Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāna "Wizards" piesaista neveiksmīgu NFL ģenerālmenedžeri un restrukturizē kluba vadību

Agris Suveizda

Bertāna "Wizards" piesaista neveiksmīgu NFL ģenerālmenedžeri un restrukturizē kluba vadību
Saši Brauns. Foto: sbnation.com

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Vašingtonas "Wizards" oficiāli pavēstījusi par virkni jaunu speciālistu piesaisti, kā arī jaunas vadības struktūras "Monumental Basketball" izveidi, kurā tiks iekļautas visas trīs vienības: NBA spēlējošā "Wizards", WNBA spēlējošā "Mystics" un G līgā spēlējošā "Capital City Go-Go".

Līdzšinējais vietas izpildītājs Tomijs Šepards, kā jau tika prognozēts, nu apstiprināts pilnvērtīga ģenerālmenedžera statusā, bet Saši Brauns un Denjels Medina kļuvuši par attiecīgi "Monumental Basketball" Plānošanas un operācijas nodaļas vadītāju un "Monumental Basketball" Sportistu aprūpes un snieguma nodaļas vadītāju.

Brauns, kurš ir arī advokāts, iepriekš ilgus gadus pavadīja amerikāņu futbola līgā NFL, vispirms no 2005. līdz 2012. gadam būdams Džeksonvilas "Jaguars" vadošais padomnieks, bet no 2013. gada strādādams Klīvlendas "Browns". No 2016. gada janvāra līdz 2017. gada decembrim, kad tika atlaists, Brauns bija Klīvlendas komandas ģenerālmenedžeris jeb izpildošais viceprezidents futbola operāciju jautājumos, taču "Browns" viņa vadībā uzvarēja tikai vienā no 28 spēlēm. Savukārt Medina iepriekšējos divus gadus rūpējās par Filadelfijas "76ers" spēlētāju aprūpi un sniegumu. Klāt nācis arī bijušais Džordžtaunas un Prinstonas galvenais treneris Džons Tompsons, kurš vadīs tikko izveidoto Sportistu attīstības nodaļu.

"Esam izveidojuši jaunu vadības grupu ar progresīvu domāšanu, lai pielāgotos "jaunajai NBA", kas pieprasa atrast jebkādu stratēģisko priekšrocību, lai mēs būtu konkurētspējīgi un varētu uzvarēt," sacīja "Wizards" īpašnieks Teds Leonsiss. "Veidojam jaunas vadības smadzenes, kas sevī iekļaus lielu "Wizards" un NBA pieredzi, kā arī sporta profesionāļus gan no NBA, gan svešas vides, lai izaicinātu mūsu domāšanas veidu un pielāgotos ārkārtīgi progresējošajai sāncensības videi."

Iepriekšējā sezonā Vašingtonas "Wizards" ar 32 uzvarām un 50 zaudējumiem Austurmu konferencē palika 11. vietā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par deviņiem panākumiem. Pirms nedaudz vairāk nekā divām nedēļām trīs komandu darījumā uz Vašingtonu tika aizmainīts latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/wizards/wizards...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...