Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bertāns viesos pie Lebrona: "Spurs" mēģinās izmantot "Lakers" problēmas

Bertāns viesos pie Lebrona: "Spurs" mēģinās izmantot "Lakers" problēmas
Lebrons Džeimss. Foto: AFP/Scanpix

Šonakt 5:30 pēc Latvijas laika Losandželosas „Staples Center” arēnā sāksies Lebrona Džeimsa pārstāvētās „Lakers” cīņa ar Sanantonio „Spurs”, kuras sastāvā sezonu ar 60% tālmetienos iesācis latviešu basketbolists Dāvis Bertāns.

Lebrona Džeimsa debijas sezona Losandželosā sākusies ar diviem zaudējumiem pret spēcīgām Rietumu konferences komandām – „Trail Blazers” un „Rockets”. Ar šādu spēļu kalendāru Džeimsam, kurš visu līdzšinējo NBA karjeru bija pavadījis Austrumu konferencē, jārēķinās kā regulāru, turklāt arī šonakt „Lakers” komandai pretim stāsies nopietna Rietumu konferences „play-off” pretendente, kam sekos vēl sešas citas spēles pret Rietumu komandām.

Džeimss sezonas pirmajās divās spēlēs vidēji guva 25 punktus un savāca 9.5 atlēkušās bumbas. Lebronam pagaidām neveicas ar metieniem no distances – trāpīts tikai viens no 11 tālmetieniem. Abās pirmajās spēlēs Lebrons bija rezultatīvākais savā komandā, un šonakt viņam var nākties uzņemties vēl lielāku slogu uzbrukumā, ņemot vērā, ka diskvalifikācijas dēļ nevarēs spēlēt Ražons Rondo un Brendons Ingrems, divi „Lakers” sākumsastāva spēlētāji.

Rondo vietā sākumsastāvā, visticamāk, dosies Lonzo Bols, kamēr Ingrema nespēlēšana varētu dot iespēju Maiklam Bīzlijam, bijušajam „Knicks” uzbrucējam, kurš pirmajās spēlēs laukumā devās minimāli. Rondo un Ingrems tika diskvalificēti par iesaistīšos asumos spēlē pret „Rockets”, saņemot attiecīgi trīs un četru spēļu diskvalifikācijas, kamēr Hjūstonas sastāvā divas spēles jāizlaiž Krisam Polam.

„Lakers” divos zaudējumos pozitīvā zīme ir NBA otrgadnieka Džoša Hārta vidēji mačā gūtie 15.5 punkti, kā arī pieredzējušā centra Džaveila Makgī iekļaušanās komandā ar 14.5 punktiem. Džeimss sarunā ar medijiem pēc spēles pret Hjūstonu norādīja, ka nav vīlies par sezonas sākuma rezultātiem: „Nemaz neesmu vīlies. Es saprotu, ka mums būs grūtības, ka sākumā neies viegli, un neviens man neteica, ka viss šeit ies kā no rokas.”

Sezonas sākumā problēmu netrūkst arī „Spurs” sastāvā, galvenokārt, saspēles vadītajā pozīcijā, taču visnotaļ veiksmīgi savu iespēju izmanto Brins Forbss, kurā Mareja un Vaita traumu dēļ dodas sākumsastāvā. Forbss pirmajās divās spēlēs ticis pie 14 punktiem vidēji spēlē.

Saspēles veidošanā ļoti aktīvi iesaistījies „Spurs” jaunpienācējs Demārs Derouzens, kurš veicis 13 rezultatīvas piespēles, kā arī bijis pārliecinoši rezultatīvākais Sanantonio komandā ar 28 punktiem vidēji spēlē. „Viņš pagaidām ir absorbējis visu informāciju, ko esam viņam snieguši par jauno sistēmu,” sacīja „Spurs” Gregs Popovičs par Derouzenu. „Paies laiks, kamēr viņš pilnībā iejutīsies, bet Demārs ir ļoti inteliģents cilvēks. Šī ir NBA, nevis raķešu zinātne, tā ka viņš visu apgūst visai ātri.”

Sezonas ievadā piektais rezultatīvākais „Spurs” spēlētājs ir Dāvis Bertāns, kurš pirmajās divās spēlēs guva 20 punktus. Bertāns trāpījis sešus no desmit tālmetieniem, kas palīdzēja „Spurs” uzvarēt Minesotu, bet pret Portlendu sekoja zaudējums. Jāpiezīmē arī, ka Bertāns pratis sakrāt statistiku citos spēles komponentos un viņam ir labākais efektivitātes koeficients (pēc ESPN sistēmas) „Spurs” komandā. Efektivitātes koeficients tiek aprēķināts, ņemot vērā vidēji vienā minūtē paveikto, un līgas vidējais rādītājs ir 15.00. Bertāns sezonas sākumā ticis pie 24.00, kas ir 38. labākais rādītājs līgā.

"Lakers" un "Spurs" spēles tiešraide paredzēta "Best4Sport" TV kanālā.

NBA spēles, 23. oktobris

KomandasSākumsKomandasSākums
Celtics-Magic2:30Raptors-Hornets2:30
Knicks-Bucks3:00Timberwolves-Pacers3:00
Mavericks-Bulls3:30Jazz-Grizzlies4:00
Trail Blazers-Wizards5:00Warriors-Suns5:30
Lakers-Spurs5:30

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com


, 2018-10-22 19:54, pirms 5 gadiem
nav man saprotams, kāpēc bukmeikeri dod tādu dāvanu uz Spurs uzvaru. Tīrākais verņaks
, 2018-10-22 20:11, pirms 5 gadiem
kols00 rakstīja: nav man saprotams, kāpēc bukmeikeri dod tādu dāvanu uz Spurs uzvaru. Tīrākais verņaks
Atkal viens totalizatorists pamodies. Cik šogad vinnēsi? Cik zaudēsi?
, 2018-10-22 21:11, pirms 5 gadiem
Par Bertana teicamu spēli bet lakers uzvaru! 🙂
, 2018-10-22 21:48, pirms 5 gadiem
kols00 rakstīja: nav man saprotams, kāpēc bukmeikeri dod tādu dāvanu uz Spurs uzvaru. Tīrākais verņaks
aha, un pavasari Tev ari bija "labas" likmes pret cavs!
, 2018-10-23 01:32, pirms 5 gadiem
Bez Rondo un Ingrema , LJ viens nepavilks.
2×150€ stabili uz Spurs un dienas sakums bus izdevies uz urraa!
+14 Spurs stabili.
, 2018-10-23 08:03, pirms 5 gadiem
kols00

19:54

nav man saprotams, kāpēc bukmeikeri dod tādu dāvanu uz Spurs uzvaru. Tīrākais verņaks

Verņaks pļerņaks, bet pagarinājums.
, 2018-10-23 08:08, pirms 5 gadiem
Jasmejas par sitiem TOTO ekspertiem...
, 2018-10-23 08:09, pirms 5 gadiem
NBA.
, 2018-10-23 08:11, pirms 5 gadiem
salming18 rakstīja: Par Bertana teicamu spēli bet lakers uzvaru! 🙂
OT.
, 2018-10-23 08:20, pirms 5 gadiem
Lebrons izvilka, Lebrons noraka 😀
, 2018-10-23 09:17, pirms 5 gadiem
musashy rakstīja: kols00

19:54

nav man saprotams, kāpēc bukmeikeri dod tādu dāvanu uz Spurs uzvaru. Tīrākais verņaks

Verņaks pļerņaks, bet pagarinājums.
Kāda starpība, galvenais, ka uzvara
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
12

Porziņģim 20 punkti, Marejs pagarinājuma izskaņā atnes ''Hawks'' uzvaru

Naktī uz piektdienu otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Kristapa Porziņģa Bostonas ''Celtics'', kas viesos pagarinājumā ar 122:123 piekāpās Atlantas ''Hawks'', kuras rindās par galveno spēles varoni kļuva Dežonte Marejs. Porziņģim 40 minūtēs laukumā 20 punkti un septiņas bumbas zem groziem.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.