Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Blogs: Džeimss un Braients - savu komandu netīšie sagrāvēji

Blogs: Džeimss un Braients  - savu komandu netīšie sagrāvēji
Lebrons Džeimss un Kobe Braients
Foto: AP/Scanpix

Gan Kobe Braients, gan Lebrons Džeimss pēc nedēļas sāks atstrādāt savus līgumus, kuri iztecēs pēc divām sezonām un var atstāt gan Losandželosas "Lakers", gan Klīvlendas "Cavaliers" likteņa varā. Ne mazākajā mērā neapšaubot abu basketbolistu talantu un panākumus, kā arī neņemoties tos salīdzināt, piedāvāju ieskatu (viedokli), kādēļ "Lakers" un "Cavs" ar šiem diviem līgumiem uzņēmusies lielu risku, kādēļ tās nav favorītes uz vietu NBA finālā un kādēļ Braienta-Džeimsa duelis tā arī nekļuva par NBA ikonu.

NBA piedāvā sistēmu, kas ļauj šobrīd vājakajām komandām ar drafta palīdzību veikt pārbūvi un pēc 3-4 gadiem tēmēt uz vietu izslēgšanas spēlēs. Salīdzinot ar kaut vai to pašu NHL, pārbūves iespējas ir lielākas, jo divas veiksmīgas drafta izvēles jau var nosegt 40% sākumsastāva un pavadīt laukumā 75% no spēles laika. NBA valda zvaigžņu kults, un viens supertalants uzreiz padara komandu par daudz pievilcīgāku mērķi arī brīvajiem aģentiem, līdz ar to nav jābrīnās, ka spēlētāju tirgū notiek nežēlīga plēšanās, lai iegūtu savā sastāvā kādu no līgas 8-12 lielajām zvaigznēm. Pie aizvadītās sezonas veiksminiecēm šajā rādītājā var pieskaitīt Klīvlendas "Cavaliers" un Losandželosas "Lakers" - pirmā parūpējās par Lebrona Džeimsa atgriešanos, otra jau iepriekšējās sezonas gaitā pagarināja līgumu ar Kobi Braientu.

Abām komandām šie darījumi prasīja lielākus vai mazākus upurus, taču statistika rāda, ka tie ir nepieciešami. "Spurs" vasarā kļuva par pirmo NBA čempioni pēdējo 24 gadu laikā, no kuras neviens spēlētājs neiekļuva sezonas MVP balsojuma desmitniekā. Bez izteiktām zvaigznēm savulaik savulaik triumfēja arī "Pistons", taču arī tas tomēr bija izņēmums likumsakarībai. Teju visās pārējās sezonās par čempioni kļuvusi komanda, kuras līderis attiecīgajā sezonā bijis līgas elites spēlētāju pieciniekā.

NBA čempione un tās līderis MVP balsojumā

GadsČempioneMVP balsojumā (vieta)GadsČempioneMVP balsojumā (vieta)
2014SpursTims Dankans (12.)2006HeatDveins Veids (6.)
2013HeatLebrons Džeimss (1.)2005SpursTims Dankans (4.)
2012HeatLebrons Džeimss (1.)2004PistonsBens Volless (7.)
2011MavericksDirks Novickis (6.)2003SpursTims Dankans (1.)
2010LakersKobe Braients (3.)2002LakersŠakils O`Nīls (3.)
2009LakersKobe Braients (2.)2001LakersŠakils O`Nīls (3.)
2008CelticsKevins Gārnets (3.)2000LakersŠakils O`Nīls (1.)
2007SpursTims Dankans (4.)1999SpursTims Dankans (3.)

Lai arī "Lakers" un "Cavaliers" mēroga un panākumu ziņā ir divas nesalīdzināmas komandas, Džeimsa ienākšana līgā tās sasaistīja kā jaunās basketbola desmitgades simbolu mājvietas. NBA mārketinga nodaļā strādātu pilnīgi amatieri (un mēs zinām, ka tādi tur nestrādā), ja viņi jau laikus neiztēlotos, kā NBA finālsērijas septītajā spēlē Džeimss un Braients viens otram samet 30 un vairāk punktus, radot foto un video kadrus, kas ieiet līgas vēsturē blakus Bērda&Džonsona un Čemberleina&Rasela leģendām apvītajiem dueļiem.

Braienta un Džeimsa duelis izgāzās. Ja gribam būt precīzāki, NBA līdz tam nemaz netika. Viņi abi nekad netikās NBA finālā, un, ņemot vērā, ka pārstāv atšķirīgas konferences, nekad arī neaizvadīja savstarpēju "play-off" maču, bet šajā līgā nopietni tiek vērtēti tikai tie. Arī regulārās sezonas dueļi nekļuva par basketbola gardēžu sapni - 11 sezonu laikā abi spēkojās tikai 15 reizes, turklāt tikai trīs no šīm spēlēm bija pietiekami sīvas, lai noslēgtos ar rezultātu starpību mazāku par pieciem punktiem, un Džeimss pret Braientu tikai vienreiz spēlējis papildlaiku. Bērds un Džonsons finālos vien aizvadīja vairāk savstarpēju spēļu, kamēr Čemberleins un Rasels viens pret otru cīnījušies teju desmit reiz vairāk (142 spēles!). Braientam, visticamāk, palikušas vairs tikai četras cīņas pret Džeimsu, proti, pa divām katrā nākamajā sezonā (šosezon 15. janvārī un 8. februārī).

Braients pret Džeimsu statistikā

BraientsDžeimss
Viens pret otruU-Z3-12*12-3*
Punkti26.4628.93
Piezīmes2.862.66
Kļūdas3.663.26
KarjerāPunkti25.527.5
NBA tituli52
NBA fināli75
sezonas MVP14

*Kopumā gan aizvadītas 17 savstarpējas spēles, taču divās no tām Braients traumas dēļ izgāja laukumā tikai uz pāris minūtēm, līdz ar to tās vērā ņemtas netika.

"Lakers" lielās un "Cavaliers" mazākās problēmas jeb kāpēc šosezon bez fināla

Sāksim ar pašsaprotamo atbildi, proti, "Lakers" pašreizējā sastāvā nav pat "play-off" pretendente. Pat ja Braients un Stīvs Nešs izvairas no ilgstošām traumām, bet Džeremijs Lins, atkal nonācis ASV lielpilsētā, atkārto savu Ņujorkas pasaku, "Lakers" tāpat neko nespēj likt pretim Rietumu smagsvariem garajā galā. Karloss Būzers ir labs papildinājums, taču par viņa devumu aizsardzībā reti kuram vairs ir ilūzijas, ko pierāda arī tas, ka "Lakers" vidēji spēlē ~15 punktus gūstošu spēlētāju ieguva par nieka 3,2 miljoniem sezonā. Džordans Hils? Roberts Sakre? "Lakers" pagājušajā sezonā bija pārliecinoši pēdējā cīņā par atlēkušājām bumbām, un, visticamāk, būs arī šosezon.

Galvenajam trenerim Baironam Skotam raizes gan dara ne tikai tas, bet arī izmaiņas aizsargu rindās, kas novedis pie šķietami absurdas taktikas - Skots paziņojis, ka nevēlas redzēt komandu, kura pagājušajā sezonā bija ceturtā precīzākā līgā (38,1%), izdarām vairāk par 10 tālmetieniem spēlē, un vēlams būtu vispār nemest no tālienes. NBA apskatnieki par Skota stratēģiju jau sacēluši joku un kritikas vētru, saucot viņu par pārspīlētu anti-D`Antoni, it sevišķi pēc pārbaudes spēlēm pret "Warriors" un "Jazz", kurās kopā tika izmesti tikai astoņi tālmetieni un trāpīts neviens... .

Skota loģiku gan var, ja ne attaisnot, tad saprast - no komandas pagājušās sezonas pieciem labākajiem tālmetienu izpildītājiem šobrīd sastāvā nav neviens! (Brukss, Fārmars, Mīkss, Māršals, Bleiks vai nu aizmainīti vai atlaisti brīvajos aģentos). Tas gan nemaina faktu, ka komandā ir divi no visu laiku precīzākajiem aizsargiem, taču Skotam taisnība, ka ne Braients, ne Nešs vairs nevar sev izkārtot tādu metienu, kā prata pirms gadiem trim četriem, pagaidām trauma arī Nikam Jangam, un viss liecina, ka "Lakers" sezonu uzsāks ar 0-5 (pretiniekos "Rockets", "Clippers", "Warriors" un divreiz "Suns") un laicīgi apklusinās visas runas par brīnumaino "play-off" vietu.

"Lakers" aizsargi tālmetienu kategorijā

SpēlētājsTālmetieni karjerā%karjerāpag. sezonā% pag. sezonā
Kobe Braients1680/489533.5%3/1618.8%
Stīvs Nešs1685/393943.8%8/2433.3%
Veins Elingtons266/69038.6%25/5942.4%
Džeremijs Lins194/56634.3%82/22935.8%
Ronijs Praiss142/48629.2%9/4320.9%
Niks Jangs583/154738.6%135/35038.6%
Veslijs Džonsons306/88434.6%100/27126.9%
Džordans Klarksons*-37.4%-28.1%
Vidēji36.2%30.6%

*Debitants, līdz ar to norādīta viņa tālmetienu precizitāte NCAA pavadītajās trīs sezonās

"Lakers" tālmetieni pārbaudes spēlēs

pretiniekstālmetieni% tālmetieni% visi metieni no spēles
Nuggets5/1050%44.8%
Warriors1/119.1%43.8%
Warriors0/3-36.6%
Jazz0/5-41%
Jazz4/1330.8%40%
Suns5/1435.7%50.0%
Vidēji2.5/9.326.8%42.7%

Klīvlendas situācija, protams, daudz optimistiskāka, taču ne brīnišķīga. Lai arī Ziemeļamerikas mediji jebkurai Džeimsa pārstāvētajai komandai uzliek favorītes zīmogu, kurš palika vēl spilgtāks pēc jaunā "Big Three" izveidošanas, "Cavaliers" būs vispirms jāatbild uz daudziem svarīgiem jautājumiem. Svarīgākais no tiem - aizsardzība. Par Kairija Ērvinga un Kevina Lava trūkumiem šajā jomā runāts jau daudz, un šo abu vīru salikums "pick`n`roll" situācijās varētu būt ērta pastaiga apmēram 25 citām NBA komandām. Džeimsa un vesela Andersona Varežau klātbūtne nāks par labu, taču būšu ļoti pārsteigts, ja "Cavaliers" atkārtos "Heat" pēdējo četru sezonu panākumus un iekļūs līgas labāko aizsardzības komandu desmitniekā. Vienīgā komanda pēdējos 15 gados, kura līdz finālam tikusi ar aizsardzības efektivitāti ārpus NBA desmitnieka, ir 2000./01. gada "Lakers" vienība.

Jautājums arī, kā izdosies Deivida Blata debija NBA trenera amatā. Eiropā viņš guva milzīgus panākumus, taču, būsim godīgi, Eirolīgas un NBA basketbols ir divas gandrīz pilnīgi dažādas lietas, un sekmes vienā negarantē pilnīgi neko otrā. Blatam būs jāpierod pie vairākām jaunām lietām, un svarīgākā būs aprašana ar Džeimsa ego, kas vismaz Erikam Spolstram prasīja lielāko daļu pirmās sezonas, turklāt šī problēma tika atrisināta ar piekāpšanos un lielas brīvības došanu Džeimsam. Nelielas aizdomas, ka pietiekami valdonīgā Blata gadījumā tas nederēs, un viņš pieprasīs sadarbību ne tikai vārdos.

"Cavaliers" uzbrukuma varējumu, kurā (vismaz teorētiski) perfekti sakļaujas Blata plašās un kustību pilnās uzbrukuma shēmas ar Ērvinga un Džeimsa caurgājieniem un Lava atrašanās uz trīspunktu līnijas, būs grūti pārvērtēt, turklāt ierindā ir arī divi potenciāli jaunekļi - centrs Tristans Tompsons un aizsargs Dions Veiterss, kurš pagājušajā sezonā vidēji sameta 16 punktus un paspējis ierosināt, ka "Cavaliers" ir nevis lielais trijnieks, bet lielais četrinieks. Komandā vietu atraduši arī veterāni Džeimss Džounss, Šons Merions, Brendans Heivuds un Maiks Millers, taču, ja kaut diviem no viņiem izdosies puslīdz veiksmīga sezona, "Cavaliers" varēs būt apmierināta. Lieta tā, ka bez Džeimsa šis "Cavaliers" sastāvs nav pat izslēgšanas spēļu cienīgs, un arī Džeimsu ierindā nav objektīva iemesla domāt, ka komanda varēs dominēt līdzīgi kā to darīja "Heat". Jo 2010. gadā "Heat" jau pirms Džeimsa un Krisa Boša bija "play-off" līmeņa komanda un palikusi tāda arī pēc Džeimsa aiziešanas, savukārt "Cavs" pēc Džeimsa slavenā "Decision" kļuva par Austrumu pastarīti un atradās pamatīgas pārbūves procesā, kurš vainagojās ar 33 uzvarām pagājušajā sezonā. Nu šis process ir daļēji sagrauts.

Klīvlendas un Losandželosas pēdējās desmit sezonas

CavaliersPlay-offLakersPlay-off
201433-49-27-55-
201324-58-45-371. kārta
201221-45-41-252.kārta
201119-63-57-252. kārta
201061-212. kārta57-25Čempione
200966-163. kārta65-17Čempione
200845-372.kārta57-25Fināliste
200750-32Fināliste42-401. kārta
200650-322. kārta45-371. kārta
200542-40-34-48-

"Lakers" gaida Braienta aiziešanu, "Cavs" izmisīgi cer uz Džeimsa palikšanu

Lieta tāda, ka Džeimss ar "Cavaliers" noslēdzis tikai divu gadu līgumu. Protams, publiski viņš paudis savu prieku par atgriešanos mājās, kur grasās palikt līdz karjeras beigām, taču, būsim godīgi, tie ir aģentu diktēti vārdi, kuriem būs teju nulles svars 2016. gada brīvo aģentu tirgū. Arī Braientam ir tieši divu sezonu līgums, pēc kura, visticamāk, karjeru nāksies noslēgt, turklāt tas visiem bija labi zināms sen pirms brīža, kad Džeimss Klīvlendai piedāvāja atgriezties uz tieši divām sezonām, kas NBA elites spēlētājam tomēr ir nestandarta līgums. 2016. gada vasarā viņš būs brīvs, un brīva būs arī vienīgās superzvaigznes vieta Losandželosā. "Lakers" nākamo divu sezonu laikā ir ierobežotas iespējas papildināt sastāvu, jo tai ir pilnas algu ailes un vien pāris nopietnai maiņai derīgi spēlētāji, turklāt ESPN žurnālists Henrijs Ebots arī norādījis, ka komandai nav izredžu pastiprināt sastāvu Braienta rakstura dēļ un kluba īpašnieki ar nepacietību gaidot mirkli, kad varēs atvadīties no sava mūsdienu simbola.

Ebots raksta, atsaucoties uz avotiem komandas vadībā, ka tieši Braienta dēļ komandu pameta Dvaits Hovards, kurš gluži vienkārši apvainojās par Braienta neiecietību un pārmetumiem, turklāt uz kopējām pārrunām par jauno līgumu Kobe ieradies šortos un ar zelta ķēdi ap kaklu, kamēr Hovards saņēmis īpašu piekodinājumu ierasties uzvalkā un to arī izdarījis. Arī bez Ebota avotiem iespējams uzminēt, ka Pau Gazola un Endrjū Bainuma aiziešana saistīta ar Braientu, taču NBA aģenti Ebotam stāstījuši, ka tieši Braienta dēļ nevēlas savu klientu nokļūšanu "Lakers". Pat vienmēr tolerantais kanādietis Stīvs Nešs publiski atklājis pāris viņam nepieņemamas lietas komandas taktikā un tajā, ka Braientam vienmēr ir taisnība. Tiesa, komandas jaunpienācējs Lins paudis tieši pretējo viedokli, proti, ka viņš ļoti augstu vērtē Braienta uzvaras kāri un gādības uzņemšanos pār komandas jaunuļiem.

Jā, superzvaigznes parasti pievilina vidusmēra spēlētājus, taču vietā ir jautājums - cik jaunie talanti spējuši sevi pacelt nākamajā līmenī pēdējo gadu "Lakers", "Heat" un iepriekš "Cavaliers" komandās? Vismaz man atmiņā nenāk neviens. Jā, Džeimsa klātbūtne uzlabo partneru statistiku, taču tas ir īslaicīgs efekts, līdz ar to Klīvlendas līdzjutējiem nopietni jāsatraucas, vai Ērvings, potenciāli labākais saspēles vadītājs līgā pēc 2-4 gadiem, tā arī nepaliks vienkārši laba spēlētāja līmenī un vai Dions Veiterss, potenciāls 20+ punktu metējs, tā arī nepaliks nestabilo Dž. R. Smita un Nika Janga mērogos. Izdabājot Džeimsa ērtībām un īstermiņa ambīcijām, uz Minesotu tika atdoti divu (!) pēdējo draftu pirmie numuri. Entonijs Benets tika norakstīts jau pēc pirmās sezonas, un skaidrs, ka viņš nebūs Bleika Grifina līdzinieks, taču ar pacietību viņu noteikti varēja izveidot par pamatsastāva 4. numuru. Bet Klīvlendai nebija pacietības pat apskatīties Endrjū Viginsa iespēju robežas. Un tas viss par divām sezonām kopā ar Džeimsu?

Nepārprotiet, skaidrs, ka Lebrons ir katras NBA komandas sapnis, taču dažreiz pirms sapņu īstenošanas der palūkoties realitātē. "Cavaliers" ir praktiski izmetusi vējā pēdējo četru gadu attīstības plānu, un, ja Džeimss pēc divām sezonām atkal aizies, Klīvlenda atkal varēs sākt visu no sākuma, un ļoti šaubos, ka tai atkal paveiksies iegūt trīs pirmās drafta izvēles četros gados, tieši tāpat kā šaubos, ka šīs vasaras risks Klīvlendai nākamajās divās sezonās vainagosies ar čempionu titulu vai kaut vai viesošanos finālsērijā, turklāt Lavam ir iespēja nākamajā sezonā atteikties no līguma. Jauns līgums ar "Cavs" nav noslēgts, jo finansiāli izdevīgāk viņam tas būs pēc sezonas, taču neviens nevar izslēgt iespēju,ka Lavam pēkšņi vairs nepatīk spēlēt ar Džeimsu (vai vēl ļaunāk, Džeimss sāk atklāti svārstīties par palikšanu Klīvlendā).

"Cavaliers" līdz ar to uzņēmusies milzīgu risku, savukārt "Lakers" nemaz nebija citas iespējas kā vien riskēt, proti, mierīga Braienta aizvadīšana karjeras izskaņā un absolūta pārbūve 2016. gada vasarā ar cerību uz labu laimi. Tas gan teju par 100% nozīmē, ka Džeimsa un Braienta cīņa izslēgšanas spēlē tā arī nenotiks un 21. gadsimta spožāko basketbola zvaigžņu sadursme aci pret aci, zobu pret zobu izpaliks. Kas, savukārt, ir nedaudz skumji.

Kobes vienīgais uzvaras metiens pret Džeimsu. 2006. gada 12. janvāris

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports


Slēpts komentārs: wifebeater
, 2014-10-22 14:20, pirms 9 gadiem
Lakers negaida neko. Viņi Kobem iedeva lielo līgumu tikai tāpēc, ka saprata, ka nevarēs piesaistīt kādu lielo zvaigzni. Un iedeva uz 2 gadiem, kā par sakritību, tad kad 2016. gadā brīvo aģentu tirgū būs atkal zvaigznes.

Lakers saprata, šajos gados var atļaut Kobem, ja ne beigt karjeru, tad vismaz aizvadīt pēdejās sezonas kā komandas līderim. Tā kā autor, pirms raksti padomā ... Lakers negaida, kad Kobe beigs, bet gan, kad atkal būs kāda zvaigzne tirgū brīvi pieejama, jo ar treidiem diezvai kko var dabūt.

Randls būs varbūt attīstījies savā spēle, klāt nācis kāds jaunais un varbūt Kobe nebeigs karjeru pēc 2 gadiem, bet gan tad viņš piekrītīs veterāna minimuma un centīsies izcīnīt pēdejo gredzenu.

Lakers samaksā visu Kobem tagad, lai pēc tam viņu vnk paņemtu par veterāna minimumu. Jo pa lielam, ko dotu, ja LAL būtu cap space? NEKO!
, 2014-10-22 14:21, pirms 9 gadiem
Jē rait Irvings, Lovs, Tomsons, Vaiters austrumos nav PO komanda, tad kas tad tur ir? Bulls vieni paši pret sevīm?
Slēpts komentārs: One Man Show!
, 2014-10-22 14:23, pirms 9 gadiem
Nja zheel, ka labaakajos gados vinji nesatikaas finaalos, tas buutu saldais eediens. Reali pirms 2 gadiem all star game redzeejaam vinju dueli, kad abi viens otru krampeeja.
, 2014-10-22 14:24, pirms 9 gadiem
One Man Show! rakstīja: līdz šim nebija pat tuvu ...
Līdz šim tur Lovs nebija...
, 2014-10-22 14:28, pirms 9 gadiem
hantele rakstīja: Līdz šim tur Lovs nebija...
nu Lovam līdz šim arī ar komandu baigi spoži nav gājis.
, 2014-10-22 14:30, pirms 9 gadiem
Vai kāds šaubās, ka Džeimss noslēdza divu gadu līgumu (precīzāk 1+1), lai kad līgas jaunais tv līgums stāsies spēkā un līdz ar to arī algu griesti celsies (kā arī, manuprāt, max līguma vērtība) viņš varētu noslēgt maksimāli naudīgu kontraktu? Nu neies viņš otrreiz no Klīvlendas prom...
, 2014-10-22 14:31, pirms 9 gadiem
One Man Show! rakstīja: nu Lovam līdz šim arī ar komandu baigi spoži nav gājis.
bet austrumos Cavs ar Lovu būtu stabils play-off. Pat bez viņa un ar visām 33 uzvarām viņi nemaz nebija baigi tālu no 8. vietas
, 2014-10-22 14:34, pirms 9 gadiem
Nu es gan nezinu- kādam iemeslam jābūt, lai Džeimss OTRREIZ pamestu mājas. Visiem viņiem ir skaidrs, ja gribi,lai tevi atceras, ka visu visu laiku labāko, tad tev praktiski visu karjeru ir jāturas vienā komandā kā Kobe, Maģiskais(Lakers), Džordans(Bulls ar mazu atkapi Wizards),Bērds (Celtics) u.tml. Tā kā savu atkāpi LJ jau izdarijis, tad esmu diezgan parliecinats, ka karjeru beigs Cavs. Lavs un Irvings tik daudz uz šadiem tituliem nepretendē,tapec no viņiem pārvākšanos var sagaidīt.
, 2014-10-22 14:34, pirms 9 gadiem
Royal rakstīja: bet austrumos Cavs ar Lovu būtu stabils play-off. Pat bez viņa un ar visām 33 uzvarām viņi nemaz nebija baigi tālu no 8. vietas
Es gan nesaku, ka viņi PO netiks, tik pieļauju, ka PO nāksies izstāties ātrāk nekā gribētos.
, 2014-10-22 14:36, pirms 9 gadiem
One Man Show! rakstīja: Es gan nesaku, ka viņi PO netiks, tik pieļauju, ka PO nāksies izstāties ātrāk nekā gribētos.
cerams bet ja nopietni, tad jā viņu aizsardzība rada bažas, sevišķi tad kad pienāks ikgadējā Varežao 30-40 spēļu trauma
, 2014-10-22 14:38, pirms 9 gadiem
Autors varēja tomēr papētīt dziļāk kāpēc LeBrons noslēdza tikai 2g līgumu - lai pēc šiem 2 gadiem tiktu pie lielāka piķa turpinot spēlēt Klīvlendā! Iemesls - jauns līgas TV līgums, kas automātiski pacels līgas algu griestus un maksimālo līgumu summu. Un kad šis līgums tiks noslēgts? Pēc 2 gadiem, kas Lebronam beigsies tagadējais. varēs slēgt jaunu līgumu par lielāku $$$ kā viņš varēja dabūt tagad. Esmu par 99% pārliecināts, ka viņš paliks Klīvlendā.
Info par to daudz. Eiliņ, palasi taču: Why LeBron Signed A 2-Year Contract With Cavs -...
, 2014-10-22 14:42, pirms 9 gadiem
Royal rakstīja: cerams bet ja nopietni, tad jā viņu aizsardzība rada bažas, sevišķi tad kad pienāks ikgadējā Varežao 30-40 spēļu trauma
LBJ teiksim ar Heat bija pa ceļam, tajā ziņā, ka visi komandā gribēja būt labāki un bija lieliski aizsardzībā, ja nu vienīgi veļasmašīna nē, bet katram jau ir savas atkāpes. Tur bija riktīgi krampji defā, Cavs šobrīd tāds ir tikai Džeimss, slinkais Lovs, cilvēks tikai uzbrukums Ērvings un Džeimss Hārdens II - Veiterss ... Tur var sākties kkāda sezonas punktā diezgan liela berze, ja sanāks nokāst kādu sēriju, jo ar šiem džekiem neko nesarunās, jo viņi nav radīti defam. Sacensību gars Ērvingam ir, bet tikai uzbrukumā.

Līdz ar to, ja viss būs OK ar Bulls, tad noteikti viņi un Heat būs tie, kuri sagādās galvassāpes Blatam.
, 2014-10-22 14:43, pirms 9 gadiem
Katrā ziņā skaidrs ir viens - Eliņš galīgi nav formā uz NBA sezonas sākumu! Met(raksta) galīgi garām.
, 2014-10-22 14:43, pirms 9 gadiem
Ļoti labs un analītisks raksts, bet nu tiešām pagaidīsim jaunās sezonas sākumu un pirmo mēnesi, kā veiksies šīm komandām ar savām superzvaigznēm.
, 2014-10-22 14:50, pirms 9 gadiem
Nepametīs Lebrons Klīvlendu, nepametīs.
Lielais piķis nāk, kādēļ viņam tagad slēgt līgumu uz pieciem gadiem, ja pēc diviem gadiem tas pats.. nezinu.. NBA viduvējība pelnīs vairāk?
, 2014-10-22 14:56, pirms 9 gadiem
Nepiekritīšu autora kategoriskajam, sasteigtajam un viegli uzspiestajam viedoklim, par spīti tam, ka arī man vairāk simpatizē Spurs un nu jau arī Kliperu sakārtotās spēle.
, 2014-10-22 15:34, pirms 9 gadiem
Raksts interesants, paldies autoram. Tomēr ir arī pāris iebildumi.
1. Džeimsa ego? Kad ar Džeimsa ego ir bijušas kādas problēmas? Viņš ir, iespējams, talantīgākais spēlētājs pasaulē, kurš ar lielāko prieku spēlē komandas basketbolu. Džeimss pats ir teicis, ka viņam vislielāko prieku sagādā izkārtots metiens komandas biedram, nevis grozs pašam. Var jau diskutēt, cik godīgs viņš bija, to pasakot, bet tas ir cits stāsts. Maiami drīzāk problēma bija ar Veida ego. Tieši Veidam nācās saprast, ka Džeimsam ir jābūt pirmajai opcijai, lai Heat uzvarētu.
2. Cavs bez Džeimsa nav PO komanda austrumos? Pat Timberwolves austrumos 2013/14 būtu spēlējuši PO. Domāju, ka Cavs ar Lavu (bez Džeimsa) ir spēcīgāki nekā Minesota pirms gada, tīri paraugoties uz sastāvu.
3. Nav nozīmes tam, ka Džeimss varētu aiziet pēc 2 gadiem. Viņš ir once-in-a-lifetime spēlētājs savos labākajos gados. Jebkura komanda izvēlētos 2 Džeimsa gadus ar reālu iespēju izcīnīt pirmo pilsētas čempionu titulu pusgadsimta laikā (NBA, NFL, MLB & NHL kontekstā), nevis sēdētu uz kaut kādiem jaunuļiem, no kuriem tā īsti neviens vēl nav apliecinājis savas spējas aizvest komandu līdz augstiem sasniegumiem. Izskatās, ka Irvings tam tuvojas, bet arī viņš nav un nebūs Džeimsa līmenī.
, 2014-10-22 15:40, pirms 9 gadiem
Tas, ka Kobes alkatiba un ipasnieku biznesa prioritate iedzinusas Lakers dzila bedre, tas ir skaidrs ka diena (protams, iznemot Kobes fanboyus). Bet LJ izposta tikai tas komandas, no kuram vins aiziet.
, 2014-10-22 15:42, pirms 9 gadiem
Mixes rakstīja: Tas, ka Kobes alkatiba un ipasnieku biznesa prioritate iedzinusas Lakers dzila bedre, tas ir skaidrs ka diena (protams, iznemot Kobes fanboyus). Bet LJ izposta tikai tas komandas, no kuram vins aiziet.
Lakers neizdevās piesaistīt zvaignes tagad, tāpēc kāda jēga taupīt naudu? Iedeva Kobem lielu līgumu tagad, lai 2016. gadā viņš paņemtu veterāna minimumu un LAL sistos par lielajām zvaigznēm.

Tā lūk fanboy tu, fanpuisīt.
, 2014-10-22 16:03, pirms 9 gadiem
Tas par netikšanu finālā tiešām skaļi teikts.

Bet tas izklausās stipri subjektīvs viedoklis. Piemēram nba studijā šie tur laikam 8 sēdēja un viņiem prasīja East uzvarētāju - Nu tad tur bija 50-50 ar Buļļiem. Un es arī pie tāp paliktu.
, 2014-10-22 16:04, pirms 9 gadiem
One Man Show! rakstīja: Lakers neizdevās piesaistīt zvaignes tagad, tāpēc kāda jēga taupīt naudu? Iedeva Kobem lielu līgumu tagad, lai 2016. gadā viņš paņemtu veterāna minimumu un LAL sistos par lielajām zvaigznēm.

Tā lūk fanboy tu, fanpuisīt.
Kas tad viņiem liedza cīnīties par Kairiju un Lavu?
, 2014-10-22 16:17, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kas tad viņiem liedza cīnīties par Kairiju un Lavu?
Par Lavu cīnījās, bet Twolves piekrita taču Cavs piedāvājumam, un Kairijs palika CLE tikai tāpēc, ka tika apsolīts, ka būs Lebrons. Tā kā, tur pat nebija tuvu šiem diviem īsti ganjau. Tuvāk bija Warriors un CLE ...
, 2014-10-22 16:17, pirms 9 gadiem
Negribu baigi prognozēt kas un kā (sezona parādīs), bet atgādināšu, ka vienreiz jau Lebrons daudz švakāku Cavs sastāvu aizvilka līdz līgas finālam. Tas tā atkāpei... Un pie aizsardzības var visi pielikt, šaubos, ka Īrvings un Lovs varēs luni dzīt pie Blata.
, 2014-10-22 17:05, pirms 9 gadiem
One Man Show! rakstīja: Par Lavu cīnījās, bet Twolves piekrita taču Cavs piedāvājumam, un Kairijs palika CLE tikai tāpēc, ka tika apsolīts, ka būs Lebrons. Tā kā, tur pat nebija tuvu šiem diviem īsti ganjau. Tuvāk bija Warriors un CLE ...
Nu redz... un kāpēc nevarēja par Lovu cīnīties? Tāpēc, ka komandā ir viens spēlētājs ar milzīgu algu un pārējās pabiras.

LAL nav tie, kas tankosies, bet tāds scenārijs viņiem būtu bijis labvēlīgāks. Jēga palikt 10. vietā un dabūt ~10. piku? Tik pat labi viņiem varēja būt Benets un Viginss.
, 2014-10-22 17:24, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu redz... un kāpēc nevarēja par Lovu cīnīties? Tāpēc, ka komandā ir viens spēlētājs ar milzīgu algu un pārējās pabiras.

LAL nav tie, kas tankosies, bet tāds scenārijs viņiem būtu bijis labvēlīgāks. Jēga palikt 10. vietā un dabūt ~10. piku? Tik pat labi viņiem varēja būt Benets un Viginss.
Nu jā, viņi iedeva Kobem lielo līgumu, tad, kad Kupčaks pateica, ka visticamāk Lakers nevarēs nākamvasar piesaistīt jaunu superzvaigzni. Gribēja Lovu, iesaistot maiņas darījumā Gazeli, bet nereali. Piedāvāja Karamelem max līgumu, bet tpt nekas nesanāca, kaut Karmelo ir labs draugs Kobem, bet Knicks varēja šim dot vairāk naudas ...

Tā nu tas ir.

Un jā, LAL nav tie, kas tankosies, piekrītu, bet ir tā, ka viņi tāpat varētu bez tankošanās palikt diezgan tālu rietumos. Ja viņi tiek loterijā ... tad jau visādi gadās. Bulls vinēja Rouzu ar 1.7% iespējamību .... Cavs arī trapījušies 3 pirmās vietas 4 gadu laikā .... Ganjau NBA ielozēs kko arī LAL! Kautkā jaatdod parāds par Pola nozagšanu!
, 2014-10-22 17:32, pirms 9 gadiem
Labs raksts. Viedoklis ir tikai viedoklis, tāpēc bez jebkādiem pārmetumiem - paldies autoram. Vēl jo vairāk, ka raksts ir par "manuprāt" elegantāko Jordan kopētāju - Kobe.
Arī es īsti nesaprotu, kāpēc LAL nemēģināja veidot spēcīgu komandu tieši dēļ Kobes (iespējams) pēdējā līguma.
, 2014-10-22 17:36, pirms 9 gadiem
angrybird rakstīja: Labs raksts. Viedoklis ir tikai viedoklis, tāpēc bez jebkādiem pārmetumiem - paldies autoram. Vēl jo vairāk, ka raksts ir par "manuprāt" elegantāko Jordan kopētāju - Kobe.
Arī es īsti nesaprotu, kāpēc LAL nemēģināja veidot spēcīgu komandu tieši dēļ Kobes (iespējams) pēdējā līguma.
Mēģināja, neizdevās. Bet šis manuprāt nav pēdejais līgums, šis ir pēdejais lielais līgums pavisam noteikti.
, 2014-10-22 18:10, pirms 9 gadiem
ja eliņam šausmīgi gribas pateikt ko pesimistisku par cavs, vareeja jau piemetinaat, ka gan lovs, gan lbj var notiit makšķeres jau nākamgad

pabriesmiigs raksts, bet vismaz paldies par cipariem tabulaas
, 2014-10-22 18:29, pirms 9 gadiem
asinsdesa rakstīja: ja eliņam šausmīgi gribas pateikt ko pesimistisku par cavs, vareeja jau piemetinaat, ka gan lovs, gan lbj var notiit makšķeres jau nākamgad

pabriesmiigs raksts, bet vismaz paldies par cipariem tabulaas
Nekur jau viņi nepazudīs. Heat tak arī pirmajā sezonā pamatīgi izgāzās.

Un tāpēc jau ir pabriesmīgs raksts, ka tas ir kāda VIENA cilvēka viedoklis. Ja man būtu kas tāds jāuzcepj, tad vairāk palasītu nba expertu viedokļus, kuriem tas tomēr ir darbs katru dienu tikai par nba interesēties, nevis kā šeit, ka vienu dienu uzraksta par basīti, nākamā dienā futbols un tad hokejs. Ja reiz kaut ko nopietnu grib uzrakstīt, tad būtu jākoncentrējās uz vienu sporta veidu.

Un piekrītu par to pabriesmīgs. Jau virsraksts vien. Ko tad Lebrons ir sagrāvis? Heat jā, Cavs noteikti nē.
, 2014-10-22 18:34, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Un piekrītu par to pabriesmīgs. Jau virsraksts vien. Ko tad Lebrons ir sagrāvis? Heat jā, Cavs noteikti nē.
emm, vēl jau nav teikts, ka Heat ir sagrauti. Sagrāva tā reali viņš tieši Cavs pirms tam, nedomāju, ka Heat ies Cavs ceļu!
, 2014-10-22 18:48, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nekur jau viņi nepazudīs. Heat tak arī pirmajā sezonā pamatīgi izgāzās.

Un tāpēc jau ir pabriesmīgs raksts, ka tas ir kāda VIENA cilvēka viedoklis. Ja man būtu kas tāds jāuzcepj, tad vairāk palasītu nba expertu viedokļus, kuriem tas tomēr ir darbs katru dienu tikai par nba interesēties, nevis kā šeit, ka vienu dienu uzraksta par basīti, nākamā dienā futbols un tad hokejs. Ja reiz kaut ko nopietnu grib uzrakstīt, tad būtu jākoncentrējās uz vienu sporta veidu.

Un piekrītu par to pabriesmīgs. Jau virsraksts vien. Ko tad Lebrons ir sagrāvis? Heat jā, Cavs noteikti nē.
Ja heat sagraava, tad jums sezonas beigaas buus liels abloms. Veids ar Boshu + Dengs Grangers talants netruukst vinji buus melnais zirdzinjsh shogad noteikti. Un spriezhot peec parbaudes speleem heat ir pielikushi gan aizsardziibaa, gan komandas saspelee.
, 2014-10-22 19:32, pirms 9 gadiem
One Man Show! rakstīja: emm, vēl jau nav teikts, ka Heat ir sagrauti. Sagrāva tā reali viņš tieši Cavs pirms tam, nedomāju, ka Heat ies Cavs ceļu!
Nu es ar domāju, ka Heat būt 3.-5. vietā East. Viņiem jau palika BIG2. CLE pēc Lebrona aiziešanas nepalika NEKAS.
, 2014-10-22 19:35, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Ja heat sagraava, tad jums sezonas beigaas buus liels abloms. Veids ar Boshu + Dengs Grangers talants netruukst vinji buus melnais zirdzinjsh shogad noteikti. Un spriezhot peec parbaudes speleem heat ir pielikushi gan aizsardziibaa, gan komandas saspelee.
Es īsti to nedomāju tā, ka viņš Heat sagrāva. Viņš neko nav sagrāvis un vismazāk savu jauno organizāciju, kā to dara Kobe ar savu esošo organizāciju. Un to jau nesaku īsti es- raksts par to liecina. Kā var savienot Lebronu un pāreju uz CLE ar Kobes palikšanu un algas nesamazināšanu iekš LAL un abos gadījumos runāt par kaut kādu komandas sagraušanu. Lebrons atnesa savu talantu uz CLE, Kobe palika bet prasīja tāpat lielāko algu līgā. Lebrons CLE padarīs par top kontenderu, Kobe dzīs tikai lielākā bedrē.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
3

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.