Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ingrems, Rondo un Pols tiek diskvalificēti par kautiņu "Lakers" un "Rockets" spēlē

Rolands Eliņš

Ingrems, Rondo un Pols tiek diskvalificēti par kautiņu "Lakers" un "Rockets" spēlē
Asumi vakardienas spēlē. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija paziņojusi par piespriestajiem sodiem Losandželosas „Lakers” un Hjūstonas „Rockets” komandās pēc to savstarpējā spēlē pieredzētajiem pamatīgajiem asumiem. Vislielāko diskvalifikāciju saņēma Brendons Ingrems, kurš paliks malā nākamajās četrās spēlēs.

Par nekārtībām „Rockets” un „Lakers” mača izskaņā NBA piespriedusi šādas diskvalifikācijas – Krisam Polam būs jāizlaiž divas spēles, pirmo no tām viņš izlaida jau šonakt „Rockets” zaudējumā „Clippers”, Ražānam Rondo tikusi trīs spēļu diskvalifikācija, kamēr „Lakers” uzbrucējs Brendons Ingrems saņēmis vislielāko sodu ar četru spēļu diskvalifikāciju.

NBA paziņojumā norādīts, ka Ingrems saņēma visbargāko sodu, jo tiek uzskatīts par vainīgu nekārtību iniciēšanā, kā arī agresīvā rīcībā pret spēles tiesnesi. Pēc tam, kad asumos iesaistījās Pols un Rondo, Ingrems viņiem agresīvi pieskrēja klāt un centās izdarīt sitienu Polam, īsti gan netrāpot. NBA viceprezidents Kiki Vandevē ASV medijiem norādīja, ka, ja šis sitiens būtu trāpījis pretiniekiem, Ingrema diskvalifikācija būtu bijusi daudz lielāka, taču līgas vadība ir apmierināta ar pašreizējiem sodiem.

Rondo un Pols diskvalificēti par sitienu izdarīšanu, turklāt līgas paziņojumā minēts arī, ka Rondo iespļāvis pretiniekam, ko „Lakers” pārstāvji pēc spēles centās noliegt. Iemesls, kādēļ Rondo ir lielāka diskvalifikācija, gan ir tas, ka viņš izdarīja pirmo sitienu.

Ar pieņemtajiem soda mēriem apmierināts nebija „Rockets” galvenais treneris Maiks D`Antoni, kurš savu nostāju pauda sarunā ar medijiem: „Tas vienkārši nav taisnīgi. Ja viņi vēlējās Polu diskvalificēt uz vienu spēli, lai parādītu savu nostāju, labi, lai būtu, to es saprastu. Taču šeit ir arī finansiālā puse – sanāk, ka Polam nāksies samaksāt trīsreiz vairāk nekā pārējiem sodītajiem. Tas neliekas pareizi.”

Par spēlēm, kurās basketbolisti ir diskvalificēti, viņi nesaņem algu, un D`Andoni taisnība, ka Polu tas ietekmēs visvairāk, lai gan viņa diskvalifikācija ir vismazākā. Polam ir šosezon ir līgums par 35.6 miljoniem ASV dolāru, kas nozīmē, ka divu spēļu izlaišana viņam samazinās algas čeku par pusmiljonu dolāru. Rondo un Ingremam alga tikmēr samazināsies par attiecīgi 180 un 200 tūkstošiem dolāru.

Izmantotie resursi:
Multiple suspensions from Lakers-Rockets scuffle

     [+] [-]

, 2018-10-22 07:48, pirms 5 gadiem
Ja būtu iespļāvis acī, sods būtu pavisam cits

  -4 [+] [-]

, 2018-10-22 07:56, pirms 5 gadiem
saps rakstīja: Ja būtu iespļāvis acī, sods būtu pavisam cits
Vispār jau bija redzams lēnajos kadros,ka Melo netīšām to izdara

  +2 [+] [-]

, 2018-10-22 08:47, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Vispār jau bija redzams lēnajos kadros,ka Melo netīšām to izdara
nezināju, ka Entonijs spēlē Lakeros...ej uz skolu trolli..
NBA looking at video showing Rajon Rondo...

     [+] [-]

, 2018-10-22 09:11, pirms 5 gadiem
Kambalu vajadzēja.

  +4 [+] [-]

, 2018-10-22 09:45, pirms 5 gadiem
Vispār jau stulbi ir tagad apvainoties uz sodiem dēļ lielā miljonu līguma... Kuru tas rausta, cik kuram alga? Žēl, ka Tev tāda alga, bet sodi ir ļoti adekvāti - Pols arī tomēr nebija nekāds nevainīgais tajā situācijā.

     [+] [-]

, 2018-10-22 10:13, pirms 5 gadiem
Ja Ingrems saņem ap 6M sezonā, un, ja rēķina, ka sezona ir 10 mēneši, tad reāli mēnesī viņš saņem ap 600 k. Sods šobrīd ir 200 k tā ir trešā daļa mēneša algas... Diezgan bargi, tā teikt, nevraētu teikt, ka tas nekas nav un, ka tās ir kapeikas.

     [+] [-]

, 2018-10-22 10:23, pirms 5 gadiem
Ingram pilnīgs cirvis, ar tādu intelektu un nerviem maz cerību uz izcilu karjeru.

Paul vilšanās - pēdējās sezonās palicis par tādu čīkstētāju un raudošu mazuli. saprotu, ka grūti pārdzīvot nespēju tikt pie tituliem, bet to vajag risināt laukumā nevis pretenzojās pret tiesnešiem un pretiniekiem..

     [+] [-]

, 2018-10-22 10:31, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: Ingram pilnīgs cirvis, ar tādu intelektu un nerviem maz cerību uz izcilu karjeru.

Paul vilšanās - pēdējās sezonās palicis par tādu čīkstētāju un raudošu mazuli. saprotu, ka grūti pārdzīvot nespēju tikt pie tituliem, bet to vajag risināt laukumā nevis pretenzojās pret tiesnešiem un pretiniekiem..
Ja tev kāds džeks iespļautu ģīmī tu vnk pasmaidītu? spēles karstumē pie tam? šaubos...es teikšu viņš diezgan vēl savaldījās, jo es noteikti to nebūtu darījis... uzreiz būtu vilcis, bet gan jau tad dabūtu kādas 10 spēļu dsq..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-10-22 11:11, pirms 5 gadiem
Pamatoti sodi. Ingremam gan es dotu gan lielāku finansiālo sodu, gan vismaz 8 spēļu DSQ. Lai apdomā savu stulbumu. Tāds bezsmadzeņu radījums.
Un Pols jau ir nopelnījis daudz, tā kā nav ko čīkstēt. Tagad zinās, ka nevar bakstīt seju otram. Ko tad viņš gribēja. Rondo taču speciāli viņu provocē, lai varētu izdarīt attaisnotu sitienu.
Bet Rocketiem gan tas ir vissāpīgāk, jo viena spēle jau zaudēta dēļ visa šitā. LAL tikmēr ir līdzvērtīgāks soliņš un to visu nejutīs tik ļoti.

     [+] [-]

, 2018-10-22 11:28, pirms 5 gadiem
Raitcha rakstīja: Ja Ingrems saņem ap 6M sezonā, un, ja rēķina, ka sezona ir 10 mēneši, tad reāli mēnesī viņš saņem ap 600 k. Sods šobrīd ir 200 k tā ir trešā daļa mēneša algas... Diezgan bargi, tā teikt, nevraētu teikt, ka tas nekas nav un, ka tās ir kapeikas.
5.7/82=70k spēlē. 4 spēles pat ir 280k. Attiecīgi Rondo 330k, Polam 870k.
Bet es, protams, nezinu, kā tiek aprēķinātas algas tur. Ja par dienām/nedēļām/mēnešiem, tad gan jau skaita par dienām starp incidenta dienu un pēdējo izlaisto spēli, tad aprēķins citādāks (iespējams, kā rakstā).

     [+] [-]

, 2018-10-22 11:47, pirms 5 gadiem
Raitcha rakstīja: Ja Ingrems saņem ap 6M sezonā, un, ja rēķina, ka sezona ir 10 mēneši, tad reāli mēnesī viņš saņem ap 600 k. Sods šobrīd ir 200 k tā ir trešā daļa mēneša algas... Diezgan bargi, tā teikt, nevraētu teikt, ka tas nekas nav un, ka tās ir kapeikas.
Ja viņam uz papīra ir 6milj. tad noteikti, ka viņš nesaņem tādu naudu kabatā. Jāatņem nodokļi, visu procenti un viņam pašam moš kādi 2-3milj tik paliek uz rokas pašam.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-22 11:56, pirms 5 gadiem
Tieši nesen redzēju video par 80iem ar nosaukumu - kad basketbols bija īstu vīru spēle. Saprotams, ka nav pareizi kauties laukumā, bet nu ja grib teātri, tad jāiet uz teātri. Šeit ir vīri, kuri ikdienā trenējas un spēles karstums, asumi, vēl kaut kādas personiskas antipātijas un galu galā tie ir cilvēki. Neattaisnoju notikušo, bet nu pārāk lielu burbuli izpūš no šitā. Uzliktu spēļu diskābeli un miers.
Tagad tā pievērš uzmanību pareizai uzvedībai, redz sakāvās, kādu piemēru tas rāda bērniem. Tanī pat laikā viņi nezin kā saģērbjas, nezin kādi pulksteņi, rotaslietas pa simtiem tūkstošu un to visu bērni redz, kaut tai pat laikā tas bērns var būt paēdis nav. Kā ar tādu piemēru, kāpēc tad nesaka - o kā tu uzcirties, kādu tas piemēru citiem rāda, citiem ar gribās. Vecākiem ir jāmaca un jāaudzina bērni, nevis sportistiem. Ja es būtu sportists, tad rīkotos tā kā es uzskatu par pareizu, nevis tā kā citi uzskata par pareizu.
Un kāpēc piemēram hokejā kaušanās ir spēles sastāvdaļa??? Tak jāmācās savaldīties

     [+] [-]

, 2018-10-22 13:10, pirms 5 gadiem
blondais18 rakstīja: Ja tev kāds džeks iespļautu ģīmī tu vnk pasmaidītu? spēles karstumē pie tam? šaubos...es teikšu viņš diezgan vēl savaldījās, jo es noteikti to nebūtu darījis... uzreiz būtu vilcis, bet gan jau tad dabūtu kādas 10 spēļu dsq..
vai tad viņš smaidīja? kauto ko tupi bakstīja acī. vai nu sit vai neko - tagad stulbs sods par tizlu rīcību.

bet ja nesaprati, tad mans komentārs bija par CP uzvedību ilgtermiņā nevis vienu epizodi. arī sestdienu visu spēli čīkstēja pat katru tiesnešu lēmumu..

     [+] [-]

, 2018-10-22 14:17, pirms 5 gadiem
blondais18 rakstīja: nezināju, ka Entonijs spēlē Lakeros...ej uz skolu trolli..
http://www.espn.com/nba/story/_/id/25043399/nba-looking-video-showing-rajon-rondo-spitting-chris-paul
https://twitter.com/BleacherReport/...

     [+] [-]

, 2018-10-22 14:35, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: vai tad viņš smaidīja? kauto ko tupi bakstīja acī. vai nu sit vai neko - tagad stulbs sods par tizlu rīcību.

bet ja nesaprati, tad mans komentārs bija par CP uzvedību ilgtermiņā nevis vienu epizodi. arī sestdienu visu spēli čīkstēja pat katru tiesnešu lēmumu..
Kāds vispār to spļaušanu redzēja vai tikai kāda nostāsti? Vai arī tādus kadrus TV nedrīkst rādīt? Apskatās ierakstus, tur visu var redzēt, pat cik kuram plombes mutē var izskaitīt. Ja Rondo spļāva, tad sodus viņam un pārējie brīvi. Un Ingramam par nesavadīšanos.

     [+] [-]

, 2018-10-22 14:41, pirms 5 gadiem
KobeB24 rakstīja: Kāds vispār to spļaušanu redzēja vai tikai kāda nostāsti? Vai arī tādus kadrus TV nedrīkst rādīt? Apskatās ierakstus, tur visu var redzēt, pat cik kuram plombes mutē var izskaitīt. Ja Rondo spļāva, tad sodus viņam un pārējie brīvi. Un Ingramam par nesavadīšanos.
https://twitter.com/marcelluswiley/...

     [+] [-]

, 2018-10-22 15:49, pirms 5 gadiem
Raitcha rakstīja: https://twitter.com/marcelluswiley/status/1054126001205080064
Tīri tehniski spļāviens jau skaitās, bet nu es reizēm bļaujot vairāk siekalu palaižu
Neaizstāvu Rondo protams.

     [+] [-]

, 2018-10-22 17:25, pirms 5 gadiem
Baigi maigi sodi. It sevišķi Rondo.