Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Drafta pirmais numurs Benets vienojas ar "Suns" par negarantēto līgumu

Drafta pirmais numurs Benets vienojas ar "Suns" par negarantēto līgumu
Entonijs Benets
Foto: imago / Scanpix

Ne Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), ne Eirolīgā nespējis nostiprināties, 2013. gada drafta pirmais numurs Entonijs Benets panācis vienošanos ar NBA klubu Fīniksas "Suns" par līgumu, tiesa, tas neesot garantēts.

203 centimetrus garais un 107 kilogramus smagais kanādiešu uzbrucējs Benets NBA pavadīja nepilnas četras sezonas, nespējot sevi apliecināt ne Klīvlendas "Cavaliers", ne Minesotas "Timberwolves", ne Toronto "Raptors", ne Bruklinas "Nets" rindās un pagājušās sezonas vidū tika atbrīvots no darba. Janvāra vidū Benets pievienojās Stambulas "Fenerbahce", noslēdzot divu gadu līgumu pēc sistēmas 1+1.

Arī Žeļko Obradoviča vadībā Benets nespēja demonstrēt cerēto sniegumu, piedalījās desmit Eirolīgas mačos un vidēji 6,3 minūtēs laukumā guva 1,2 punktus. Pēc triumfa Eirolīgā "Fenerbahce" Benetu iekļāva to spēlētāju sarakstā, kuri Turcijas līgas izslēgšanas turnīram netiek pieteikti. Tad sekoja jau gaidītais - Stambulas superklubs izvēlējās izmantot opciju un neturpināt līgumu ar uzbrucēju.

Tagad Benets atradis vēl vienu iespēju NBA - spēlētājs vienojies par līgumu ar "Suns", taču tas nav garantēts. Tas nozīmē, ka treniņnometnes laikā Benets nesaņems atalgojumu, vien 127 dolāru lielu dienas naudu, kā arī dzīvošanas un ceļošanas izmaksas. Ja basketbolistu pēc nometnes atbrīvos, viņam pienāksies 2000 dolāru liela kompensācija par katru nometnē pavadīto nedēļu (ja paliks komandā uz sezonas sākumu, kopējā summa par atrašanos nometnē tiks noņemta no pirmās algas izmaksas).

Pirms treniņnometnes līgumu noslēdzis arī sešas sezonas Eiropā nospēlējušais amerikāņu aizsargs Džeikobs Pulens, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Maskavas apgabala "Khimki", bet tagad vienojies ar Filadelfijas "76ers". Deviņas sezonas NBA pavadījušais aizsargs Ārons Brukss noslēdzis līgumu ar Minesotas "Timberwolves".

2012. gada drafta 13. numurs Kendals Māršals ticis pie līguma uz treniņnometnes laiku ar Milvoki "Bucks". Par FIBA Amerikas čempionu šovasar kļuvušais aizsargs nospēlējis četras sezonas, bet pagājušo sezonu pavadīja Attīstības līgā.


, 2017-09-22 19:55, pirms 7 gadiem
kabatas nauda leģendai?
, 2017-09-22 20:26, pirms 7 gadiem
Biju palaidis garām. Kur bija čalim problēma?
, 2017-09-22 20:41, pirms 7 gadiem
pamuļķis rakstīja: Biju palaidis garām. Kur bija čalim problēma?
Viss jau bija kārtībā, tikai iespējams milzīgais atbildības slogs patraucēja, jo pirms drafta, viņš nebija plānots kā pirmā izvēle. Klīvlendā brīžiem spēlēja diezgan skatāmi, protams, ne top1 drafta izskatā, bet tomēr.
, 2017-09-22 20:45, pirms 7 gadiem
Samainija pret Lebrona ...
, 2017-09-22 21:52, pirms 7 gadiem
Salīdzināumā ar Benetu, Kvame Brauns ir Maikls Džordans. Benetam ir tādi video, pameklējiet youtube viņa pirmo NBA spēļu kompilāciju. Manuprāt, Beneta pirmo NBA sezonu fenomens nav līdz galam novērtēts. Viņam būtu jābūt nesalīdzināmi slavenākam par Kvami Braunu un Makgī.
, 2017-09-22 22:17, pirms 7 gadiem
Man jau likās ka NE-Garantētais līgums - ir kad spēlēs D-līgā, ar iespēju uzspēlēt arī NBA ja paveicas!
, 2017-09-22 23:55, pirms 7 gadiem
Joprojām nesaprotu kā šito "brīnumu" puspelmeni bez uzbrukuma skilla izvēlējās ar pirmo numuru. Točna sliktākā drafta izvēle visā vēsturē, Kwame un Morisons var atviegloti nopūsties. Palūrēju viņa drafta gadu. Tur nākamajiem 10-15 večiem, kaut cik, bet ir izdevies norm uzspēlēt un izkarot sev vietu nba. Nezinu kādus brīnumus viņš pirmsdrafta pārbaudēs parādija, bet nu paskatoties viņa pirmās padsmit spēles nba šeit https://www.youtube.com/watch?v=6lt... uzreiz var saprast, ka viņš ir pilnīgi nederīgs nba. Ko vien vērts, ka pirmos punktus no spēles nba iemeta tik piektajā spēlē. Pirms tam bija aizmetis garām kautkādus 15-17 metienus.
, 2017-09-23 08:52, pirms 7 gadiem
Trupac, tiešām skumji skatīties to video. Bumba nepavisam nav gribējusi kriest grozā.
, 2017-09-23 09:56, pirms 7 gadiem
Nu MIN sastāvā bija mirkļi un spēles, kad uzplaiksnīja un likās, ka varētu nebūt tik traki, bet nu ir ļoti ļoti traki priekš pirmā pika.
, 2017-09-23 10:24, pirms 7 gadiem
Benetam lielā iespēja ir klāt,jo šiem back up garais sarāvis sev menisku
, 2017-09-23 11:12, pirms 7 gadiem
raveetaajs rakstīja: Viss jau bija kārtībā, tikai iespējams milzīgais atbildības slogs patraucēja, jo pirms drafta, viņš nebija plānots kā pirmā izvēle. Klīvlendā brīžiem spēlēja diezgan skatāmi, protams, ne top1 drafta izskatā, bet tomēr.
Viņam pirms drafta bija paredzēta 4-10 vieta drafta. Un jā, CLE saredzēja potenciālu
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
27

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.