Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Novickis atsakās no "Mavericks" līguma, kļūs par brīvo aģentu

Andrejs Siliņš

Novickis atsakās no "Mavericks" līguma, kļūs par brīvo aģentu
Dirks Novickis
Foto: AFP/Scanpix

ESPN basketbola apskatnieks ziņo, ka vāciešu basketbola leģenda Dirks Novickis nolēmis izmantot iespēju atteikties no līguma ar Dalasas "Mavericks", lai 1. jūlijā kļūtu par brīvo aģentu.

38 gadus vecais Novickis ir viens no retajiem superzvaigznes līmeņa spēlētājiem mūsdienās, kas visu karjeru pavadījis vienā klubā. Dalasas "Mavericks" sastāvā Novickis debitēja 1998. gadā un 18 sezonās vidēji guvis 22 punktus, izcīnījis 6,5 atlēkušās bumbas un atdevis 1,8 rezultatīvas piespēles. 15 izslēgšanas turnīros Dirks guvis 25,3 punktus, izcīnījis 10,0 bumbas, atdevis 2,5 piespēles un pārtvēris vienu bumbu.

2011. gadā Novickis un "Mavericks" kļuva par NBA čempioniem, bet spēlētājs tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. 2007. gadā Novickis saņēma regulārās sezonas vērtīgākā spēlētāja jeb MVP atzinību.

2014. gada vasarā Novickis parakstīja jaunu līgumu ar klubu uz trim sezonām par 25 miljoniem dolāru. Šovasar Novickis nolēmis izmantot līgumā iestrādāto opciju vienpusēji pārtraukt darba attiecības. Tas gan nenozīmē, ka Novickis nepaliks Dalasā, varbūt spēlētājs izmanto iespēju noslēgt ienesīgāku līgumu ar klubu.

Līdzšinējais kontrakts paredzēja, ka Novickim nākamsezon jāsaņem 8,6 miljoni dolāru, bet līdz ar jaunajiem un augstajiem algu griestiem Novickim varētu būt iespēja nopelnīt vairāk.

Iepriekš izskanējis, ka Goldensteitas "Warriors" varētu mēģināt piesaistīt Novicki šovasar.

Izmantotie resursi:
ESPN

  +2 [+] [-]

, 2016-06-22 00:32, pirms 8 gadiem
Iespēja, ka Dirks pamet Kjūbanu pēc visiem šiem koferīšu gadiem, ir tuva 0. Gan jau atkal kaut ko nomuhļīs, lai tiktu pie kāda augstākā kalibra špīlera.

     [+] [-]

, 2016-06-22 00:40, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Iespēja, ka Dirks pamet Kjūbanu pēc visiem šiem koferīšu gadiem, ir tuva 0. Gan jau atkal kaut ko nomuhļīs, lai tiktu pie kāda augstākā kalibra špīlera.
Protams.Dirks izcīnija sev gredzenu,un tagad nevajag pa pasauli skriet.Atbrīvo līdzekļus priekš FA

     [+] [-]

, 2016-06-22 01:00, pirms 8 gadiem
Kā viņš te šodien izteicās: "Iešu prom tikai tad, ja sākumsastāvā izies 5 rūkiji"

Protams žēl, ka visus pēc-titula gadus viņš ir ņēmis tādus algas samazinājumus, lai palīdzētu piesaistīt labākus spēlētājus, bet tāpat nav tikuši arā no 1. kārtas.. ko, šogad ņems veterāna minimumu vai paņems dvacāru(miljonos dolāru)?

     [+] [-]

, 2016-06-22 01:29, pirms 8 gadiem
nu neticu, ka Dirks varētu pamest Mavs...

     [+] [-]

, 2016-06-22 01:51, pirms 8 gadiem
Kā jau asinsdesa ar Bostonieti teica, tad nekur neies. Cik Dirks piķi gribēs tik Kjūbans arī dos.

     [+] [-]

, 2016-06-22 07:04, pirms 8 gadiem
Runa nav par naudu, visticamāk vienkārši prasīs mazāk naudas vairāk un labāku brīvo aģentu iegādei

     [+] [-]

, 2016-06-22 08:18, pirms 8 gadiem
Nez, vai Kjūbans tā baigi arī sitīsies par to Novicki, nav jau viņš vairs tā zvaigzne, kas kādreiz bija. Veterāns, kas spēlēs jau visai pieticīgi, lai kurā komandā nonāktu. Kjūbanam jāatjauno komandu. Novickis var pamēģināt aiziet uz kādu komandu, kas par Tituliem cīnīsies, uz bench pasēdēt.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-22 08:28, pirms 8 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Nez, vai Kjūbans tā baigi arī sitīsies par to Novicki, nav jau viņš vairs tā zvaigzne, kas kādreiz bija. Veterāns, kas spēlēs jau visai pieticīgi, lai kurā komandā nonāktu. Kjūbanam jāatjauno komandu. Novickis var pamēģināt aiziet uz kādu komandu, kas par Tituliem cīnīsies, uz bench pasēdēt.
Tā darītu lielākā daļa veco zvaigžņu, lai pa lēto dabūtu titulus, bet, šķiet, ne Novickis. Cik reizes viņš nav ņēmis algas pazeminājumus, lai uzlabotu Mavs šances? Atceros reiz Kalderons teica, ka pats nekad neskrien uz citām komandām, dara to tikai tad, ja klubs to vēlas. Novickis lkm tā paša kaluma, visu cieņu viņa lojalitātei!

  +6 [+] [-]

, 2016-06-22 08:29, pirms 8 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Nez, vai Kjūbans tā baigi arī sitīsies par to Novicki, nav jau viņš vairs tā zvaigzne, kas kādreiz bija. Veterāns, kas spēlēs jau visai pieticīgi, lai kurā komandā nonāktu. Kjūbanam jāatjauno komandu. Novickis var pamēģināt aiziet uz kādu komandu, kas par Tituliem cīnīsies, uz bench pasēdēt.
Kubans ir uzņēmējs, kurš zin, ko ZA profesionālajā sportā nozīmē franšīzes spēlētājs.

     [+] [-]

, 2016-06-22 10:21, pirms 8 gadiem
Novickis nekur neies. Paņems kas paliks, ja izdodas piesaistīt teiksim Durentu(kas nenotiks). Pēc karjeras beigās Kjūbans Dirkam iedos daļu no sava uzņēmuma lai Dirks saņem naudu atpakaļ ko atstāja uz galda NBA

  +1 [+] [-]

, 2016-06-22 11:16, pirms 8 gadiem
Vynilz rakstīja: Novickis nekur neies. Paņems kas paliks, ja izdodas piesaistīt teiksim Durentu(kas nenotiks). Pēc karjeras beigās Kjūbans Dirkam iedos daļu no sava uzņēmuma lai Dirks saņem naudu atpakaļ ko atstāja uz galda NBA

No kura tieši uzņēmuma? Miljardieris uzņēmējs, kura bizness ir kino, internets un televīzija... tiešām tur redzi Dirku kaut kur pa vidu? Neticu...
Iedot kaut ko no Mavs, lai izrādītu cieņu, piesaistīt jaunus spēlētājus, sponsorus utt... Jā noteikti... Bet Kjubana biznesā, neticu, ka vispār tāds kā Kjubans kādam kaut ko no savas bagātības dos... nelīmējas kopā tā bilde.

Bet Dirks... Nu 99% nekur neies, tas gan...
Lielākā dāla no līgumu pārtraucējiem vai pēc termiņa FA, paliks savos klubos, tikai par citu naudu, jo caps-space pieaugs.