Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ja Stērlings būs īpašnieks, Doks Riverss pametīs "Clippers"

Andrejs Siliņš

Ja Stērlings būs īpašnieks, Doks Riverss pametīs "Clippers"
Doks Riverss
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Clippers" pagaidu galvenais izpilddirektors Diks Pārsons pēc sarunām ar Doku Riversu atzinis, ka treneris pametīs komandu, ja kluba īpašnieks pirms jaunās sezonas arvien būs bēdīgi slavenais Donalds Stērlings.

Stērlings par bēdīgi slavenu kļuva pagājušās sezonas otrajā pusē, kad publiskajā telpā nonāca viņa rasistiskie izteikumi. NBA vadība diskvalificēja Stērlingu uz mūžu un piesprieda maksimālo sodu 2,5 miljonu dolāru apmērā. Maija beigās Stērlinga sieva panāca vienošanos par kluba pārdošanu amerikāņu informācijas tehnoloģiju biznesmenim Stīvam Palmeram. Darījuma summa ir divi miljardi dolāru.

Tomēr 80 gadus vecais Stērlings iespītējies un uzsācis tiesas procesu, lai paturētu klubu savā īpašumā. NBA ieceltais "Clippers" pagaidu galvenais izpilddirektors Diks Pārsons Kalifornijas tiesā atzinis, ka, ja līdz ar jaunās sezonas sākumu īpašnieks joprojām būs Stērlings, Doks Riverss darbu organizācijā pametīšot.

"Ja Doks aizies, tā būs katastrofa," savā liecībā emocionāli izteicās Pārsons. "Doks ir kā tēvs spēlētājiem. Kriss [Pols] ir kapteinis laukumā, bet Doks ir īstais, kurš vada un iedvesmo puišus. Viņš ir treneris, pieaugušais, cilvēks ar raksturu un spējām - ne tikai basketbola ziņā, bet arī spējā komunicēt ar cilvēkiem un iegūt viņu uzticību. Komanda tic viņam, apbrīno un mīl viņu. Ja viņš pametīs komandu, ņemot vērā visus apstākļus, tā kļūtu par nāves cilpu."

Tiesā neliecināja neviens no spēlētājiem vai treneriem, uz ko norādīja Stērlinga advokāts Bobijs Samini: "Saprotu, ka Pārsona kungam ir savs viedokli spar to, kas varētu notikt, bet viņi vienkārši varēja izsaukt liecināt treneri un spēlētājus pašus."

Doks Riverss 16. jūnijā tika iecelts par "Clippers" prezidentu basketbola operāciju jautājumos, saglabājot arī galvenā trenera amatu.

Izmantotie resursi:
ESPN

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-07-23 14:18, pirms 10 gadiem
tad jau Clippers var sākt meklēt jaunu treneri...tik ātri jau no Stērlinga netiks vēl vaļā....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-07-23 15:45, pirms 10 gadiem
Joprojäm? Ir tak jäbeidz chìkstèt un jagatawojas jaunajai sezonai. Vinja viedoklis ir un paliek vinja viedoklis. Tas rasisma balagäns jau kljùst par stulbu ieradumu. Es saprastu ja kädu melno nenjemtu komandä vai vèrstu vardarbìbu pret kädu. Bet shis jau ir auzäs. Kur tad paliek amerikas värda brìvìba? Un ja esi mìkstais tad asti käjstarpè un tinies. Bet ja nè tad ar augstu paceltu galvu izdari darbu lìdz galam un tad pienjem lèmumu!

  -1 [+] [-]

, 2014-07-23 17:04, pirms 10 gadiem
RajonRondo rakstīja: Joprojäm? Ir tak jäbeidz chìkstèt un jagatawojas jaunajai sezonai. Vinja viedoklis ir un paliek vinja viedoklis. Tas rasisma balagäns jau kljùst par stulbu ieradumu. Es saprastu ja kädu melno nenjemtu komandä vai vèrstu vardarbìbu pret kädu. Bet shis jau ir auzäs. Kur tad paliek amerikas värda brìvìba? Un ja esi mìkstais tad asti käjstarpè un tinies. Bet ja nè tad ar augstu paceltu galvu izdari darbu lìdz galam un tad pienjem lèmumu!
Vārda brīvība tur pat vien ir. Bet varbūt neesi dzirdējis par tādu lietu, ka par saviem vārdiem ir jāatbild?

     [+] [-]

, 2014-07-23 17:05, pirms 10 gadiem
Un aizies uz LAL! Es tak Lakers vietā kko sāktu muhļīt!

  +1 [+] [-]

, 2014-07-23 17:09, pirms 10 gadiem
Gangsteris Pigvīns Krosbijs rakstīja: O dokam ir LA kings cepuri labi labi tas priecē
Ja, jo Doks kaa jau zinams ir viens no labakajiem NHL treneriem.

p.s. NBA - Sacramento Kings
p.s.s. LAL jaliek lietaa savs sharms un jasak bidit lietas.

  -1 [+] [-]

, 2014-07-23 17:48, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Lai jau tinās prom... Neko nesaku, labs speciālists, bet ja nesaprot, ka viņam šis prezidenta un trenera amats kā aklai vistai grauds klēpī iekrita... Varēs iet atkal tikai trenēt, diez vai prezidentu viņam kāds piedāvās.

A par Clippers - ir pietiekami daudz balto treneru, kas atbalsta a.god. Stērlinga kunga politiku, tā kā tādā klubā visai ātri atradīs labu treneri vietā.
Tikai klāt ir vēl viena problēma. Arī komandas kapteinis jebšu CP3 ir tādi paši uzskati, kā Dokam.

Tāpēc arī vajag palasīt vairākus avotus... ne tikai tev to saku, bet arī autoram, jo tas būtu pieminēšanas vērts.

Bet nu neticu, ka kāds kaut kur aizies, ja arī Sterlings paliks.

     [+] [-]

, 2014-07-23 17:49, pirms 10 gadiem
One Man Show! rakstīja: Un aizies uz LAL! Es tak Lakers vietā kko sāktu muhļīt!
LAL vēl biku jāpagaida sastāvs pāris(daudz) sezonas......

  +1 [+] [-]

, 2014-07-23 17:52, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tikai klāt ir vēl viena problēma. Arī komandas kapteinis jebšu CP3 ir tādi paši uzskati, kā Dokam.

Tāpēc arī vajag palasīt vairākus avotus... ne tikai tev to saku, bet arī autoram, jo tas būtu pieminēšanas vērts.

Bet nu neticu, ka kāds kaut kur aizies, ja arī Sterlings paliks.
Ja trenera atkāpšanās NBA ir ierasta lieta (turklāt šādi precedenti ir bieži), tad Chris Polam ir spēkā esošs kontrakts, un ja viņš turpinās izrādīt neapmierinātību, varētu notikt kāds maiņas darījums, kas būs izdevīgs gan viņam, gan komandai.
Protams, Clippers sastāvs var mainīties, tad jau redzēs.

Ja atceramies, līdzīgos apstākļos Chris Paul bija spiests aiziet arī no NO, maiņas darījums. Nu būs viņam vēl viens tāds gadījums, spēles kvalitāti jau viņam tas neietekmēs.

     [+] [-]

, 2014-07-23 20:27, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: LAL vēl biku jāpagaida sastāvs pāris(daudz) sezonas......
Tici vai nē, bet baumas ap šo visu arī ir, ka LAL lenc Doku. Jo itkā jau šamie sen paziņoja, ka tuvākajā laikā prezentēs HC. Bet nu tas tuvākais laiks ir baigi izstiepies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-07-23 22:16, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ja trenera atkāpšanās NBA ir ierasta lieta (turklāt šādi precedenti ir bieži), tad Chris Polam ir spēkā esošs kontrakts, un ja viņš turpinās izrādīt neapmierinātību, varētu notikt kāds maiņas darījums, kas būs izdevīgs gan viņam, gan komandai.
Protams, Clippers sastāvs var mainīties, tad jau redzēs.

Ja atceramies, līdzīgos apstākļos Chris Paul bija spiests aiziet arī no NO, maiņas darījums. Nu būs viņam vēl viens tāds gadījums, spēles kvalitāti jau viņam tas neietekmēs.
Nu pag..... vai tad arī treneriem nav līgumi? Tak ir? Un tiek lauzti. Un spēlētājs arī var likt mīksto komandai savādākos veidos.

Es jau nesaku, ka tas ietekmēs CP3 spēli, bet LAC spēli tas noteikti ietekmētu, ja CP3 aizietu.

Kaut kā neatceros, ka CP3 būtu bijis kaut ko neapmierināts ar Hornetiem. Ja nemaldos, viņu aizmainīja, jo komanda bija līgas apgādībā, ar domu iegūt pēc iespējas vairāk jaunos un pikus nākotnei.

  -1 [+] [-]

, 2014-07-23 22:18, pirms 10 gadiem
One Man Show! rakstīja: Tici vai nē, bet baumas ap šo visu arī ir, ka LAL lenc Doku. Jo itkā jau šamie sen paziņoja, ka tuvākajā laikā prezentēs HC. Bet nu tas tuvākais laiks ir baigi izstiepies.
Tu gribi teikt, ka jau šosezon? KKā neticu.

Tad arī kaut kā jocīgi- LAC dabūja Doku "maiņas" darījumā. Tad jau LAL arī kaut kas jādod būs pretī, lai Doks neparakstītos ar LAC.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-23 22:53, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tu gribi teikt, ka jau šosezon? KKā neticu.

Tad arī kaut kā jocīgi- LAC dabūja Doku "maiņas" darījumā. Tad jau LAL arī kaut kas jādod būs pretī, lai Doks neparakstītos ar LAC.
nu teorētiski jau viņš var iet pensijā un komentēt spēles - līgums lauztos. pēc tam, kad izdomātu atkal trenēt viņš to darīt varētu dajebkur

  -1 [+] [-]

, 2014-07-23 22:55, pirms 10 gadiem
ventilators rakstīja: nu teorētiski jau viņš var iet pensijā un komentēt spēles - līgums lauztos. pēc tam, kad izdomātu atkal trenēt viņš to darīt varētu dajebkur
Ja tā varētu, tad visi tā darītu, kad gribētu.

     [+] [-]

, 2014-07-23 22:59, pirms 10 gadiem
Buļļi T-wolviem piedāvā Miroticu, Gibsonu un Makdermotu pret Lavu. Un viniem tas patīk pat labāk kā klīvlendas piedāvājums.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-24 08:55, pirms 10 gadiem
Rasisms ir taada huinja. lai gan tas ir labs veids kaa sevi aizsargat, kaa to dara likdegunji.