Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Popovičs: "Mūsu jaunajiem spēlētājiem priekšā spoža nākotne"

Popovičs: "Mūsu jaunajiem spēlētājiem priekšā spoža nākotne"
Gregs Popovičs
Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās basketbola asociācijas pirmo finālisti kļuvusi Goldensteitas "Warriors", kas izbraukumā ar 129:115 pieveica latvieša Dāvja Bertāna pārstāvēto Sanantonio "Spurs", sērijā ņemot virsroku ar 4-0. "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs atzinīgi izteicās par jaunpienācēju sniegumu un atklāja, kāpēc Manu Džinobili maču sācis starta pieciniekā.

"Apsveicu "Warriors" ar iekļūšanu finālā. Viņi spēlēja lielisku basketbolu, kuru bija interesanti skatīties. Teicami paveiks darbs," pēc izstāšanās no cīņas par NBA finālu sacīja Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs.

Viņš starta pieciniekā pirmo reizi kopš 2013./14. gada sezonas sūtīja argentīnieti Manu Džinobili, kuram jūlijā apritēs 40 gadi un kurš, iespējams, aizvadījis pēdējo maču karjerā. "Viņš gāja starta pieciniekā, jo respektējam viņu. Tā bija cieņas izrādīšana. Pirms spēles domāju par to, vai tā ir viņa pēdējā spēle karjerā, un negribēju palaist garām iespēju izrādīt godu mūsu fanu priekšā par daudzu gadu garumā nodemonstrēto pašaizliedzību," turpināja Popovičs.

"Saprotiet, viņš ir nākamais Slavas zāles iemītnieks, kurš pēdējos desmit gadus neprotestēja pret iesaistīšanos mačā no rezervistu soliņa, jo zināja, ka tas mūs padarīs par labāku komandu," par Džinobili attieksmi stāstīja Popovičs. "Viņš ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc kā komanda esam sasnieguši augstākos mērķus. Un viņš bija pelnījis atzinību un cieņu, lai sajustu, ka mēs novērtējam visu, ko viņš gadu garumā ir ziedojis."

"Viņš ir īpašs spēlētājs un cilvēks. Viņš ir viens no tiem, kurš ar pašatdevi un cīņassparu kļūst par komandas sirdi un dvēseli. Šajā ziņā viņam nav daudz līdzīgu basketbolistu – Maikls Džordans, Kobe Braients, Maģiskais Džonsons, Lerijs Bērds. Viņā mīt īpaša attieksme un uguntiņa," teica Popovičs. "Ja viņš izlems atgriezties – tas ir viņa pārziņā. Es necentīšos iespaidot lēmuma pieņemšanu."

"Aprakstīt emocijas pašlaik ir ļoti grūti," pēc zaudējuma teica Džinobili, norādot, ka vēl nav pieņemts lēmums par karjeras beigšanu vai turpināšanu. "Just, ka tevi kāds tik ļoti novērtē, mīl un respektē… Tādas sajūtas meklējam mēs visi. Galvenais, ja tas notiek brīdī, kad to negaidi. Bija patīkami un novērtēju to." Kad argentīnietis divas ar pusi minūtes līdz beigām tika nomainīts, līdzjutēji skandēja viņa vārdu.

"Sērijā pret Memfisu brīžiem jutu, ka vairs neesmu gatavs šāda līmeņa basketbolam. Sērijā pret "Warriors" spēlēju labāk. Bija vairāk enerģijas, jutos noderīgāks komandai. Jā, jūtu, ka varu vēl spēlēt," norādīja Džinobili. "Tomēr tas nebūs iemesls, kāpēc beigšu karjeru vai turpināšu spēlēt."

"Viss atkarīgs no tā, kā jutīšos. Vai vēlos tam visam iet cauri vēlreiz. Šovakar pat bija sajūta, ka viņi vēlas, lai beidzu karjeru. Spēle bija vienas lielas svinības. Nav noslēpums, ka tas mirklis tuvojas. Gribu pagaidīt trīs vai četras nedēļas, aprunāties ar sievu un tikai tad pieņemt lēmumu," norādīja Džinobili. Viņš sacīja, ka izvēle ir starp divām neticamām iespējām – turpināt spēlēt vai vairāk laika pavadīt kopā ar ģimeni.

Savukārt Popovičs novērtēja Sanantonio "Spurs" jauno spēlētāju, tostarp Dāvja Bertāna, pienesumu: "Mums ir laba grupa jauniešu. Mums bija septiņi jauni spēlētāji, kuri aizvadīja labu sezonu. Kad ir septiņi jaunpienācēji, kuri laukumā devās bez Tima Dankana pleca, regulārajā sezonā uzvarēja 61 spēlē, aizvadīja labu pirmo un otro kārtu, labi sāka Rietumu konferences finālu, tad jāsaka, ka viņi izdarīja visu. Domāju, ka viņu nākotne ir spoža."

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports
ASAP Sport


, 2017-05-23 09:07, pirms 7 gadiem
Strauji jāmeklē kāds prospekts garajā galā, citādi Marejs ar Kavai 2atā neizvilks. Ja pieliktu klāt kādu centru, saglabājot labos role-playerus (Grīns, Petijs, Simonds, ļoti iespējams Dāvis), dinastija turpinātu iet uz priekšu!
, 2017-05-23 09:17, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Strauji jāmeklē kāds prospekts garajā galā, citādi Marejs ar Kavai 2atā neizvilks. Ja pieliktu klāt kādu centru, saglabājot labos role-playerus (Grīns, Petijs, Simonds, ļoti iespējams Dāvis), dinastija turpinātu iet uz priekšu!
Kādu laiku Spurs būs jāatkāpjas no izredzēm tikt pāri 1. kārtai. Vienīgais nopietnais spēks paliek Lenards. Pārējie nav titula pretendentu komandas spēlētāji
, 2017-05-23 09:25, pirms 7 gadiem
Lai arī cik labi Dāvis spēlētu, nav baigā pārliecība par viņa spēli. Domāju nākamsezonu viņam iedos, bet ja būs bāls sniegums, tad būs grūti ielīst arī citu komandu starting 5, bet Dāvis jau kā latvietis pierādīs pretējo, tā kā vēlu veiksmi
, 2017-05-23 09:54, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Kādu laiku Spurs būs jāatkāpjas no izredzēm tikt pāri 1. kārtai. Vienīgais nopietnais spēks paliek Lenards. Pārējie nav titula pretendentu komandas spēlētāji
1.kārtai pietiek ar Odridžu un Lenardu. Titula cīņai gan nepieciešams pirmā piecinieka saspēles vadītājs un centrs. Manos sapņos - Konlijs un Gobērs
, 2017-05-23 10:03, pirms 7 gadiem
teemusalami rakstīja: 1.kārtai pietiek ar Odridžu un Lenardu. Titula cīņai gan nepieciešams pirmā piecinieka saspēles vadītājs un centrs. Manos sapņos - Konlijs un Gobērs
Oldridžs izskatījās vāji. Lenarda īsto spēku pret nopietnu komandu izslēgšanas spēlēs diemžēl nebija iespējams novērtēt. Vajadzīga diezgan nopietna sastāva pārkārtošana, jo savos apcirkņos pēc Parkera un Džinobili karjeras beigām pagaidām nav nopietnu aizvietotāju. Interesanti būs redzēt, ko Spurs darīs vasarā
, 2017-05-23 10:05, pirms 7 gadiem
Būtu jau laikam laiks doties pelnītā atpūtā. Tāpat ir leģenda.
Plus vēl atbrīvotu 14 miljonus spējīgo jauniešu algām...
, 2017-05-23 10:10, pirms 7 gadiem
, 2017-05-23 10:12, pirms 7 gadiem
cobham rakstīja: ...būs grūti ielīst arī citu komandu starting 5...
Neviens viņu neņēma kā starting 5 un tam nav paredzēts. Nedomāju, ka nākt no soliņa ir viņa vieta tuvākos dažus gadus. 15 min no soliņa NBA čempiona pretendentu komandā ir pat ļoti OK. Uzskatu, ka sev atvēlētajā laikā ļoti labi padarīja savu darbiņu. Viņa efektivitāti ir atzinuši arī apsaktnieki. Bez nekādas piepušķošanas. Šī viņam bija vien 1.sezona līgā. Viss būs kārtībā. Lai tik veselība turas.
, 2017-05-23 10:50, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Oldridžs izskatījās vāji. Lenarda īsto spēku pret nopietnu komandu izslēgšanas spēlēs diemžēl nebija iespējams novērtēt. Vajadzīga diezgan nopietna sastāva pārkārtošana, jo savos apcirkņos pēc Parkera un Džinobili karjeras beigām pagaidām nav nopietnu aizvietotāju. Interesanti būs redzēt, ko Spurs darīs vasarā
Kas tur ko novērtēt, paskaties pirmo spēli ar GS, atceries regulāro sezonu un to, ka viņš ir finālu MVP. TOP 5 spēlētājs līgā, spēlēt prot.
Oldridžs protams ir regresējis no Portlendas laikiem, tomēr viņam vajag blakus labu centru, jo viņš pa lielam ir spēka uzbrucējs, bet neiebilstu arī, ja viņu aizmainītu.
Par vasaru runājot, tur ir saspēlnieki no kā izvēlēties, domāju, ka viens no viņiem izvēlēsies SA. Kaut vai tas pats Tīgs (atkal, sapņos, varbūt CP3)
, 2017-05-23 11:13, pirms 7 gadiem
teemusalami rakstīja: Kas tur ko novērtēt, paskaties pirmo spēli ar GS, atceries regulāro sezonu un to, ka viņš ir finālu MVP. TOP 5 spēlētājs līgā, spēlēt prot.
Oldridžs protams ir regresējis no Portlendas laikiem, tomēr viņam vajag blakus labu centru, jo viņš pa lielam ir spēka uzbrucējs, bet neiebilstu arī, ja viņu aizmainītu.
Par vasaru runājot, tur ir saspēlnieki no kā izvēlēties, domāju, ka viens no viņiem izvēlēsies SA. Kaut vai tas pats Tīgs (atkal, sapņos, varbūt CP3)
Regulārā sezona nav līdz galam rādītājs. Tāds Hārdens ir līgas mega zvaigzne, bet sēriju pret spurām izgāza pilnībā. Izsl. spēles ir cits basketbols. Pirmajā spēlē Warriors nebija gatavi nopietnam basketam lielā pārtraukuma dēļ. Un tā bija tikai 1 spēles pirmā daļa. Lenards, protams, ir ļoti meistarīgs spēlētājs, bet saku vienkārši, ka vēl nav bijis pietiekami daudz iespēju pārliecināties, uz ko viņš ir spējīgs kā izteikts komandas līderis izslēgšanas spēļu sērijā pret reāliem titula pretendentiem. Tad, kad dabūja MVP, viņš nebija komandas līderis, bet izcila mehānisma nozīmīga detaļa
Spurām ir vajadzīgi nopietni pastiprinājumi. Gasols vairs neizskatās pēc top spēlētāja. Marejs neattaisnoja dotās iespējas. Pārkers, ja arī nebeigs karjeru, vairs nav tas. Un neviens cits no rezervistiem arī nepāliecināja, ka spēj dot reālu pienesumu komandā, kas var izcīnīt titulu
Būs interesanti redzēt, kas sanāks. Bet pagaidām ir vairāk jautājumu, bet tieši tas ir interesanti
, 2017-05-23 12:33, pirms 7 gadiem
Par kādu savu neizmantoto iespēju 20 gados Tu runā? Kamēr citi sāk koledžas Sophmore gadu, tikmēr Marejs visu gadu trenējas kopā ar Toniju, Manu, Petiju.
Progress ir iespaidīgs, pat Pops ar viņa spēli nebija rēķinājies un bija gana pārsteigts pēc Pārkera izkrišanas.
Vēl gadu aiz Tonija muguras un būs lietaskoks. Un Spurs jau nu garām iespēju nelaidīs, gluži kā ar Kavai.
, 2017-05-23 14:17, pirms 7 gadiem
Milzs bija negaidīti švaks (vai tiešām nav spējīgs vismaz brīžiem uzņemties līdera lomu?), pērn viņš izskatījās labāks. Oldridžs - pilnīgi nekāds. Izskatās, ka Oldridžs var spēlēt labi tikai tad, kad viņam blakus ir visi pārējie stāri - Lenards, Pārkers, Gazols. Tikko kāda vai kādu nav blakus, tā arī Oldridžs pārvēršas par pelēku kāmi.
Arī Grīns, kur regulārajā reizēm tiešām spīdēja, pleiofos bālais miglas ķēms.
, 2017-05-23 15:28, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Par kādu savu neizmantoto iespēju 20 gados Tu runā? Kamēr citi sāk koledžas Sophmore gadu, tikmēr Marejs visu gadu trenējas kopā ar Toniju, Manu, Petiju.
Progress ir iespaidīgs, pat Pops ar viņa spēli nebija rēķinājies un bija gana pārsteigts pēc Pārkera izkrišanas.
Vēl gadu aiz Tonija muguras un būs lietaskoks. Un Spurs jau nu garām iespēju nelaidīs, gluži kā ar Kavai.
Tad, kad Marejs tika laists uz laukuma, nekā laba nebija. Nepārliecinošas darbības piespēlēs, metienos utt. Pops runā amerikāņu stilā, tāpēc to nevajag nopietni uztvert. Protams, ka viņš savu lolojumu slavēs jebkura gadījumā. Kas būs nākotnē? Redzēsim
Un par Pārkeru grūti teikt, jo iespējams, ka karjera jau ir beigusies
, 2017-05-23 15:47, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Tad, kad Marejs tika laists uz laukuma, nekā laba nebija. Nepārliecinošas darbības piespēlēs, metienos utt. Pops runā amerikāņu stilā, tāpēc to nevajag nopietni uztvert. Protams, ka viņš savu lolojumu slavēs jebkura gadījumā. Kas būs nākotnē? Redzēsim
Un par Pārkeru grūti teikt, jo iespējams, ka karjera jau ir beigusies
Nē, es neko neklausos, es skatos spēles. Tev arī iesaku.
, 2017-05-23 15:52, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Nē, es neko neklausos, es skatos spēles. Tev arī iesaku.
Nu un kā redzētais tevi pārliecināja? Zems metienu procents, kļūdas
Neizdaru nekādus secinājumus par iespējām nākotnē, bet pagaidām viņš nevelk līmeni
, 2017-05-24 11:22, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Nu un kā redzētais tevi pārliecināja? Zems metienu procents, kļūdas
Neizdaru nekādus secinājumus par iespējām nākotnē, bet pagaidām viņš nevelk līmeni
Kā jau minēja... 20 gadi... Kā tu cerēji - ka uzreiz vilks visu komandu un nekad nekļūdīsies?

Un ko vispār var čīkstēt, ka rezervisti nepārliecina un nespētu aizvilkt līdz titulam? Tas taču nav rezervistu uzdevums! Tāpēc jau tie ir rezervisti. Viņiem ir jānokapā tās 10-15 minūtes pret pretinieku rezervistiem un labākajā gadījumā ir vai nu jānutur tā pati rezultāta starpība vai arī tā jāpalielina un viss. Tālāk jau pamatsastāvs atpūtīsies un nāks atpakaļ... Vai tad GSW rezervisti ar kaut ko baigi pārliecina? Arī nē, bet savu darbiņu izdara, kamēr pamatsastāvs atpūšās.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.