Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Lebronam 32 punkti "Cavaliers" otrajā uzvarā, izlīdzinājumu panāk arī "Wizards"

Lebronam 32 punkti "Cavaliers" otrajā uzvarā, izlīdzinājumu panāk arī "Wizards"
Lebrons Džeimss un Lenss Stīvensons
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas izslēgšanas spēlēs otro zaudējumu pirmās kārtas sērijā piedzīvoja Austrumu konferences labākā komanda Toronto "Raptors", izbraukumā ar 98:106 piekāpjoties Vašingtonas "Wizards". 2-2 sērijā panāca arī Lebrons Džeimss un Klīvlendas "Cavaliers", kas viesos ar 104:100 pārspēja Indianas "Pacers".

Vēl četras ar pusi minūtes pirms beigām Indianas "Pacers" atradās vadībā ar divu punktu pārsvaru, tomēr turpinājumā laukumā dominēja Lebrona Džeimsa un Kaila Korvera sadarbība. Snaipera tālmetiens ļāva Klīvlendas "Cavaliers" pārņemt vadības grožus, Lebrons piebalsoja ar precīzu metienu no groza apakšas, Korvers vēlreiz bija precīzs no distances un Džeimss iemeta no groza apakšas, nepilnas divas minūtes pirms beigām "Cavaliers" esot priekšā ar plus seši. Laukuma saimniekiem piecelties no nokdauna vairs neizdevās.

Galvenais uzvaras kaldinātājs bija Džeimss, kurš karjeras laikā nav zaudējis nevienu pirmās kārtas sēriju. Viņš guva 32 punktus, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles, kļūdoties tikai vienu reizi. Lai gan Lebronam neveicās tālmetienos (0/5), viņš aizvadīja 100. playoff maču, kurā izdevies iemest vairāk par 30 punktiem, un vairāk ir tikai Maikla Džordana kontā (109 spēles). Savukārt Korvers, kurš guva 18 punktus, iemeta savu 200. trīspunktnieku playoff karjerā.

Pēc pirmā puslaika Klīvlendas "Cavaliers" piederēja desmit punktu pārsvars, tomēr pēc pārtraukuma spēle sagriezās kājām gaisā, un komanda bija ļoti tuvu trešajam zaudējumam sērijā. Kā norādīja Džeimss, kurš finālā ir atspēlējies no 1-3, neviens nekad nevēlas nonākt iedzinējos ar 1-3. Indianas "Pacers" viss starta piecinieks iemeta vismaz desmit punktus, taču rezultatīvākais spēlētājs maču sāka uz rezervistu soliņa – lietuvietis Domants Sabonis guva 19 punktus, realizējot deviņus no 12 metieniem no spēles. Tikmēr līderis Viktors Oladipo nespēja atrast savu ritmu – 5/20 metienos no spēles.

Izlīdzinājumu sērijā panāca arī Vašingtonas "Wizards", kas vēlreiz sarūgtināja regulārā čempionāta labāko komandu no austrumiem. Piecas minūtes pirms beigām Bredlijs Bīls nopelnīja sesto piezīmi un bija spiests pamest laukumu, lai gan nepiekrita tiesnešu lēmumam. Spēli savās rokās ņēma saspēles vadītājs Džons Vols, kurš turpinājumā guva vai rezultatīvi piespēlēja desmit no "Wizards" 14 punktos un palīdzēja laukuma saimniekiem panākt 2-2. Vēl otrā puslaika ievadā Toronto "Raptors" bija priekšā ar plus 14.

Bīls tāpat bija rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās ar 31 punktu, kamēr Vols pievienoja 27 punktus, 14 rezultatīvas piespēles un sešas atlēkušās bumbas. Abi aizsargi kopā no spēles grozam uzbruka 43 reizes, bet neviens cits mājinieks neizdarīja vairāk par astoņiem metieniem. Toronto "Raptors" rindās labākais ar 35 punktiem, sešām bumbām zem groziem un sešām piespēlēm bija Demārs Derouzens, kurš izpildīja 18 soda metienus. Tikmēr Jons Valančūns laukumā pavadīja tikai 15 minūtes, kuru laikā guva 11 punktus.

NBA izslēgšanas spēļu pirmā kārta

AustrumiRez.RietumiRez.
Raptors- Wizards2-2Rockets-Timberwolves2-1
Celtics-Bucks2-2Warriors-Spurs3-1
Cavaliers-Pacers2-2Thunder-Jazz1-2
76ers-Heat3-1Trail Blazers – Pelicans0-4

, 2018-04-23 08:56, pirms 6 gadiem
Beigās labs džudo pasākums
Cle turpina visus iegūtos pārsvarus zaudēt...
, 2018-04-23 09:18, pirms 6 gadiem
Autrumos interesants PO.
Vēl Heat varētu pievilkt sērijā.
, 2018-04-23 09:28, pirms 6 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Autrumos interesants PO.
Vēl Heat varētu pievilkt sērijā.
Uj, nē, gribu, lai ECF ir kaut kas sakarīgs, nevis kaut kas ar Bucks vai Bostonu. 76ers vs Cavs būtu ļoti labi. Raptors vs 76ers arī der.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-04-23 09:39, pirms 6 gadiem
Subaars rakstīja: Kas Cavs ir sakarīgāks par Bucks vai Bostonu?
heiteriem atkal butu iemesls vairak cepties un varīties
ja nopietni, tad katram savs skatijums... kuru komandu gribetu labak finala..... un tas ir tikai normali ka viedokli atskiras, nelaime ir tā, ka daudzi nespej pienemt to ka citiem var but ari savadaks viedoklis neka viniem
, 2018-04-23 09:55, pirms 6 gadiem
Ja pacers izslēdz lebronu, wizards izslēdz toronto un buki celtics, tad būtu jautrs play off basis. Pilnai laimei pelicans uzvelk gsw, kas nemaz nav tik nereāli, skatoties kā holiday ar rondo piesmēja lilard un mcoloum.
Pie tāda scenārija sanāk wizards ar 76eriem un buki pacers ja?
, 2018-04-23 10:07, pirms 6 gadiem
Cavs šobrīd mokās nevis ar pretinieku, bet gan paši ar sevi. Patiešām novēlu viņiem izkrist jau 1. kārtā! Un nevis tāpēc, ka man nepatiktu Lebrons vai kāds cits Cavs spēlētājs. Domāju, ka tieši šāda kaunpilna izkrišana būtu kā loģisks un godīgs iznākums sliktajai sezonai, kā arī, liktu komandas vadībai, Lebronam un pārējiem spēlētājiem padomāt par to, kas būtu jāmaina, lai nākamsezon būtu labāk.
Ja tiešām Toronto izkritīs jau 1. kārtā, tad gan būtu jāpatriec visa komanda. Šīs nakts spēlē, izskatās gan, ka nevis Toronto zaudēja, bet gan Vašingtona vinnēja. Kas man šķiet interesanti, tad faktiski vienīgajā pozīcijā t.i. C pozīcijā, kurā Torontā vajadzētu būt pārākiem(ņemot vērā to, ka aizsargu duo abām blicēm ir vienlīdz labi) treneris ņem un Valančūnu marinē uz soliņa, kamēr Gortats spēlē daudz un, acīmredzami, ir pārāks par pārējiem TOR garajiem. Manuprāt, tieši leitim vajadzētu būt tam sērijas key pleijerim, kura pārākums pār pretinieku arī izved TOR nākamajā kārtā.
, 2018-04-23 11:32, pirms 6 gadiem
Jā, Wizards - Raptors sērijā šādu rezultātu negaidīju.
Un, lai arī kā cerēju, ka Pacers izslēgs Cavs jau 1. kārtā, šie tomēr spirinās, varbūt pat izvilks. Vajadzētu jau LeBronam beidzot zāģi 1. kārtā Nu, ja nu tomēr Cavs pavilks IND, tad es personīgi ceru uz Cavs - 76ers , tas varētu būt jautrs pasākums.
Un jā, ļoti interesanti kā būs GSW - Pelicans, ir zināms potenciāls "upset'am", bet visticamāk jau pelikāni nepavilks. Bet, šajā sērijā noteikti jātur īkšķi tieši par pelikāniem.
, 2018-04-23 12:29, pirms 6 gadiem
Starp pelicans wariorrs visu izšķirs tieši mazie, jo gan KD, gan AD katrs savā pozīcijā dominēs un lasīs punktus. Ja holidejs un rondo tā kapās kā pret portlendu, pat ar visu kariju goldensteitai ir pakaļā. Pluss vēl pelikaniem ir mirotics, kurš ar brīvi var samest 30 punktus spēlē. Es paredzu, ka tieši šeit beigsies gsw sezona, bu ceru vairāk kā paredzu
, 2018-04-23 12:44, pirms 6 gadiem
Vakar Bostona izskatījās apmērām kā Cavs...
Apmulsusi, saraustīta uzbrukumā, īsti nekas nestrādā, trūkst līderi...
, 2018-04-23 13:17, pirms 6 gadiem
Raitcha rakstīja: Vakar Bostona izskatījās apmērām kā Cavs...
Apmulsusi, saraustīta uzbrukumā, īsti nekas nestrādā, trūkst līderi...
Bet trūkst jau arī... Ja paskatās uz šī brīža Bostonas sastāvu - kuri tur patreiz taisa rezultātu, tad tie ir jaunie čaļi - Brauns, Teitums, Rozīrs. Viņiem šīs ir fantastiskas ugunskristības un dos neatsveramu pieredzi nākotnē. Veterāni - Horfords un Moriss līdz šim tādi izteikti līderi savās karjerās nav bijuši - Moriss jau nu noteikti nē, Als - viens no līderiem. Attiecīgi - nav pārsteigums, ka brīžiem puikas raustās - kurš tad īsti uzņemsies spēli uz sevi. Nākamsezon atgriezīsies Karijs ar Gordonu - būs labi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-04-23 15:43, pirms 6 gadiem
Pelikani izslegs Goldensteitu Pelikani labi, ja vienu speli paņems. Visi te vnk nereali heito uz warrioriem un parmet KD, ka aizgaja no thunderiem. Tieši tad pats variants, kad heatos lebrons speleja un katru gadu buļļi vai paceri tulīt izslegs lebronu Pats labakais, ka ja portlanda butu 4-0 paņemuši tad tieši viņi būs tie kas izslegs warriors Un konfernces finala atkal visi bļaus, ka bārda ar cp3 paņems. Protams ari slotas kaats meedz izshaut un warriors var notraumeties vai aizvadiit sliktu seriju, bet nu jabūt muļķim, lai neredzetu, ka warriors ir labaka komanda liigaa un tuvakas komandas ir 1 vai 2 allstar speletaju attaluma. Rondo+AD+Hollidays+Mirotič izslegs Kd+curry+tompsonu+greenu
, 2018-04-23 19:07, pirms 6 gadiem
Cerēšana, ka GSW nepaņems titulu ir tāda agonija pirms nāves
, 2018-04-24 10:05, pirms 6 gadiem
NBA Experts rakstīja: Pelikani izslegs Goldensteitu Pelikani labi, ja vienu speli paņems. Visi te vnk nereali heito uz warrioriem un parmet KD, ka aizgaja no thunderiem. Tieši tad pats variants, kad heatos lebrons speleja un katru gadu buļļi vai paceri tulīt izslegs lebronu Pats labakais, ka ja portlanda butu 4-0 paņemuši tad tieši viņi būs tie kas izslegs warriors Un konfernces finala atkal visi bļaus, ka bārda ar cp3 paņems. Protams ari slotas kaats meedz izshaut un warriors var notraumeties vai aizvadiit sliktu seriju, bet nu jabūt muļķim, lai neredzetu, ka warriors ir labaka komanda liigaa un tuvakas komandas ir 1 vai 2 allstar speletaju attaluma. Rondo+AD+Hollidays+Mirotič izslegs Kd+curry+tompsonu+greenu
Tak pofig tas KD un pofig tie GSW, tur viss ir ok, viss ir saprotams, gribēja vinnēt, viss labi.
Es, piemēram, ceru, ka gan Cavs, gan GSW izsitīs no PO, lai beidzās šī vienveidība. Citādi sezona sākas katru gadu, bet ir jau zināms, kas notiks PO, izņemot tur pāris upsetus kā tagad Pelicans. Mana cerība uz to, ka LeBronu izsitīs pirms konf fināla un GSW.. nu ar tiem grūtāk, bet cerams, ka kāds kādā brīdī piebeigs arī šos, un kāpēc gan lai tie nebūtu ieskrējušies Pelicans ar 2 labiem sedzējiem uz Klay+Curry? Pasapņot jau var
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
1

Porziņģis un Bostona turpinās pirmās kārtas sēriju pret "Heat"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēles turpinās Bostonas "Celtics" un Kristaps Porziņģis, pulksten 2:00 Austrumu konferences pirmās kārtas sērijas otrajā spēlē uzņemot Maiami "Heat".
Tairīss Maksijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix
5

''76ers'' aizsargs Maksijs atzīts par NBA sezonas progresējušāko spēlētāju

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas ''76ers'' aizsargs Tairīss Maksijs atzīts par aizvadītās regulārās sezonas progresējušāko spēlētāju.
Luka Dončičs un Pols Džordžs. Foto. AP. Scanpix
13

Dončičam 32+9 revanšā Losandželosā, Siakams lielisks uzvarā pār "Bucks"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadītas vairākas spēles. Vienā no tām Dalasas "Mavericks", pateicoties Lukas Dončiča 32 gūtajiem punktiem, viesos ar 96:93 pārspēja Losandželosas "Clippers". Indianas "Pacers" citā spēlē izdevās pārspēt bez Jaņņa Adetokunbo spēlējošo Milvoki "Bucks" un izlīdzināt rezultātu sērijā.