Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kurucs Bruklinas "Nets" preses konferencē runā par draftu, progresu un Durentu

Agris Suveizda

Kurucs Bruklinas "Nets" preses konferencē runā par draftu, progresu un Durentu
Rodions Kurucs, Šons Markss un Džanans Musa
Foto: Bruklinas "Nets"

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Bruklinas "Nets" nākamajā dienā pēc Rodiona Kuruca un bosnieša Džanana Musas draftēšanas preses konferencē iepazīstināja medijus ar abiem spēlētājiem. "Nets" ģenerālmenedžeris Šons Markss nevēlējās komentēt latvieša izpirkuma detaļas no "Barcelona" - tam vēl būšot laiks visu vasaru -, taču uzsvēra, ka gan Musa, gan Kurucs nākamsezon būs vienībā.

"Biju superpārsteigts, ka "Nets" izvēlējās mani, taču vēlējos nokļūt tieši šeit. Esmu priecīgs, ka esmu šeit. Zinu, ka klubs ir lielisks, ka personāls ir lielisks un ka šī ir lieliska vieta, kur attīstīties jaunam spēlētājam," sacīja Rodions Kurucs. "Kādās pozīcijās varu spēlēt? Otrā, trešā, ceturtā numura pozīcijās – kur vien trenerim mani vajadzēs."

Bruklinas ģenerālmenedžeris Šons Markss komentēja, kādēļ draftēja abus eiropiešus: "Man abos spēlētājos patika viņu pārliecība, spēlējot augstā līmenī. Arī tas, kā viņi uzvedas laukumā un kā sevi pierāda svarīgos brīžos spēlē. Reizēm var būt sarežģīti salīdzināt jaunus spēlētājus, kuri spēlē Eirolīgā, un tā paša vecuma spēlētājus koledžā, taču viņi spēlēja augstā līmenī. Tāpat mums patika abu spēlētāju prasmes uzbrukumā. Viņi abi ir izsalkuši un alkst sevi apliecināt un pilnveidoties. Tās ir īpašības, kuras ir redzamas aiz slēgtām durvīm [treniņos], nevis laukumā."

"Kad šogad pirmoreiz ierados Bruklinas "Nets", man viss patika, jo visi - sākot no fizioterapeitiem un treneriem – pret mani labi izturējās un visi bija jauki cilvēki. Un, kā jau teicu, šeit tiek daudz strādāts ar jaunajiem spēlētājiem. Un tas jaunajiem spēlētājiem ir ļoti svarīgi – lai viņiem tiktu radīti visi nepieciešamie apstākļi, lai progresētu," teica Kurucs. Abiem spēlētājiem tika vaicāts, kuriem basketbolistiem viņi centušies līdzināties. "Man patīk Kevins Durents un Gordons Heivords," atzina Kurucs. "Vairāk līdzinos Durentam, jo arī es esmu kaulains un metu līdzīgā stilā. Varētu sevi vairāk salīdzināt ar viņu."

"Kā manu attīstību ietekmējusi pieredze dažāda vecuma izlasēs? Tas patiesībā ir ļoti svarīgi. Šeit [ar jauniešiem] tiek strādāts profesionālāk un tiek strādāts vairāk, nekā tas notiek Eiropā, jo Eiropā mums jau ir jābūt gataviem spēlēt. Ja pievienojies pieaugušo izlasei, ir jābūt gatavam spēlēt un sacensties. Šeit tas vairāk ir process – ja katru dienu smagi strādāsi, tad kādu dienu sasniegsi savu." Vaicāts par vasaras plāniem, Kurucs piekrītoši pamāja ar galvu uz jautājumu par dalību Vegasas Vasaras līgā, kas notiks no 6. līdz vēlākais 17. jūlijam (Eiropas U20 čempionāts norisināsies no 13. līdz 20. jūlijam), savukārt par pieaugušo izlasi Kurucs atbildēja ar vārdu "redzēsim".

Vēlāk preses konferencē uz jautājumu, vai abi spēlētāji ir bijuši pazīstami iepriekš, Musa atklāja, ka pirmo spēli Bosnijas un Hercegovinas kreklā [kadetu vecumā] aizvadījis tieši pret Kurucu. "Viņš mums sadeva pa pakaļu. Guva kādus 28-30 punktus un kādas astoņas reizes trieca bumbu grozā. Viņu atceros ļoti labi," teica Musa. Runa acīmredzot bijusi par pārbaudes spēli, jo Eiropas čempionātā Ogrē Kurucs uzvarā pār bosniešiem (63:55) iemeta "tikai" 13 punktus, kamēr Džanans tika pie 20 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām.

Preses konferences noslēgumā Kurucam, protams, tika prasīts, cik labi viņš pazīst "Nets" konkurentes Ņujorkas "Knicks" zvaigzni Kristapu Porziņģi: "Pārāk labi viņu nepazīstu, esam dažas reizes runājuši. Izlase? Nē, izlasē ar viņu neesam spēlējuši kopā. Vienreiz satiku viņu, pirms viņš tika draftēts, bet pēc tam neesam tikušies. Ceru, ka kādu dienu spēlēsim kopā izlasē." Un ka spēlēsi šeit pret viņu, sekoja piebilde no zāles. "Protams. Un [ceru, ka] sadošu viņam pa pakaļu," smaidot noteica Kurucs.

Atgādinām, ka 20 gadus vecais cēsnieks kļuva par sesto latvieti, kurš izraudzīts Nacionālās basketbola asociācijas draftā. "Nets" viņu izvēlējās otrajā kārtā ar 40. kopējo kārtas numuru. Iepriekš sava vārda nosaukšanu drafta ceremonijā dzirdējuši Andris Biedriņš, Dāvis Bertāns, Jānis Timma, Kristaps Porziņģis un pērn arī Anžejs Pasečņiks.

Pilnu preses konferences ierakstu skaties ŠEIT.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-23 01:37, pirms 6 gadiem
Beat his ass

     [+] [-]

, 2018-06-23 07:51, pirms 6 gadiem
Tad sanak ka tiešām U-20 viņš nespelēs.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-23 08:16, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Tad sanak ka tiešām U-20 viņš nespelēs.
Tas jau tā kā būtu skaidrs.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-23 08:32, pirms 6 gadiem
Kaa Durents? Doshot KP pa pakalu? Nopietni vai tik jokus pleesh?
Slēpts komentārs: Impērija

     [+] [-]

, 2018-06-23 08:39, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Tad sanak ka tiešām U-20 viņš nespelēs.
Tiekot nodraftētiem parasti uz pieaugušo izlasi neaizbrauc kur nu vel u20. Tagad Lauva varēs klaigāt dubultā Bet reali nav pamata kliegt vai ko pārmest, čalim tagad jātiek 12iekā un jādomā, kā sevi pierādīt lai tiktu prom no stabilā Barcas benķa, kurš viņu 100% gaida nākamsezon, jo visiem skaidrs ka nepagarinās līgumu ar Barcu

     [+] [-]

, 2018-06-23 08:47, pirms 6 gadiem
Robis rakstīja: Tiekot nodraftētiem parasti uz pieaugušo izlasi neaizbrauc kur nu vel u20. Tagad Lauva varēs klaigāt dubultā Bet reali nav pamata kliegt vai ko pārmest, čalim tagad jātiek 12iekā un jādomā, kā sevi pierādīt lai tiktu prom no stabilā Barcas benķa, kurš viņu 100% gaida nākamsezon, jo visiem skaidrs ka nepagarinās līgumu ar Barcu
Mja U-20 nepalīdzēs Kārlis Garoza,Kohs un Kurucs tāka liekas ka no B divīzijas āra netiks.

  +3 [+] [-]

, 2018-06-23 09:06, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Mja U-20 nepalīdzēs Kārlis Garoza,Kohs un Kurucs tāka liekas ka no B divīzijas āra netiks.
U-20 ir bezvērtīgākais no visiem jauniešu turnīriem, jo tiem čaļiem jau jābūt pro līmenī spēlējot klubos, bet labākajiem jābūt pieaugušajos rezervē, nevis jāmuļājas pa jauniešu izlasi

  +2 [+] [-]

, 2018-06-23 10:30, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Mja U-20 nepalīdzēs Kārlis Garoza,Kohs un Kurucs tāka liekas ka no B divīzijas āra netiks.
Kohu lai kā arī gribētu tu nevarētu redzēt U20 izlasē, jo par gadu jaunāku viņu nepataisīsi. Kohs ir 97. gads.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-23 10:35, pirms 6 gadiem
Robis rakstīja: Tiekot nodraftētiem parasti uz pieaugušo izlasi neaizbrauc kur nu vel u20. Tagad Lauva varēs klaigāt dubultā Bet reali nav pamata kliegt vai ko pārmest, čalim tagad jātiek 12iekā un jādomā, kā sevi pierādīt lai tiktu prom no stabilā Barcas benķa, kurš viņu 100% gaida nākamsezon, jo visiem skaidrs ka nepagarinās līgumu ar Barcu
Tak jau parakstīja ar Nets. Kāda vēl Barca?

     [+] [-]

, 2018-06-23 10:46, pirms 6 gadiem
loook ploik! rakstīja: Tak jau parakstīja ar Nets. Kāda vēl Barca?
viņš izpirkts nav, tā kā pašlaik ir pilnīgi vienalga ar ko un kādu līgumu parakstījis, ja NETS neizpērk, tad Barca saglabā uz viņu tiesības

  +8 [+] [-]

, 2018-06-23 12:17, pirms 6 gadiem
Man nav skaidrs, kāpēc jāsmejas par Kuruca neveiksmīgo sezonu. Ir jāpriecājas, ka viņš tika draftēts un ir nonācis vājā komandā, kurā par darbu treniņos tiks atalgots ar spēles laiku. Man ir patiess prieks, ka viņu draftēja un es tiešām ceru uz veiksmīgu sezonu.

     [+] [-]

, 2018-06-23 12:48, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: viņš izpirkts nav, tā kā pašlaik ir pilnīgi vienalga ar ko un kādu līgumu parakstījis, ja NETS neizpērk, tad Barca saglabā uz viņu tiesības
Nu tu arī atradi, kur piesieties. Robis nemaz nezināja par tādu Nets līgumu.
Bez tam, izpirkuma summa noteikti ir lielāka kā 675k, tāpēc Kalnītis lai meklē naudu, ja grib nopelnīt nākotnē.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-23 14:00, pirms 6 gadiem
Izskatās, ka viss ir Kuruca rokās. Smags darbs un lai veicas! Gaidam trešo latvieti NBA nākamsezon!

  +1 [+] [-]

, 2018-06-23 14:08, pirms 6 gadiem
loook ploik! rakstīja: Nu tu arī atradi, kur piesieties. Robis nemaz nezināja par tādu Nets līgumu.
Bez tam, izpirkuma summa noteikti ir lielāka kā 675k, tāpēc Kalnītis lai meklē naudu, ja grib nopelnīt nākotnē.
Un Tu nezināji par Barcu

  +2 [+] [-]

, 2018-06-23 14:28, pirms 6 gadiem
Kaut kā neticās, ka Barca samazinājusi izpirkumu 8 reizes. Gan jau kādi 500k būs jāpiemaksā no nba algas... Bet nu trenēties nba un sēdēt uz beņķa varētu arī par velti, lai attīstītos.

     [+] [-]

, 2018-06-23 14:32, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Un Tu nezināji par Barcu
Lai nu tā būtu.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-27 16:47, pirms 6 gadiem
Kurucs Bruklinas "Nets" preses konferencē runā par draftu, progresu un Durentu

Durentu nu jebaķ kapaķ savu mūžu neesmu dzirdējis tai pus dīķī kādu sakam Durjents ar e, kāpēc mums te jākropļo, nu pipec. Varbūt uzreiz varēja Dureints ))