Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

NBA spēlētāji no Spānijas grib spēlēt Eiropas čempionātā

NBA spēlētāji no Spānijas grib spēlēt Eiropas čempionātā
Pau un Marks Gazoli vēlas septembrī kopā spēlēt Eiropas čempionātā Rumānijā un Turcijā
Foto: AP/Scanpix

Spānijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Serdžo Skariolo atklājis, ka visi spāņu spēlētāji no NBA pauduši gatavību palīdzēt izlasei 2017. gada Eiropas čempionātā, ceturtdien, 23. martā, ziņo FIBA.com .

Neraugoties uz pēcolimpisko gadu un faktu, ka Eiropas čempionātā netiks dalītas ceļazīmes uz 2019. gada Pasaules kausa izcīņu, visi NBA spēlētāji no Spānijas ir gatavi septembrī doties uz grupas turnīru Rumānijā un izslēgšanas spēlēm Turcijā.

Piedāvājums ir pat lielāks par pieprasījumu – Skariolo varēs izvēlēties tikai viena naturalizētā spēlētāja pakalpojumus. “Nikola Mirotičs un Seržs Ibaka apstiprinājuši, ka vasarā būs pieejami. Tā teikuši visi spēlētāji, tiesa, ar dažādiem priekšnosacījumiem. Katram ir savi iemesli un situācija, taču vienlaikus visi ir pieejami.”

Ibaka palīdzējis valstsvienībai trīs turnīros – 2011. gada Eiropas čempionātā Lietuvā, 2012. gada Londonas spēlēs un 2014. gada Pasaules kausa izcīņā Spānijā. Mirotičs pārstāvējis “Sarkano fūriju” 2015. gada Eiropas čempionātā un 2016. gada Rio spēlēs.

Spānijas ilggadējais līderis Pau Gazols atkal vēlas pārstāvēt valstsvienību. Divkārtējais Eiropas čempionāta vērtīgākais spēlētājs (Polija 2009, Francija 2015) un 2006. gada Pasaules kausa izcīņas MVP savu nodomu apstiprinājis Skariolo, treneris teica sarunā ar “Onda Cero” radio.

“Pau paziņoja man par savu ierašanos,” priecājās Skariolo. “Tagad visi gaida sezonas beigas. Izrādītā interese par ierašanos un valstsvienības plāniem ir labs pirmais solis, taču realitātē jāpagaida un jāpaskatās, kā noslēgsies sezona – kā fiziski jutīsies spēlētāji, kuriem jāpiedalās izslēgšanas spēlēs. Mums jāgaida, taču pašreizējā situācija ir teicama.”

Spānijas valstsvienība Eiropas čempionātu sāks Rumānijas otrajā lielākajā pilsētā Klužā-Napokā, grupā sacenšoties pret Horvātiju, Melnkalni, Ungāriju, Čehiju un Rumāniju. Četras spēcīgākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm.

Pau Gazola jaunākais brālis, Marks, gatavojas pārstāvēt izlasi pēc divu gadu pārtraukuma. Viņš izvēlējās nepiedalīties 2015. gada Eiropas čempionātā, bet uz Rio neaizbrauca savainojuma dēļ.

“Treniņnometne sāksies 28. jūlijā,” teica Skariolo. “Ņemot vērā Marka ierašanos, mums būs jāmaina spēles stils, salīdzinot ar diviem iepriekšējiem gadiem. Mums būs jāpielāgojas. Tās ir svarīgas pārmaiņas un mums būs jāpiestrādā pie daudzām lietām.”

Spānijas basketbolisti kāpuši uz Eiropas pjedestāla katru reizi kopš 1999. gada, kad finālā atzina Itālijas pārākumu. Vienīgais izņēmums bija 2005. gadā – toreiz izlasei nevarēja palīdzēt savainotais Pau Gazols.

Izmantotie resursi:Spain's NBA players tell Scariolo they all want...marca.com

, 2017-03-23 21:50, pirms 7 gadiem
Vienkārši sakars? (sarkasms)
, 2017-03-23 23:18, pirms 7 gadiem
Raksta būtība ir lai cilvēki sāk cepties par Porziņģi
, 2017-03-24 02:21, pirms 7 gadiem
KP, jatop no puikas par veci un jabrauc vien ir. Brala slota te nepalidzes.
, 2017-03-24 10:52, pirms 7 gadiem
Nu beidzat par to Porziņģi vismaz šeit rakstīt. Šis raksts ir par Spānijas izlasi.

Man piemēram patīk ziņa ka iespējams EČ atkal varēs redzēt brāļus Gazolus spēlējot kopā.
, 2017-03-24 13:10, pirms 7 gadiem
Diez, Gazele 39 gadu vecumā brauks uz pasaules čempi?
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
28

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.