Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Braients: "Prasīt zvaigznēm spēlēt par mazākiem līgumiem tagad ir populāri"

Andrejs Siliņš

Braients: "Prasīt zvaigznēm spēlēt par mazākiem līgumiem tagad ir populāri"
Kobe Braients
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" superzvaigzne Kobe Braients negatīvi komentējis pēdējos gados par populāru kļuvušo sabiedrisko domu, ka zvaigznēm ar saviem klubiem būtu jāpagarina līgumi par zemu atalgojumu.

"Tas tagad ir populāri," komentēja 36 gadus vecais Braients, kurš pagājušajā sezonā parakstīja jaunu līgumu ar "Lakers" uz diviem gadiem par 48,5 miljoniem dolāru. "Spēlētājiem jāņem mazām, blā, blā, blā, blā, blā. Domāju, ka tas ir izdevīgi īpašniekiem - spēlētājus nostādīt tādā situācijā, kad sabiedriskā doma uzliek spiedienu spēlētājiem pieņemt mazākus līgumus. Ja tu to nedari, tevi kritizē. [No īpašnieku puses] tas ir izcili, bet es tā nedarīšu. Zinu, ka jaunais spēlētāju asociācijas vadītājs arī tam nepiekritīs."

Šosezon Braients, kurš atgriezies no savainojumiem, pirmajās 13 spēlēs vidēji guvis 26,7 punktus, kas ir augstāk nekā karjeras vidējais rādītājs un labākais rādītājs starp visiem līgas spēlētājiem šosezon. Tāpat Kobem vidēji 35,1 minūtē 5,1 atlēkusī bumba, 4,2 rezultatīvas piespēles un 1,4 pārtvertas bumbas.

Viens no piemēriem, kas piekritis saņemt atalgojumu zem savas vērtības, ir vāciešu spēka uzbrucējs Dirks Novickis. Braienta vienaudzis Novickis aizvadītajā vasarā parakstīja jaunu līgumu ar Dalasas "Mavericks" par 25 miljoniem dolāru trijos gados. "Gribēju būt labā komandā. Savus pēdējos karjeras gadus gribēju būt augstākajā līmenī. Kopš titula izcīnīšanas mums bijušas dažas grūtas sezonas, palikām ārpus "play-off", iekļuvām tajā kā astotā vieta divas reizes. Gribēju būt augstākajā līmenī un, piesaistot [Čendleru] Pārsonsu un Taisonu [Čendleru] mums tas izdevās."

Novickis šosezon vidēji 27 minūtēs guvis 19,4 punktus, izcīnījis piecas bumbas un atdevis 2,2 piespēles.

Izmantotie resursi:
ESPN

1 2 3 4 134 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2014-11-23 00:26, pirms 9 gadiem
Zināma taisnība jau ir tad katrā komandā būtu viena vai max divas zvaigznes, bet tagad jau big3 big4

  +2 [+] [-]

, 2014-11-23 00:33, pirms 9 gadiem
Buutu panjeemis mazaaku liigumu Lakers vareetu piesaistiit labaakus speeleetaajus!

  +3 [+] [-]

, 2014-11-23 00:37, pirms 9 gadiem
Protams spēlētājs, kurš nav izcinījis gredzenus vai grib vēl ļoti ļoti kādu, nometīs ciparu labpratīgi. Bet tāds, kuram viss ir, karjeras beigās centīsies paņemt maksimumu. Kas arī ir saprotami, pa lielam, kurš no mums tā nedarītu. Uz rokas tāpat Kobe pēc nodokļu aprēķina saņem kkur 13M par sezonu. Kalifornijā tie ir lieli. Kobe NETO alga ir 4tā lielākā. Vairāk saņem daudz lielāki švakuļi. Bez tam Lebrons uz rokas saņem tikai par 700k$ mazāk kā Kobe. Starpība ir niecīga salīdzinot algu lielumus.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-23 00:38, pirms 9 gadiem
Baxter19 rakstīja: Buutu panjeemis mazaaku liigumu Lakers vareetu piesaistiit labaakus speeleetaajus!
Met galdā, par cik būtu jāpaņem mazāk, lai Lakers piesaistītu vēl kādu, un kurš tas būtu, kas ļautu cīnīties par titulu?

  -1 [+] [-]

, 2014-11-23 00:38, pirms 9 gadiem
Egoists, vismaz prieks, ka pat 20 uzvaru viniem nebus.

  +3 [+] [-]

, 2014-11-23 00:41, pirms 9 gadiem
Bez tam, daudz var teikt, par to, ka Kobe ir pārmaksāts utt. Bet reali visu savu karjeru viņš ir atdevis sevi visu, atstrādājis katru centu, un Lakers no viņa ir ieguvuši ļoti daudz vairāk, kā spējuši samaksāt. Tas ir tikai loģiski, ka kautkas ir jaatdod atpakaļ.

Piemēram Rouzs, spēlētājs, kurš nekad nespēlēs caur sāpēm, lai kā komandai viņš būtu vajadzīgs.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-23 00:46, pirms 9 gadiem
būtu nu ņēmis piemēru no spurs bukiem. ja jau lakers ir viņa komanda un viņš grib, lai lakers ir ok, tad būtu paņēmis to liigumu mazāku, viņi var nopelniit arii savādāk, pilniigi sakāpis. pašlaik maksā naudu par neko viņam, jā statistika ir, bet tas nepalidz komandai

  +1 [+] [-]

, 2014-11-23 00:55, pirms 9 gadiem
Bayern/Heat fans rakstīja: būtu nu ņēmis piemēru no spurs bukiem. ja jau lakers ir viņa komanda un viņš grib, lai lakers ir ok, tad būtu paņēmis to liigumu mazāku, viņi var nopelniit arii savādāk, pilniigi sakāpis. pašlaik maksā naudu par neko viņam, jā statistika ir, bet tas nepalidz komandai
Kārtējais nezinītis. Kas nepalīdz? Kobes esība Lakers, palīdz viņiem saņemt nerealu piķi. Bez zvaigznes uz laukuma, Lakers nebūtu noslēguši 3 miljardu līgumu par spēļu pārraidīšanu.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-23 01:02, pirms 9 gadiem
One Man Show! rakstīja: Met galdā, par cik būtu jāpaņem mazāk, lai Lakers piesaistītu vēl kādu, un kurš tas būtu, kas ļautu cīnīties par titulu?
Elemantāri, 24miljonu vietā paņemt 4 un piesaistīt Lebronu.

  +2 [+] [-]

, 2014-11-23 01:04, pirms 9 gadiem
LAIKS rakstīja: Elemantāri, 24miljonu vietā paņemt 4 un piesaistīt Lebronu.
Elementāri? Priekš Lebrona nauda pietika, tāpat kā priekš Entonija, tāpat arī priekš Īrvinga un Lova ... bet kā redzi, šie trīs izveidoja BIG 3, un galīgi nebija plānots kkur LAL. Un Entonijam piedāvāja maximumu ko LAL varēja, bet viņš paņēma maximumu ko piedāvāja Knicks, vairāk garantētās naudas.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-23 02:54, pirms 9 gadiem
Varat rakstīt ko gribat , bet lai uz Kobi paskatītos visi ieslēgs Tv , Wade , LeBron utt.. diez vai... un tas ir tikai tpc ,ka Kobe māk noslēgt spēles kā neviens ....1.5min līdz beigām Kobe: 3x3p metieni un overtaims pret raptoriem vnk dāvana skatītājiem...

     [+] [-]

, 2014-11-23 08:28, pirms 9 gadiem
One Man Show! rakstīja: Elementāri? Priekš Lebrona nauda pietika, tāpat kā priekš Entonija, tāpat arī priekš Īrvinga un Lova ... bet kā redzi, šie trīs izveidoja BIG 3, un galīgi nebija plānots kkur LAL. Un Entonijam piedāvāja maximumu ko LAL varēja, bet viņš paņēma maximumu ko piedāvāja Knicks, vairāk garantētās naudas.
Entonijs nepanema maximumu no knicks.VInam deva max,bet vins teica,ka nems mazak.

  +2 [+] [-]

, 2014-11-23 08:40, pirms 9 gadiem
Tie sportisti-multimiljonāri galīgi sagājuši sviestā. Parastais mirstīgais pat vienas viņu nēdeļas algu pa mūžu nenopelna. Stulbais kapitālisms

  +2 [+] [-]

, 2014-11-23 09:26, pirms 9 gadiem
Tas tikai parāda, ka Kobem komandas sniegums un komandas biedri īpaši neinteresē. Viņam neinteresē, ka Lakers pārējie džeki netiks pat spēlēt playoff, kur nu vēl, ka viņi piepildīs savu sapni un iegūs gredzenu. Tas viss, tādēļ, ka Kobe gribēja sagrābt vairāk miljonus. Padomājiet cik viņš nopelna ar reklāmas līgumiem! Vai tiešām bija žēl dažus miljonus, kas tāpat priekš viņa būtu kapeikas? Tāpat naudiņa ripos Kobes kontos arī pēc aktīvās basketbolsita karjeras beigām. Vienvārdsakot - Manuprāt Kobe rīkojās iedomīgi un nepareizi.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-23 09:57, pirms 9 gadiem
Ricky#9 rakstīja: Tie sportisti-multimiljonāri galīgi sagājuši sviestā. Parastais mirstīgais pat vienas viņu nēdeļas algu pa mūžu nenopelna. Stulbais kapitālisms
Tas parāda, cik ļoti vērtīgi ir nebūt pelēkajai masai, bet būt izcilam kādā dzīves jomā!
Līdzīgi ir ar izciliem ārstiem, juristiem, zinātniekiem. Arī viņi saņem 100000 x vairāk nekā pelēkā masa viņu profesijā.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-23 10:00, pirms 9 gadiem
Raksts tāds - ne pārāk kvalitatīvs, iztulkoti daži teikumi, bet nav lasītājam paskaidrots, ka Lakeram ALGU CEPURE neko nenozīmē, viņi tāpat ir spējīgi nolīgt jebkuru spēlētāju un samaksāt LUXURY TAX un dzīvot laimīgi, bez bēdu, kaut vai 200 mio iztērēt uz līgumiem.

Cita lieta, bet tam tulkam spēka nepietika - paskaidrot, KĀPĒC Lakers nevar neko citu nolīgt vai dabūt, to visu zemtekstu, kāpēc zvaigznes James, Love, Anthony atteica Lakeram.
Pēc naudām Lakeram bija iespēja dabūt visus šos spēlētājus, bet viņi atteicās spēlēt Lakeros. Tur ir savi iemesli, ne jau Kobes līgums, bet drīzāk spēles stils un treneris.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-23 10:02, pirms 9 gadiem
Ja atceraties, pagājšsezon Nets tērēja 190 mio algās+luxury tax, pie algu cepures ap 50 mio, tā kā zvaigžņu līgumi galugalā nav iemesls, lai nepaņemtu vēl līgumus, tikai jāmaksā nodoklītis līgai.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-23 10:24, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Tas parāda, cik ļoti vērtīgi ir nebūt pelēkajai masai, bet būt izcilam kādā dzīves jomā!
Līdzīgi ir ar izciliem ārstiem, juristiem, zinātniekiem. Arī viņi saņem 100000 x vairāk nekā pelēkā masa viņu profesijā.
kas notiktu ja piemēram sportists spēletu par 10milj ? Nevaretu paēst ? Labi nenopirks lieku villu, jaunu supervaģi. Paskaties piemēram, kadas transfēru summas futbolā, agrāk 20-30milj bija daudz, par tagadejiem vispār komoss! Algas ļoti laba līmeņa futbolistam vismaz 150k eiro/nēdeļā un vairāk!

  +2 [+] [-]

, 2014-11-23 10:40, pirms 9 gadiem
Ricky#9 rakstīja: kas notiktu ja piemēram sportists spēletu par 10milj ? Nevaretu paēst ? Labi nenopirks lieku villu, jaunu supervaģi. Paskaties piemēram, kadas transfēru summas futbolā, agrāk 20-30milj bija daudz, par tagadejiem vispār komoss! Algas ļoti laba līmeņa futbolistam vismaz 150k eiro/nēdeļā un vairāk!
Ziniet es pelnu 300eiro mēnesī,bet man nemaz nav žēl ka sportisti saņem tādas summmas.Jo šie čaļi ir strādājuši jau no apmēram 7gadu vecuma ,lai kļūtu par tiem ,kas ir. Gandrīz katrs NBA spēlētājs sponsorē ,kādu jauno talantu,nometnes utt. vai maksā noteiktu % jaunatnes spota atīstībai caur dažādiem fondiem. Arī mūsu valsts jaunie talantiņi tiek uz šīm nometnēm ,kur tev tikai jāaizbrauc viss ir atmaksāts.
Nevajag būt skaudīgiem.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-23 10:51, pirms 9 gadiem
kunna rakstīja: Ziniet es pelnu 300eiro mēnesī,bet man nemaz nav žēl ka sportisti saņem tādas summmas.Jo šie čaļi ir strādājuši jau no apmēram 7gadu vecuma ,lai kļūtu par tiem ,kas ir. Gandrīz katrs NBA spēlētājs sponsorē ,kādu jauno talantu,nometnes utt. vai maksā noteiktu % jaunatnes spota atīstībai caur dažādiem fondiem. Arī mūsu valsts jaunie talantiņi tiek uz šīm nometnēm ,kur tev tikai jāaizbrauc viss ir atmaksāts.
Nevajag būt skaudīgiem.
Es neesmu skaudīgs, es nesaku ka viņi nav pelnījuši miljonus! Kāpēc piemēram 20milj vietā nevar spēlet par 10milj? Tapat viņi būs bagāti+reklāmas līgumi!

  -1 [+] [-]

, 2014-11-23 11:05, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Tas parāda, cik ļoti vērtīgi ir nebūt pelēkajai masai, bet būt izcilam kādā dzīves jomā!
Līdzīgi ir ar izciliem ārstiem, juristiem, zinātniekiem. Arī viņi saņem 100000 x vairāk nekā pelēkā masa viņu profesijā.
Tieši tā

  +1 [+] [-]

, 2014-11-23 11:10, pirms 9 gadiem
Tad jau jūs visi gudrie aizejiet pie sava priekšnieka un pasakiet ka jums nevajag tik lielu algu cik jums tagad maksā!

  +1 [+] [-]

, 2014-11-23 11:12, pirms 9 gadiem
Kobe ir līgas uzpūsts burbulis, pēc Džordana aiziešanas.

Player efficiency rating - Wikipedia, the free...

  +1 [+] [-]

, 2014-11-23 11:21, pirms 9 gadiem
One Man Show! rakstīja: Bez tam, daudz var teikt, par to, ka Kobe ir pārmaksāts utt. Bet reali visu savu karjeru viņš ir atdevis sevi visu, atstrādājis katru centu, un Lakers no viņa ir ieguvuši ļoti daudz vairāk, kā spējuši samaksāt. Tas ir tikai loģiski, ka kautkas ir jaatdod atpakaļ.

Piemēram Rouzs, spēlētājs, kurš nekad nespēlēs caur sāpēm, lai kā komandai viņš būtu vajadzīgs.
Nav viņš pārmaksāts un viņš to ļoti labi pierāda. Un tie,kuri saka,ka Kobem vajadzēja paņemt mazāku līgumu,lai piesaistītu vel kādu zvaigzni,.gribētu zināt,kuru tad zvaigzni Leikeri varēja piesaistīt ?

  -1 [+] [-]

, 2014-11-23 11:26, pirms 9 gadiem
King of Pavians rakstīja: Tas tikai parāda, ka Kobem komandas sniegums un komandas biedri īpaši neinteresē. Viņam neinteresē, ka Lakers pārējie džeki netiks pat spēlēt playoff, kur nu vēl, ka viņi piepildīs savu sapni un iegūs gredzenu. Tas viss, tādēļ, ka Kobe gribēja sagrābt vairāk miljonus. Padomājiet cik viņš nopelna ar reklāmas līgumiem! Vai tiešām bija žēl dažus miljonus, kas tāpat priekš viņa būtu kapeikas? Tāpat naudiņa ripos Kobes kontos arī pēc aktīvās basketbolsita karjeras beigām. Vienvārdsakot - Manuprāt Kobe rīkojās iedomīgi un nepareizi.
Kad kobe bija jauns viņš prasīja,lai shaks spēlē par minimumu? Viņš pats sāka spēlēt labāk. Lai komanda pati sāk spēlēt.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-23 11:55, pirms 9 gadiem
Bostonietis rakstīja: Entonijs nepanema maximumu no knicks.VInam deva max,bet vins teica,ka nems mazak.
Paskaties par cik mazāk viņš paņēma.

     [+] [-]

, 2014-11-23 12:00, pirms 9 gadiem
Interesanti, ka Kobe pat nedominēja pār Gazolu, kad Lakers izcīnīja čempiontitulus, nemaz nerunājot par Shaq.

     [+] [-]

, 2014-11-23 12:02, pirms 9 gadiem
flipsider rakstīja: Interesanti, ka Kobe pat nedominēja pār Gazolu, kad Lakers izcīnīja čempiontitulus, nemaz nerunājot par Shaq.
Viņa uzdevums nebija dominēt, bet uzvarēt ne tā? Un Gazols bija labākais PF tajā laikā līgā un labākais uzbrukumā kā garais spēlētājs. Viņš bija superzvaigzne un tas ir tikai loģiski. Un abi spēja saspēlēties. LBJ tagad dominē baigi pār Ērvingu vai Lovu? Nē. Un kas viņi ir? Nekas.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-23 12:04, pirms 9 gadiem
Dauzi šeit nesaprot, ka Kobes 23M nav nekas traks priekš Lakers maksātspējas. Tas būtu traki priekš mazo pilsētu komandām. Tikpat labi traks līgums ir LBJ, kurš Klīvlendā saņem nedaudz mazāk un pēc 2 gadiem saņems lielāko līgumu karjerā visticamāk. Tas nav savtīgi? Jo Cavs maksātspēju LBJ līgums ietekmē daudz vairāk kā Kobes līgums, vai jebkuras citas superzvaigznes līgums.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-23 12:11, pirms 9 gadiem
One Man Show! rakstīja: Viņa uzdevums nebija dominēt, bet uzvarēt ne tā? Un Gazols bija labākais PF tajā laikā līgā un labākais uzbrukumā kā garais spēlētājs. Viņš bija superzvaigzne un tas ir tikai loģiski. Un abi spēja saspēlēties. LBJ tagad dominē baigi pār Ērvingu vai Lovu? Nē. Un kas viņi ir? Nekas.
LBJ jau ir karjeras otrā pusē un tagad būs grūti dominēt. LBJ pārliecinoši dominēja pār Veidu un Bošu, acīmredzot arī līga spieda uz to, lai vairāk redzētu Džeimsu.

Tev ir jāsaprot, ka komandas vadošajam un līgas vadošajam spēlētājam - būtu jādominē. Džordans dominēja, Džeimss dominēja, Šaks dominēja, bet es nekur neredzu Braientu..

Šaks dominēja, bet krietni vairāk tiek izcelts Braients, kas tas par sviestu vispār?

     [+] [-]

, 2014-11-23 12:17, pirms 9 gadiem
NBA & ABA Year-by-Year Leaders and Records...

Šeit arī parādīts, kas un kad dominējis...

  -1 [+] [-]

, 2014-11-23 12:17, pirms 9 gadiem
flipsider rakstīja: LBJ jau ir karjeras otrā pusē un tagad būs grūti dominēt. LBJ pārliecinoši dominēja pār Veidu un Bošu, acīmredzot arī līga spieda uz to, lai vairāk redzētu Džeimsu.
Dominēja ... nu statistikas ziņā varbūt. Bet ne spēles ietekmētības ziņā, loma laukumā nebija mazāka kā LBJ.

Un cik tad gadi bija Kobem, kad Gazols pievienojās Lakers - 29 ... LBJ tagad 30, tieši tas vecums, kad Kobe rādīja vislabāko basketbolu komandas spēlē.

Tajā vecumā, kad LBJ bija Veids un Bošs, Kobem tajā vecumā bija Slava Medvenko, Smušs Pārkers, Kvame Brauns, un vēl pilns ļoti zema līmeņa NBA spēlētāju. Otrs labākais komadā bija Odoms ...

Laikam nevar salīdzināt ar ko labākos gadus (ne sezonas) aizvadīja Kobe un ar ko Lebrons.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-23 12:24, pirms 9 gadiem
flipsider rakstīja: NBA & ABA Year-by-Year Leaders and Records...

Šeit arī parādīts, kas un kad dominējis...
Nu, bet dominēt nevar divi spēlētāji reizē ne? Tas, ka LBJ bija dominējošs ir ok, bet cik gredzenus viņš izcīnija tajā laikā un cik pārejie? Tas ar kautko pasaka. Bez tam, Kobe ir bijis turpat blakus visu laiku.
1 2 3 4 134 komentāri