Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Clippers" pagarina līgumu ar galveno treneri Riversu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Clippers" pagarina līgumu ar galveno treneri Riversu
Doks Riverss
Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Losandželosas "Clippers" pagarinājusi līgumu ar galveno treneri Doku Riversu.

57 gadus vecais Riverss par "Clippers" galveno treneri strādā kopš 2013. gada, bet šosezon komanda pirmo reizi kopš 2011. gada nespēja kvalificēties izslēgšanas turnīram. Sezonas gaitā un arī pēc regulārā čempionāta izskanēja informācija, ka viņa dienas Losandželosā varētu būt skaitītas, tomēr tas neapstiprinājās.

Šo piecu sezonu laikā ar "Clippers" komandu Riverss guvis 259 uzvaras un cietis 151 zaudējumu, kas šajā laika posmā ir piektais labākais rādītājs līgā.

Savukārt NBA kā galvenais treneris Riverss strādājis jau 19 sezonas, kuru laikā gūtas 846 uzvaras un ciesti 624 zaudējumi. Starp šobrīd aktīvajiem treneriem viņš aiz Sanantonio "Spurs" stūrmaņa Grega Popoviča ir otrais panākumiem bagātākais speciālists.

Kā treneris Riverss no 1999. līdz 2003. gadam strādāja ar Orlando "Magic", bet pēc tam pārņēma Bostonas "Celtics" stūri. Šo vienību viņš 2008. gadā aizveda līdz NBA čempiontitulam.

Vēl 2014. gadā "Clippers" komanda Riversa vadībā uzstādīja kluba rekordu, jo guva 57 uzvaras 82 spēlēs, bet šajā sezonā tika gūti 42 panākumi, kas lika palikt desmitajā vietā Rietumu konferencē un ārpus "play-off". Speciālists izslēgšanas turnīrā nav iekļuvis pirmo reizi kopš 2007. gada.

Izmantotie resursi:
LETA