Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA oficiāli apstiprina, ka runā par sezonas atsākšanu jūlija beigās Disneja Pasaulē

Rolands Eliņš

NBA oficiāli apstiprina, ka runā par sezonas atsākšanu jūlija beigās Disneja Pasaulē
Lebrons Džeimss NBA mačā. Foto: Zumapress.com

Nacionālās basketbola asociācijas preses pārstāvji apstiprinājuši medijam ESPN, ka sāktas pārrunas ar „Disney” par NBA sezonas atsākšanu jūlija beigās.

„NBA sadarbībā ar spēlētāju asociāciju ir sākusi situāciju izpētošās sarunas ar Volta Disneja uzņēmumu par NBA 2019./20. gada sezonas atsākšanu Disneja Pasaules sporta kompleksā Floridā, kas tiktu izmantots kā vienīgā sporta bāze NBA spēlēm, treniņiem un komandu izmitināšanai,” paziņojumā presei apstiprināja NBA, uzsverot, ka prioritāte joprojām ir spēlētāju un komandu pārstāvju veselība, attiecīgi NBA turpina strādāt pie drošības noteikumu ievērošanas un spēlēm nepieciešamo drošības protokolu izstrādāšanas.

Disneja Pasaules sporta kompleksā ir trīs arēnas un vairākas viesnīcas, kur būtu iespējams izmitināt komandu pārstāvjus un izveidot nosacītu burbuli. Iespēja par sezonas atlikušās daļas izspēlēšanu centralizēti Floridā tika piesaukta jau iepriekšējā mēnesī, taču NBA līdz šim izvairījusies no konkrētu datumu piesaukšanas sezonas atsākšanas kontekstā.

Ja sezona atsāksies jūlija beigās, kas ir nedaudz vēlāk nekā līdz šim prognozēts, vēl paliek aktuāls jautājums, vai līdz galam vispirms tiks izspēlēta regulārā sezona, vai arī uzreiz sāksies izslēgšanas spēles.

ESPN ziņo, ka līgas vadībai nākamajā nedēļā paredzēts konferences zvans ar klubu vadītājiem, kad tiks sniegtas jaunas norādes par situāciju pandēmijas laikā un potenciālo sezonas atsākšanos. Klubu vadītāji paredz, ka jūnija sākumā līga sāks aicināt klubus atsaukt spēlētājus, kuri pandēmijas laikā devušies mājās.

NBA sastādījusi plānu ar vairākiem posmiem, ierēķinot laiku spēlētāju karantīnai, individuālajiem treniņiem klubu bāzēs un pēc tam oficiālajai treniņnometnei. Ja nebūs negatīvu pavērsienu pandēmijas sakarā, NBA cer jūnijā dot apstiprinošo signālu par sezonas atsākšanos un aizvadīt pirmās spēles jūlija beigās.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...