Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Denveras supergarais sastāvs: "Šis varētu būt bijis garākais piecinieks NBA vēsturē"

Andrejs Siliņš

Denveras supergarais sastāvs: "Šis varētu būt bijis garākais piecinieks NBA vēsturē"
Nikola Jokičs. Foto: Denver Nuggets

Denveras "Nuggets" galvenais treneris Maikls Melouns aizvadītās nakts pārbaudes spēlē pret Anžeja Pasečņika Vašingtonas "Wizards" laukumā sūtīja īpaši garu starta piecinieku, saspēles vadītāja pienākumus uzticot 211 centimetrus garajam centram Nikolam Jokičam.

"Pēdējos gados dzirdam, ka šī modernajā ērā kļuvusi par spēli bez pozīcijām. Noskaidrosim, kā tas izskatīsies," pirms mača sacīja Denveras treneris Melouns. "Liksim puišus viņiem neierastās pozīcijās, liksim justies mazliet neērti, liksim pieredzēt, kā ir spēlēt pozīcijās, par kurām nekad iepriekš nav aizdomājušies. Tas viņiem tikai palīdzēs, tas noteikti nevar nākt par sliktu."

Mačā pret "Wizards" Denveras komandai nevarēja palīdzēt virkne mazo spēlētāju - spēlei bija gatavi tikai astoņi basketbolisti, viņu vidū nebija ne Džamala Mareja, ne Vila Bārtoina, ne Gerija Herisa.

"Esam runājuši iepriekš par Nikolas Jokiča izmantošanu vairāk ar bumbu, šī bija lieliska iespēja to redzēt," jau pēc mača sacīja Melouns, kurš 211 centimetrus garajam serbu centram Jokičam uzticēja saspēles vadītāja pienākumus. "Šis varētu būt bijis garākais piecinieks NBA vēsturē. Mums bija 211 centimetrus garš saspēles vadītājs, 206 centimetrus garš otrais numurs [Džerami Grants], 218 centimetrus garš vieglais uzbrucējs [Bols Bols], 201 centimetru garš spēka uzbrucējs [Pols Milseps] un 213 centimetrus garš centrs [Meisons Plamlī]. Gribējām arī nedaudz jautrības, gribējām redzēt, ko šāds piecinieks var paveikt aizsardzībā, un puiši paveica lielisku darbu."

Pēc "Elias Sports Bureau" sniegtās informācijas nekad iepriekš NBA vēsturē spēli starta pieciniekā nav sācis septiņas pēdas garš saspēles vadītājs. Jokičs maču pabeidza ar 16 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm, bet 27 nospēlētajās minūtēs pieļāva arī sešas kļūdas. "Nuggets" kopumā mačā kļūdījās 25 reizes.

Debijas spēli NBA aizvadīja leģendārā Manutes Bola dēls Bols Bols - 20 gadus vecais jauneklis izstīdzējis līdz 218 centimetriem (tēvs Manute Bols bija viens no garākajiem NBA spēlētājiem vēsturē - 229 centimetri), bet spēlē vieglā uzbrucēja pozīcijā. Bols sezonas sākumā parakstīja divvirzienu līgumu ar klubu un līdz šim vienīgo spēļu praksi bija guvis fārmklubā Attīstības līgā. Debitējot NBA, Bols atstāja labu iespaidu - 16 punkti, desmit bumbas un seši bloķēti metieni.

"Novietojām viņu [aizsardzības] zonas vidū, ļāvām viņam bloķēt metienus. Viņš to paveica ļoti labi. Spēlei ritot, viņš sagura, un tas bija sagaidāms. Viņš nospēlēja 32 minūtes - lielāko spēles laiku komandā, bet viņš kļūs tikai labāks," pēc mača debitantu slavēja Melouns. "Viņš paveica daudz labu lietu, esmu lepns par viņu. Mums būs vēl divas treniņspēles, dosim viņam iespējas spēlēt, mācīties un augt pret citiem NBA spēlētājiem. 218 centimetru augumu es nevaru iemācīt, 236 centimetru roku atplētumu nevaru iemācīt, noteikti nevaru iemācīt tik labu metienu no distances. Kļūstot spēcīgākam, viņš kļūs tikai labāks."

Izmantotie resursi:
ESPN

     [+] [-]

, 2020-07-23 13:54, pirms 4 gadiem
Pēc "Elias Sports Bureau" sniegtās informācijas nekad iepriekš NBA vēsturē spēli starta pieciniekā nav sācis septiņas pēdas garš basketbolists.

Nu kā var rakstā tik stulbus teikumus likt? To var izdarīt tikai tulkojot ar google tulku, jo, normāli tulkojot, mazliet ar prātu parasti tomēr seko līdzi.
Un tas ir portāla galvenais redaktors. Diletantisms. Nožēlojami.

     [+] [-]

, 2020-07-23 14:13, pirms 4 gadiem
Spēlējot pret bezbīla un bezbertāna Vizardiem, pat Bols Bols saspēles vadītāja postenī izskatītos labs.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-23 15:14, pirms 4 gadiem
Autor, Bols NBA vēl nav debitējis!

     [+] [-]

, 2020-07-23 17:05, pirms 4 gadiem
M rakstīja: Spēlējot pret bezbīla un bezbertāna Vizardiem, pat Bols Bols saspēles vadītāja postenī izskatītos labs.
Pilnībā piekrītu. Wašingtona jau sezonas laikā bija miskaste, kur nu vēl bez atlikušajiem diviem līderiem. Praktiski G līgas komanda. Uzskatu, ka normāla play-off komanda šādu eksperimentu vienkārši noslaucītu.