Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Portlendas "Trail Blazers" pēc labākās sezonas 19 gados pagarina līgumu ar galveno treneri

Agris Suveizda

Portlendas "Trail Blazers" pēc labākās sezonas 19 gados pagarina līgumu ar galveno treneri
Terijs Stotss. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Portlendas "Trail Blazers" pavēstījusi par sadarbības turpināšanu ar galveno treneri Teriju Stotsu. Līguma termiņš gan netiek atklāts.

Amerikāņu speciālists pie Portlendas "Trail Blazers" stūres strādā kopš 2012. gada, kad pēc četrām sezonām asistenta amatā pameta Dalasas "Mavericks", ar kuru 2011. gadā kļuva par Nacionālās basketbola asociācijas čempionu. Debijas sezonā Stotss palika ārpus "play-off", taču nākamajās sešās palīdzēja komandai iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Divas reizes Portlendas "Trail Blazers" izstājās otrajā kārtā, trīs reizes – jau pirmajā kārtā, bet šosezon Portlendai izdevās pirmoreiz kopš 2000. gada sasniegt konferences finālu. Regulārajā sezonā Stotsa vadībā vienība ar 53 uzvarām un 29 zaudējumiem Rietumu konferencē izcīnīja trešo vietu un pirmajās kārtās izslēdza Oklahomsitijas "Thunder" (4-1) un Denveras "Nuggets" (4-3). Konferences finālā Portlenda gan tā arī nespēja izcīnīt nevienu uzvaru pret Goldensteitas "Warriors", lai arī trīs spēlēs bija lielā vadībā.

61 gadu vecais Stotss galvenā trenera amatā strādājis arī Atlantas "Hawks" un Milvoki "Bucks", bet kā asistents pārstāvējis arī Sietlas "SuperSonics", Milvoki "Bucks" un Goldensteitas "Warriors".

Izmantotie resursi:
Stotts agrees to multiyear extension with Blazers