī treidot, lai neizniekotu divus normālus spēlētājus, no kuriem Hernangomez ir pietiekami talantīgs, lai ietu vismaz 10-12 komandās pamatsastāvā.
, 2017-10-23 11:08, pirms 6 gadiem
Godīgi - tas ir nonsenss! Komandā, kurā notiek pārbūves process, savi talanti tiek turēti uz soliņa un viņos tiek vairotas negatīvās emocijas, kamēr "sevi pierādījuši" defa nespējnieki - Kanters un McDermots, tiek iespēlēti uz vella paraušanu. Vai tad tiešām NYK štābā strādā cilvēki, kuri neinteresējas par NBA un nesaprot, kas šie ir par fruktiem un kāpēc tas pats Kanters, vienmēr laukumā nāca no beņķa un nespēlēja ilgāk par 20min, neskatoties uz šķietami augsto rezultativitāti. Savukārt McDermots - koledžu zvaigzne, pat Čikāgā, kas viņu izvēlēja, tā arī vietu neatrada, nemaz nerunājot par OKC. Nu, un, protams, lielākā kļūda visā NBA basketbolā - Beikers. Kam viņš tur ir radinieks vai ar ko viņš tur, atvainojiet, guļ, ka viņam - absolūti netalantīgam lempim, tiek dots tik nesamērīgi liels uzticības kredīts. Atgādina Barons un Zonnes jr. situāciju, kas, protams, nav salīdzināmi, bet nu tomēr. Tad vēl Lenss Tomass - spēlētājs, pēc principa - gribēja kā labāk, sanāca kā vienmēr...
, 2017-10-23 11:09, pirms 6 gadiem
Kanters savas minūtes ir pelnijis, par Oquin es nezinu, var jau būt, ka grib atrādīt, lai var pārdot, jo kad atgriezīsies Noah, kādam būs jākrīt ārā.
Ko jūs to Kūz jaucat iekšā? viņam trauma. Hornačeks ticis vaļā no Džeksona dara pa savam prātam. Viņš esot izteicies ka spēlēšot ar max 9/10 spēlētāju rotāciju, un ka atkarībā no komandas kas nāk pretīm, izmantot Kūz vai Lee kā 3o nummuru.
, 2017-10-23 11:36, pirms 6 gadiem
Man arī galīgi neliekas, ka Hernandgomez automātiski pienāktos vieta Knicks sākumsastāvā... Kanters ir tikai 2 gadus vecāks, uzbrukumā viennozīmīgi labāks, bet aizsardzībā arī Willy nav nekāds spīdeklis.
, 2017-10-23 11:50, pirms 6 gadiem
Lai arī Hernandogomezs ir labs, nevajag viņu arī pārslavēt - domāju Kanters ļoti labi iepriekšējās divas spēles nospēlēja, to pašu var teikt arī par Qiunnu. Te kādi izteicās, ka Bledso varētu iegūt, vot tas tiešām būtu ķēriens, jo pret to džeku toč varētu aizmainīt Kanterus un citus džekus, jo saspičs pagaidām ir vislielākā problēma NYK.
, 2017-10-23 11:51, pirms 6 gadiem
DainisU rakstīja: Protams, ka ir pelnījis spēlēt vairāk. Kanters un Makdermotts vispār nevienā brīdī nav labāki par Hernangomez + Kuzminskas. Hornačeka mīlestība pret OKC spēlētājiem ir izskaidroja tikai ar to, ka viņi ir "jauna prece". Kanters pilnībā attaisno viņa reputāciju par slikto spēli aizsardzībā. Laiks laist Willy + Kuz laukumā vai arī treidot, lai neizniekotu divus normālus spēlētājus, no kuriem Hernangomez ir pietiekami talantīgs, lai ietu vismaz 10-12 komandās pamatsastāvā.
Es nu gan nesaprotu no kurienes infa, ka šie divi ir labi spēlētāji un būtu pelnījuši ko vairāk par Bertāna nelaišanu laukumā uz vairāk par 5 minūtēm.
, 2017-10-23 11:52, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Lai arī Hernandogomezs ir labs, nevajag viņu arī pārslavēt - domāju Kanters ļoti labi iepriekšējās divas spēles nospēlēja, to pašu var teikt arī par Qiunnu. Te kādi izteicās, ka Bledso varētu iegūt, vot tas tiešām būtu ķēriens, jo pret to džeku toč varētu aizmainīt Kanterus un citus džekus, jo saspičs pagaidām ir vislielākā problēma NYK.
Bledso domājams ir dārgāka prece un PHO gribēs ko sakarīgāku nevis benķiniekus.
, 2017-10-23 12:00, pirms 6 gadiem
Spēnijas izlasē jau kapāja tīri tā neko... Varbūts kāds var trenerim kādu ierakstu iedot...
Bet pa lielam, komanda saka, ka iet uz pārbūvi, bet darbības to neapliecina, OK, ir jābūt pieredzei, bet jēga tad Kanteru, Okvinus un ko tik ne turēt tai laukumā, bet leiti un spāni turēt uz beņķa...
Nu tad lai iet, lai ir uz viļņa kopā ar KP. NY jau kā mārketinga pilsētai nacionalitāšu un skatītāju piesaistes dēļ vien vajadzētu viņus laukumā laist.
, 2017-10-23 12:06, pirms 6 gadiem
Kanters un Beikers spilgti piemēri, kad statistika nerāda reālo bildi.

Kanters uzbrukumā normāls, bet bieži arī tas beidzas ar viņa kļūdu. aizsardzībā salaiž vēl vairāk, pilnīgi neorientējās kas jādara.

Beikers tiešām kā Zonne - ar lielām problēmām vada bumbu pāri centram, bieži pazaudē..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-23 13:03, pirms 6 gadiem
Domājams, ka Hernangomez pirmo sezonas daļu būs tālākā rezervē. Varētu būt, ka Knicks grib Kanteru vai Noā aizmainīt, un tāpēc viņi ir jātur laukumā, lai pierāda sevi ar statistiku citām komandām.
, 2017-10-23 13:11, pirms 6 gadiem
Ko te daudzi atraduši tajā Kūz. Knaps NBA rezervists, kas briedumu sasniedzis un uz īpašu progresu necerēt. Nav viņš labāks par Mcdermotu.
, 2017-10-23 13:39, pirms 6 gadiem
Reaalais rakstīja: Domājams, ka Hernangomez pirmo sezonas daļu būs tālākā rezervē. Varētu būt, ka Knicks grib Kanteru vai Noā aizmainīt, un tāpēc viņi ir jātur laukumā, lai pierāda sevi ar statistiku citām komandām.
Neredzu iespējas abus aizmainīt. Abiem ļoti nesmuki līgumi. Jānokaitina Kanters, lai tas neņem player option, bet tad viņš īsti gudrs nebūtu
, 2017-10-23 14:04, pirms 6 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Neredzu iespējas abus aizmainīt. Abiem ļoti nesmuki līgumi. Jānokaitina Kanters, lai tas neņem player option, bet tad viņš īsti gudrs nebūtu
No prob aizmainīt Noah,bet tād jaliek vismaz viens 1 round pick
Var spēlēt azartspēles,un uzlikt šausmīgu aukstu protection pickam
, 2017-10-23 15:07, pirms 6 gadiem
Nu nepatīk man tas Willy. KOQ pierāda, kāds aizsardzības balsts viņš ir.
, 2017-10-23 15:57, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: No prob aizmainīt Noah,bet tād jaliek vismaz viens 1 round pick
Var spēlēt azartspēles,un uzlikt šausmīgu aukstu protection pickam
Nu tad par pārbūvi atkal aizmirst....
, 2017-10-23 17:11, pirms 6 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu tad par pārbūvi atkal aizmirst....
Nu pag - ir komandas, kuras spēj izķepuroties arī no daudz švakākām situācijām kā NYK patreiz. Tikai tas ir baigi sarežģīts process un tam vajag ilgu laiku, bet, pats galvenais - strikti noteiktu vīziju un virzienu kurā doties. Ja totāla pārbūve, tad pārbūve un punkts! Tagad NYK, pareizāk sakot - jau gadus 15, nenotiek nekas - kaut kas starp pārbūvi un kodola saglabāšanu, cita kodola izveidošanu utt. Neloģiskas, nesaskaņotas darbības, kuru dēļ Knicks kā reāli contenderi netiek uzskatīti kopš laika, kad spēlēja finālā pret Spurs. A tas bija, jopcik cik sen!
, 2017-10-23 17:14, pirms 6 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu tad par pārbūvi atkal aizmirst....
Kāpēc uzreiz aismirst.
Izdarīt vnk,kā Dalasa pagāšgad ar Phili Noela treidā.
Uzlika pickam top3 protected,un beigās Noelu dabuja pa brīvu,un picks palika.
, 2017-10-23 17:35, pirms 6 gadiem
Virsraksts labākajās žurnālistikas tradīcijās Pēc tā varēja padomāt, ka šis baigo paziņojumu izteicis un bez maz vai dumpis briest.

A tekstā viss nostajājas savās vietās. Viņam vnk pajautāja, šis atbildēja: "Domāju, ka jā" (ko tad vajadzēja teikt - "nē, nav pelnījis"?) plus vēl piebilde, ka situāciju saprot.
, 2017-10-23 17:54, pirms 6 gadiem
No malas izskatās izcili stulbi - savākt veselu baru ar vājiem centriem un talantīgāko no viņiem uz soliņa marinēt.

Optimāls modelis būtu Noah un Kantera vietā dabūt vienu normālu kapli, spāni uz maiņu un resno mori par policistu (vai komandas talismanu) uz soliņa.
, 2017-10-23 18:30, pirms 6 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: No malas izskatās izcili stulbi - savākt veselu baru ar vājiem centriem un talantīgāko no viņiem uz soliņa marinēt.

Optimāls modelis būtu Noah un Kantera vietā dabūt vienu normālu kapli, spāni uz maiņu un resno mori par policistu (vai komandas talismanu) uz soliņa.
Vienīgie kas piekristu darijumam par Noah butu Rigas Dinamo! Bet ja nopietni bezcerigi aizmainit.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Greisons Alens ar bumbu. Foto: AFP/Scanpix
3

Karjerā labāko regulāro sezonu aizvadījušais Alens tiek pie 70 miljonu līguma ar ''Suns''

Savā karjerā labāko Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulāro sezonu aizvadījušais amerikāņu aizsargs Greisons Alens vienojies ar Fīniksas ''Suns'' par līguma pagarināšanu uz nākamajām četrām sezonām par 70 miljoniem ASV dolāru, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Entonijs Edvardss un Kevins Durents jau drīzumā atkal tiksies uz laukuma. Foto: AFP/Scanpix
13

Pamatturnīra beigas: "Thunder" triumfē Rietumos, "Suns" tiksies ar "Timberwolves"

Aizvadītas noslēdzošās 2023./24. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā turnīra spēles. Austrumu konferencē otro vietu izcīnījusi Ņujorkas "Knicks", kas pagarinājumā pārspēja Čikāgas "Bulls", savukārt Rietumos triumfēja Oklahomsitijas "Thunder", kurai seko attiecīgi čempione Denveras "Nuggets" un Minesotas "Timberwolves".
Dāvis Bertāns. Foto: Charlotte Hornets
18

Bertāns sezonas pēdējā spēlē paliek uz soliņa, "Celtics" bez Porziņģa 64. uzvara

Šovakar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu pabeidza abas latviešu pārstāvētās komandas, bet Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns laukumā nedevās. Uzvarēja gan Bostonas "Celtics", gan Šarlotes "Hornets".