Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Šaričs vēl nedosies uz NBA, nākamsezon turpinās spēlēt "Efes"

Šaričs vēl nedosies uz NBA, nākamsezon turpinās spēlēt "Efes"
Dario Šaričs
Foto: AFP/Scanpix

Viens no Eiropas spožākajiem jaunajiem spēlētājiem Dario Šaričs nākamajā sezonā vēl nedebitēs Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) un turpinās pārstāvēt Turcijas vicečempioni Stambulas "Anadolu Efes", portālam ESPN pastāstījis basketbolista aģents Džefs Švarcs.

21 gadu vecais horvāts pagājušā gada draftā tika izvēlēts ar 12. kārtas numuru. To paveica Orlando "Magic", kas nekavējoties aizmainīja tiesības uz spēlētāju Filadelfijas "76ers" vienībai. Tiesa, īsi pirms drafta Šaričs parakstīja trīs gadu līgumu pēc sistēmas 2+1 ar Stambulas "Anadolu Efes", un tas nedaudz patraucēja drafta sakarā, jo līdz tam Šaričs tika uzskatīts par drošu Top10 izvēli.

Šovasar "Sixers" mēģināja vienoties par Šariča līguma izpirkšanu, tomēr turku kluba pieprasītā summa izrādījusies pārāk liela. Spēlētāja līgumā ar "Efes" iestrādāta konkrēta iespēja nākamvasar pārtraukt attiecības un doties uz NBA.

Tomēr Šaričs varētu vēlēties Eiropā pavadīt vēl arī trešo līguma gadu, jo pēc NBA kolektīvā līguma noteikumiem spēlētājs, kurš uz NBA dodas trīs gadus pēc draftēšanas var saņemt krietni lielāku atalgojumu. Līdzīgi kā Nikolā Mirotičs, kurš tika draftēts 2011. gadā, bet 2014. gadā parakstīja līgumu ar "Bulls" par 17 miljoniem trīs sezonās. Pie tam Šariča gadījumā jāņem vērā, ka spēkā stāsies jaunais televīzijas līgums ar līgu, kas ievērojami cels visu spēlētāju atalgojumu.

Aizvadītajā sezonā 209 centimetrus garais spēka uzbrucējs Šaričs Eirolīgā vidēji 24,4 minūtēs guva 9,9 punktus, izcīnīja 6,4 atlēkušās bumbas un atdeva 2,3 rezultatīvas piespēles. Turcijas čempionātā horvātu talants izcēlās ar vidēji 11,3 punktiem, 6,6 bumbām zem groziem un 2,6 piespēlēm.


, 2015-06-22 17:51, pirms 9 gadiem
Tomēr Šaričs varētu vēlēties Eiropā pavadīt vēl arī trešo līguma gadu, jo pēc NBA kolektīvā līguma noteikumiem spēlētājs, kurš uz NBA dodas trīs gadus pēc draftēšanas var saņemt krietni lielāku atalgojumu.

Šariču draftēja 2014. gadā un nākamgad būs pagājuši tikai 2 gadi.
, 2015-06-22 18:59, pirms 9 gadiem
Šogad viņš paliks otro gadu, un tad viņš varētu vēlēties vēl palikt vienu. Tas ir 1 pagājis, 2 100% paies, un 3 varbūt. Sanāk 3
, 2015-06-22 20:03, pirms 9 gadiem
Pareizi ir - nav, kur steigties, ja gribi NBA spēlēt vairākas minūtes, nevis sildīt beņķi.
, 2015-06-22 20:26, pirms 9 gadiem
mikelis_goppers rakstīja: Pareizi ir - nav, kur steigties, ja gribi NBA spēlēt vairākas minūtes, nevis sildīt beņķi.
Viņš Turcijas līga pieredzi iegūs un NBA būs ar pārliecību atgriezies!
, 2015-06-23 00:42, pirms 9 gadiem
mikelis_goppers rakstīja: Pareizi ir - nav, kur steigties, ja gribi NBA spēlēt vairākas minūtes, nevis sildīt beņķi.
Viņš būtu sixeru pamatā
, 2015-06-23 14:17, pirms 9 gadiem
@gohardorgohome

Tieši tā un tur ir skaidri un gaiši pateikts, ka visticamāk viņš spēlēs Eiropā vēl 2 sezonas, lai tiktu pie lielākas naudas, bet tāds lēmums būs jāpieņem nākamvasar!
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
8

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
25

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Luka Dončičs. Foto: AP/Scampix
30

Dončičs, Jokičs un Gildžess-Aleksandrs pretendē uz NBA sezonas MVP balvu

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas spēlētāju balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvu kandidē Dalasas ''Mavericks'' spēlētājs Luka Dončičs, divkārtējais šīs balvas ieguvējs Nikola Jokičs un ''Thunder'' līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs. Divās nominācijās balvu var iegūt debitants Viktors Vembanjamā.