Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ntilikina: "Būs lieliski spēlēt pikenrolu ar Porziņģi"

Andrejs Siliņš

Ntilikina: "Būs lieliski spēlēt pikenrolu ar Porziņģi"
Frenks Ntilikina
Foto: AP / Scanpix

Pēc tam, kad Ņujorkas "Knicks" Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju izvēles ceremonijā ar 8. numuru draftēja franču saspēles vadītāju Frenku Ntilikinu, jaunais basketbolists priecājās, ka jaunajā sezonā varēs spēlēt kopā ar Latvijas valstsvienības spēka uzbrucēju Kristapu Porziņģi.

"[Par iespējamo Porziņģa aizmainīšanu] neko nezinu. Būtu lieliski spēlēt kopā ar Kristapu. Domāju, ka centīšos padarīt savus komandas biedrus labākus. Abi [ar Kristapu] esam eiropieši, mums abiem ir laba spēles izpratne un spēlēt "pick'n'roll" ar Kristapu būs lieliski," pēc draftēšanas sacīja Ntilikina.

18 gadus vecajam aizsargam jau pāris stundas pēc drafta jāsēžas čārterreisā atpakaļ uz Franciju, jo vakarā paredzēta izšķirošā piektā spēle Francijas čempionātā - Ntilikinas pārstāvētā "Strasbourg" pēdējo maču cīņā par titulu pret "Elan Chalon" aizvadīs izbraukumā.

196 centimetrus garais un 86 kilogramus smagais Ntilikina sevi plašākai publikai pieteica 2014. gada Eiropas U16 čempionātā Latvijā, palīdzot Francijai finālā uzveikt Rodiona Kuruca, Artūra Strautiņa un citu latviešu jauno talantu pārstāvēto Latvijas komandu. Pagājušā gada decembrī Turcijā Ntilikina ne tikai atkārtoja to pašu U18 čempionātā, bet arī pats kļuva par čempionāta vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

Profesionālajā basketbolā Ntilikina ir jau divus gadus, no 2015. gada pārstāvot "Strasbourg" vienību. Abās sezonās Ntilikina atzīts par labāko jauno spēlētāju Francijas čempionātā. Šosezon Ntilikina vidēji 18 minūtēs guva 5,2 punktus, izcīnīja 2,1 atlēkušo bumbu un atdeva 1,4 rezultatīvas piespēles. Izslēgšanas turnīrā aizsargam 21 minūtē 5,6 punkti, 2,6 bumbas un 1,8 piespēles.

  -2 [+] [-]

, 2017-06-23 05:29, pirms 7 gadiem
Tikai Trīsstūris, nekāda pick'n rolla; un - šis puisis un Eiropietis?!

     [+] [-]

, 2017-06-23 05:36, pirms 7 gadiem
Un...runajot par Porziņģi - lasīju Tweetu, ka Fēniksa vēl nav beigusi sarunas par Porziņģa maiņu, un viņi paņēma Džošu Džeksonu, ko gribēja Fils.

  -2 [+] [-]

, 2017-06-23 06:40, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: Un...runajot par Porziņģi - lasīju Tweetu, ka Fēniksa vēl nav beigusi sarunas par Porziņģa maiņu, un viņi paņēma Džošu Džeksonu, ko gribēja Fils.
Ar Fīniksu sarunas ir strupceļā vai ta teikt izgazušas-Fils gribeja Bukeru pret Porziņģi iemainit,bet Finiksa no tadas maiņas atteicas !
Fils negribeja Džeksonu bet gan temeja uz somu Markanenu,ka otrais variants bija Francuzietis Ntitilikina.
Un visticamak Porzingis paliks Nujorkā,jo par porzingi tiek prasits nereals pieprasijums uz ko neviena komanda nav gatava dot preti ! Un ja ari butu kada gatava-ko tad Fils liks PF pozicija? ne jau Tomasu ka sakumsastava cinitaju

  +2 [+] [-]

, 2017-06-23 08:18, pirms 7 gadiem
Canuks20- fils negribēja jacksonu? Tu smejies? Uzzini vairāk pirms runā. Par bukeru nevarēja būt ne runas. Praktiski viss tavs komentārs ir ar aplamībām, kas saliktas kopā no novecojušas vai vispār neprecīzas info. Pēdējās stundās pirms drafta fils ar bostonu veda sarunas dēļ jacksona tieši, jo gribēja caur 3sho picku tikt pie viņa. Un somu būtu draftējis tikai porzinga aizmainīšanas gadījumā. Priecīgus svētkus!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-23 13:17, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: Tikai Trīsstūris, nekāda pick'n rolla; un - šis puisis un Eiropietis?!
Lasot rakstu zināju, ka kāds būs iekomentējis par eiropieti. Protams, izcelsmes un izskata ziņā viņš nav eiropietis, bet tas bija domāts basketbola kultūras ziņā. Tiem, kas nāk no Amerikas bieži vien piemīt niķis pārāk ņemt spēli uz sevi, bet tie paši melnie no Francijas kā Pārkers, Batums, Diāvs, Gobērs un Turiafs vienmēr ir spēlējuši komandas interesēs.