Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džinobili un Pārkers – duets ar visvairāk uzvarām NBA playoff vēsturē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Džinobili un Pārkers – duets ar visvairāk uzvarām NBA playoff vēsturē
Tonijs Pārkers un Manu Džinobili
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas klubs Sanantonio "Spurs", kuru pārstāv arī Dāvis Bertāns, Rietumu konferences pirmās kārtas mačā savā laukumā ar 103:90 pieveica Goldensteitas "Warriors", sērijā panākot 1-3. Uzvara ļāva veterāniem Tonijam Pārkeram un Manu Džinobili sasniegt jaunu rekordu.

"Protams, ka sajūtas noslēdzošajā ceturtdaļā bija lieliskas, jo mums visiem gāja labi. Visiem dega acis, un redzējām, ka atrodamies pateicīgā situācijā, lai izcīnītu nepieciešamo uzvaru. Tagad ir dažas stundas, lai justos labi par uzvaru, bet rīt sāksim domāt par sērijas piekto cīņu," pēc panākuma teica Manu Džinobili, kurš guva 16 punktus, realizējot piecus no saviem desmit metieniem.

Sanantonio "Spurs" uzvara ļāva Džinobili un Tonijam Pārkeram rakstīt vēsturi – komanda ar viņiem sastāvā izslēgšanas spēlēs izcīnījusi 132 uzvaras, un nevienam citam duetam līgas vēsturē nav bijis pa spēkam vairāk.

Desmit punktus Džinobili guva pēdējo sešu minūšu laikā, laukuma saimniekiem cenšoties nosargāt pārsvaru. Argentīnietis desmit punktus ceturtajā ceturtdaļā playoff mača laikā iepriekšējoreiz guva 2012. gadā. Pirms šīs sezonas nevienam spēlētājam, kurš vecāks par 40 gadiem, nebija izdevies izslēgšanas spēlē iesaistīties no rezervistu soliņa un iemest vismaz desmit punktus. Džinobili sērijā pret Goldensteitas "Warriors" to paveicis divas reizes.

"Domāju, ka viņam vajadzētu uzspēlēt vēl kādas divas sezonas," teica pretinieku galvenais treneris Stīvs Kers. "Pasmaidīju, kad viņš galotnē no stūra trāpīja trīspunktnieku. Tas bija tipisks Manu: 40 gadi un 16 punkti, un izšķirošais tālmetiens. Tas ir tas, ko viņš dara. Zinu, ka viņš ir vecs, jo mēs bijām komandas biedri, un es esmu vecs kā zeme. Ja reiz spēlējām kopā, arī viņš ir vecs."

Džinobili panākumu saraksts turpinās. Ar 217 izslēgšanas spēlēm viņš ieņem astoto vietu līgas vēsturē, kā arī viņš ir starp 25 rezultatīvākajiem spēlētājiem. Tāpat viņš ir tikai viens no trim basketbolistiem, kuriem vismaz 40 gadu vecumā izdevies iemest 15 punktus un atdot piecas rezultatīvas piespēles – Džinobili pievienojies Karlam Melounam un Džonam Stoktonam.

Tāpat Džinobili pacēlies uz trešo vietu izslēgšanas spēlēs realizētajos tālmetienos – viņš ar 321 precīzu trīspunktnieku apsteidzis Redžiju Milleru. Priekšā ir Rejs Alens (385) un Lebrons Džeimss (337).

Pirmajās trīs spēlēs Sanantonio "Spurs" realizēja tikai 24% tālmetienu, kamēr ceturtajā mačā izdevās trāpīt 53,6%. "Neesam vislabāk metošā komanda līgā, taču neesam arī tik slikti, lai katru spēli mestu ar 20%. Šoreiz bija laba diena. Redzēsim, vai tāda būs arī nākamā spēle. Nevari situāciju pārāk ietekmēt. Mēģini atrast labāko metienu, brīvo komandas biedru, un šodien mums tas izdevās," teica Džinobili.

Izmantotie resursi:
San Antonio Spurs' victory historic for Manu...

  +3 [+] [-]

, 2018-04-23 12:50, pirms 6 gadiem
Top 3 labi izskatās :
Parker & Ginobili (132)
Duncan & Parker (131)
Duncan & Ginobili (126)

Spurs 20 gadu panākumi ir vnk fenomenāli ne tikai NBA kontekstā, bet sportā vispār.

     [+] [-]

, 2018-04-23 13:12, pirms 6 gadiem
No šī izriet secinājums,trio Džino,Parkers un Dankans ir priekšā visiem ar kosmisku atrāvienu

     [+] [-]

, 2018-04-23 16:38, pirms 6 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: No šī izriet secinājums,trio Džino,Parkers un Dankans ir priekšā visiem ar kosmisku atrāvienu
nu...
Kobe Bryant and Derek Fisher (123)
Michael Jordan and Scottie Pippen (117)

     [+] [-]

, 2018-04-23 18:23, pirms 6 gadiem
Tāpat Džinobili pacēlies uz trešo vietu izslēgšanas spēlēs realizētajos tālmetienos – viņš ar 321 precīzu trīspunktnieku apsteidzis Redžiju Milleru. Priekšā ir Rejs Alens (385) un Lebrons Džeimss (337).

Sanāk, ka tomēr Lebrons māk mest truļus?

     [+] [-]

, 2018-04-23 19:27, pirms 6 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tāpat Džinobili pacēlies uz trešo vietu izslēgšanas spēlēs realizētajos tālmetienos – viņš ar 321 precīzu trīspunktnieku apsteidzis Redžiju Milleru. Priekšā ir Rejs Alens (385) un Lebrons Džeimss (337).

Sanāk, ka tomēr Lebrons māk mest truļus?
Pēdējos gados jau labi met. KP pārmeta pāri ar. Bet šis skaitlis gan jau vairāk uz kvantitāti dabūts nevis kvalitāti.